Pastís d’aniversari Ferrero

tarta de costat
Aquest diumenge és molt especial. No només perquè és el meu aniversari, sino que també ho és per la mare de la meva amiga Sònia.
Parament taula aprop
Sembla que la vida li hagi donat una altra oportunitat, i sé que a casa seva i a casa meva, els aniversaris se cel.lebren de manera encara més especial, apreciant que el millor regal és ser-hi.
Taula aprop aprop sgavinet
Taula aprop aprop
La recepta de la base del pastís me la va donar la Sra. Gloria de Casa Mª Cecilia d’Astúries, un lloc que no em canso de recomanar!
Es tracta d’un pastís d’avellanes, i aqui on visc d’avellanes de bona qualitat n’hi ha a totes les cases!
Taula parada

Ingredients:
- 300 grams de farina
- 4 ous
- 150 grams de mantega (jo la vaig substituir per una tasseta d’oli d’oliva)
- 1 tassa i mitja de llet
- 200 grams d’avellanes pelades i torrades
- 250 grams de sucre
- 1 sobre de llevat en pols
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- Crema de xocolata. Aqui podeu veure la recepta.
- 3 bombons Ferrero Roche per decorar
la tarta
Elaboració:
1. Engrassar un motlle desmotllable d’uns 18-20cm de diametre.
2. Batre els ous junt amb el sucre fins que es torna una massa blanquinosa i cremosa.
3. Afegir les avellanes prèviament triturades, i barrejar.
4. Afegir l’oli (o la mantega fosa i deixada atemperar), la llet, l’extracte de vainilla i la farina prèviament barrejada amb el llevat i tamisats.
5. Barrejar-ho tot i batre fins obtenir una massa homogènia. Abocar al motlle i coure amb el forn escalfat a 180º.
6. Deixar coure durant uns 50 minuts, prèviament punxarem el centre per comprovar que hagi quedat cuit.
pastis tallat
Amb aquesta recepta participo al repte setmanal que ens proposen a Memòries d’una cuinera. M’he sentit plenament identificada amb la vostra proposta!
tall de prop
I ja per acomiadar-me avui, permeteteu-me un brindis per tots vosaltres!
Cava amb copes
Molta salut i felicitat per tots!!!

20 comentaris:

  1. Això es una revenja per la col-i-flor ¿veritat?
    Té una pinta impressionant!

    ResponElimina
  2. Primer de tot moltes felicitats, pel teu aniversari i per aquest meravellós pastís que has preparat, el seu aspecte és fantàstic i amb aquest gust d'avellanes segur que deliciós.
    Un petó ben fort maca

    ResponElimina
  3. Moltissimes felicitats!!!

    el pastis es xulissim, pero la resta de fotos també!

    ResponElimina
  4. Alli me cole y en tu fiesta me plante...

    Aixo es el fare jo, d'amagat i sense convidada vinc a la teva festa d'anirvesari... Pq quan jo veig xocolata no puc resistir-me i perdo les bones maneres jajajaja

    Per molts anys... i felicitats es un pastís magnific acompanyat d'unes bones fotografies.

    Salutacions

    ResponElimina
  5. Que maca l'entrada!!! les fotos, el pastís i el text.
    Moltes felicitats a les tres!
    Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats!!! el pastis segur que molt bó amb aquest gustet de ferrero, l´entrada molt maca!!!petons

    ResponElimina
  7. Qué bonito el blog Gloria, me encanta el diseño y esta tarta y las fotos están de muerte!!
    Felicidades!!
    Besoss

    ResponElimina
  8. Una tarta molt tentadora!!! Per molts anys guapíssima!!! Petonets.

    ResponElimina
  9. llego tde. querida amiga, pero felicidades. Y hoy no tengo más que aplaudir por las estupendas fotos. Bss y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  10. Per motls anys! Aquest pastís fa molt bona pinta, i que bonic el cake stand!
    T'agafo la recepta, i quan el prepari ja t'ho explicaré!

    ResponElimina
  11. Moltíssimes felicitats bonica! quina manera més bona de celebrar-lo!!! m'emporto un tallet de pastís, que sóc fan del Ferrero! jajajajajja. Gràcies per participar ;)

    ResponElimina
  12. Hola MaGlòria!!! Moltes felicitats a les dues, espero que gaudiu molt d'aquest pastís, ha d'estar boníssim!!!
    I les fotos t'han quedat espectaculars, a tu els cursos de fotografia t'han fet molt més efecte que a mi :P

    ResponElimina
  13. Ui, m'encanten els Ferrero així que m'emporto el pastís, res d'una mica, tot sencer.
    Amb avellanes de Reus, si senyora, s'ha de fer país!
    Felicitats!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
  14. Preciosísimaaaa!!!:)
    Poc a poc em vaig reincorporant...Se que em vas enviar un mail i no se si te'l vaig contestar, es pot ser més desastre??Ho miraré i hi posaré remei si no ho vaig fer!
    i ara: MOLTÍSSIMES FELICITAAAAATS!! :)
    Espero que tinguessis un molt bon dia i et desitjo tot el millor per aquest nou any que comences.
    El pastís una maravella, els ingredients m'encanten: em torna boja la xoco i les avellanes!! El format genial i les fotos tan tu com sempre!
    Mil petonets preciosa!!

    ResponElimina
  15. Deliciosa la atmósfera que envuelve todo y me encanta tu propuesta dulce, Tiene que estar buenísimo.

    ResponElimina
  16. ¡IMPRESIONANTE RECETA, HERMOSÍSIMAS FOTOS!. Besos.

    ResponElimina
  17. Por que a mi no me llegan tus actualizaciones?, me he vuelto a ser seguidora.
    Felicidades!!!!! y la torta aunque no me la comería (ya sabes porque), es preciosa!!, que lindas tus fotos Gloria.
    Besos!

    ResponElimina
  18. Felicidades!!! no me había enterado :( Por eso has tenido un fin de semana tan especial ultimamente jajaja

    ResponElimina
  19. Moltes felicitats per el teu aniversari, per el pastís, per les imatges i per el bloc que em sembla fantastic.
    Un petonet

    ResponElimina
  20. Mmmmmmmmm! Mira que no m'agraden gaire els ferrero però el pastís té molt, molt bona pinta, i sobre les celebracions tens tota la raó, podem ser feliços de poder-los celebrar amb aquells que estimem! Gràcies per la cita.

    Una superabraçada.

    {Sonba & ...}.

    PD: Sé que vaig tard i que no havia llegit abans el post.
    Un petonet.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria