tartaletes de carbassó al romaní { ventanas verdes }










Una recepta senzilla, de poca feina, i molt ressultona.
A Ventanas Verdes hem volgut dedicar la publicació mensual a tartes verdes o de verdures, i també amb la idea de si us inspiren a passar un dia d'aquests de primavera al camp.

Ingredients:

  • 2 carabassons mitjans ecològics
  • 1 rulo de formatge de cabra
  • 2 fulles de pasta follada rectangular congelada
  • 9 brins de romaní fresc
  • oli i sal
  • 1 ou ecològic
Elaboració:
  1. Deixar descongelar la massa de pasta de full damunt del taulell de cuina.
  2. Quant està casi descongelada, desplegar-la i tallar cada massa en 6 porcions.
  3. Netejar al carbassó i tallar a rondanxes regulars.
  4. Untar una paella amb oli i quant estigui la paella ben calenta coure només 1 cara del carbassó. Reservar.
  5. Pelar el rulo de formatge i fer-ne rodanxes.
  6. Amb una forquilla punxar la base de la massa deixant un marge d'1cm tot voltant sense punxar.
  7. Alternar rodanxa de carbassó amb rodanxa de formatge fins a cobrir la massa.
  8. Amb gavinet marcar un marc d'1cm a tot voltant de la massa sense arribar a tallar-la.
  9. Untar amb l'ou batut, el marc de la massa.
  10. Posar el brí de romaní damunt de cada tartaleta
  11. Amb el forn calent a 220º coure les tartaletes durant 10-12 mintus.
  12. Retirar del forn i deixar refredar damunt una reixeta. Es pot servir fred o calent.



7 comentaris:

  1. Unes tartaletes la mar de bones i senzilles, crec que les faré dissabte pel partit de futbol. Jajajajaja Petonets floreta meva.

    ResponElimina
  2. Ja ho crec que han de ser bones! La pasta de full sempre queda bé amb tot el que hi posis. I si són productes ecològics, encara millor! Una bona aportació a Ventanas Verdes!
    Petons

    ResponElimina
  3. Que bien que hayas vuelto!!! Me encanta verte activa tambien por aqui ¡Un besazo!!!

    ResponElimina
  4. Que hermosas tartaletas, se ven deliciosas!!!
    Las probaré pronto :)
    Cariños!
    a.

    ResponElimina
  5. Fantàsticas, m' encanten i amb carbassò..... Mmmmmm.
    Mil petons estimadisima!!

    ResponElimina
  6. Coincidimos en el queso de cabra!, me gustan muchísimo tus tartaleta, la foto primera es impresionante, me llama y me dice que las haga ya!, y yo que soy tan obediente no pienso tardar en prepararlas.
    Me gustan tus recetas compañera
    Un besazo

    ResponElimina
  7. qué preciosas fotos y qué bonitas tartaletas. Aunque yo las prepararía prescindiendo del queso ;)

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria