Els cake balls són la base dels cake pops. Vaig publicar una entrada explicant com fer els cake pops que podeu consultar clicant aqui, de fet segur que molts de vosaltres ja recordeu alguna d’aquestes fotografies. Doncs com a continuació d’aquella entrada, us explico ara com fer els cake balls:
PAS 1: FER UN PASTÍS
El pastís que volguem, qualsevol!!! Jo en aquest cas vaig fer un pastís de xocolata.
PAS 2: FER EL FROSTING
Del que volguem!
PAS 3: ESMICOLAR LA MASSA DEL PASTÍS
- Un cop està el pastís fred el partim en quatre trossos.
- Agafem un quart del pastís i el partim per la meitat amb les mans.
- En bol, refreguem una meitat contra l’altra meitat de tal manera que el pastís s’esmicola en trossets petits. Ha de quedar tot convertit en molles sense cap tros gran de pastís.
Consell: si convé abans de partir en 4 seccions el pastís, podem eliminar la crostra que s’hi forma als laterals.
PAS 4: AFEGIR EL FROSTING
- Al bol on hi tenim el pastís esmicolat hi afegim unes 3/4 parts del frosting preparat.
- Ho barregem tot amb l’ajut del revers d’una cullera sopera.
Consell: si utilitzem tot el frosting les boles ens quedaran massa humides i no tindran suficient consistència.
PAS 5: FORMAR BOLES
Ingredients:
- La massa de pastís barrejada amb el frosting
- Bombons del tipus “Mon Chéri”
Elaboració:
- Agafar una mica de la massa preparada i fer-ne boles, posant-hi al centre un bombó “Mon Chéri”, que són els preferits del Divori! (no és necessari insertar al centre un bombó cada vegada)
- Posar-les damunt una safata de forn recoberta de paper vegetal.
- Cobir la superfície amb plàstic film, i deixar a la nevera per varies hores o bé durant 15 minuts al congelador (temps suficient perquè agafin cos però que no s’arribin a congelar).
PAS 6: FONDRE LA COBERTURA DE XOCOLATA
- Fondre una proporció de 450 grams de xocolata per assegurar una bona cobertura de la bola.
- Esmicolem la xocolata i la posem a fondre.
Consells: ho podem fer al microones: 30 segons a mitja potència. Retirar del microones, remenar i si encara no s’ha fos repetir l’operació. Hem d’anar en compte perque la xocolata es crema de seguida! Una altra opció és fondre la xocolata al bany maria, com vaig fer jo.
PAS 7: COBRIR LES BOLES DE XOCOLATA
1. Cal mantenir la cobertura de xocolata una mica calenta per tal que no s’endureixi. Per fer-ho jo he utilizat la mateixa olla en la que he fet el bany maria a la xocolata per fondre-la. D’aquesta manera asseguro que tinc la xocolata calenta per fer el bany a les boles.
2. Introduir la bola a la xocolata calenta i amb l’ajut d’una cullera ajudar a que quedin totes les parts cobertes.
3. Retirar la bola i deixar-la damunt un paper vegetal fins que la cobertura s’endureix.
4. Un cop fredes ja les podem posar en un paper de magdalena per servir.
No sóc mal pensada, i no se’m passa pas pel cap voler dir que realment fos així com neixeren els cake balls, perquè és… és poc glamurós !
I les casualitats amb les que jo em trobo, no són –per sort- gaire comunes: a vegades les presses s’apoderen de mi… o la passió que hi poso… i a vegades a la cuina passen imprevistos… total que NO em veig gaire lluny de l’invent, però per casualitat!
¿Per què?
M’imagino a dins de la cuina volent preparar un dolç exiquisit pel meu amic Divori. Li vull fer algo realment especial, “perque ell s’ho mereix” a l’estil “L’Oreal” però ben real.
Em poso a la cuina, tinc tots els ingredients, però de sobte l’emoció s’apodera de mi i ho vull tenir acabat per ja!
Diàleg intern:
(que no és precisament un exàmen de consciència!)
“- ¿I si esmicolo un tros del pastís...?
- Ai mare! ¿què he fet?
- Ja està!: ho faré servir de farciment del propi pastís!
- Mmm... ¿i si hi barrejo una mica del frosting preparat?
- Ara queda com una massa espessa..!
- ¿i si en faig una mandonguilla?
- ...no m’agrada gaire.. aquesta superfície és ... li falta algo!
- ¿i si fonc xocolata i ho suco?
- Voilà! una boleta de pastís recoberta de xocolata!”
L’invent dels cake balls és tan simple que no em puc creure que fos algun geni de vosaltres a qui se li acudís abans!
Fora bromes, estic plenament convençuda de la genial idea que va tenir l’autora de Bakarella! Bravo per ella! i també per la seva salut, ja que molts sabeu que ha precisat d'un trasplant de ronyó, tema al que m'hi sento molt vinculada!
La recepta d’avui la dedico al Divori i l’Inda, que fa poques setmanes es van casar!
Moltes felicitats parelleta!!!
Quina meravella de cake balls!!!! I quina mesura tan gran!!!!! Aquests són XL!!!!!!
ResponEliminaBoníssims MGloria! M'han encantat, i el pas a pas està genial.
Wow son gigantes!! Me encanta tu paso a paso, es genial, muchas gracias por ello. Y la idea de rellenarlo con bombones es estupenda!
ResponEliminaBesos
Guau, quin tutorial més ben explicat! Segur que són boníssimes!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jajaja!! Que divertida ets!!! Em va molt bé aquest tutorial, una vegada ho vaig intentar I va ser un auténtic desastre! :(. Estic a la Toscana i m'encanta! Quan arribi a Barcelona vull preparar un post especial (a veure si me n'en surto!) Petonets guapa!!!
ResponEliminaAmb el teu permís, me n'emporto un per esmorzar! A mi és que la xocolata em ve de gust tot el dia!!!
ResponEliminaUn petó!
Per cert, ja em diràs què et va semblar El Taller ara que l'has acabat. Jo començo al setembre...
¡Magnífico tutorial, Mglòria! Qué fantástico, con tantas fotos.
ResponElimina¡Deben de estar deliciosas!
Besos,
Quina idea més genial! M'encanta la xocolata, i està tant ben explicat!
ResponEliminaMmmmm...
Això ha d'estar boníssim!!!!! Les faré un dia pero no se perque me les imagino amb un glasejat per sobre, com els donuts de xocolata del Dunkin Donuts.... oh que booo!! :)
ResponEliminaUn petonet!! :)
Em declaro oficialment molt fan d'aquesta entrada. Però molt fan!! :O
ResponEliminaAmb aquest pas a pas és impossible que ens quedin malament, estic segura que els farem molta gent :)
ResponEliminaJa he acabat l'stage a bubo i necessito descansar una mica, de manera que marxo uns dies de vacances. Ens veiem el setembre!
M'ha semblat molt bona idea això de les boles, es una alternativa molt bona per les restes de bescuit del pastissos.
ResponEliminabon estiu
Un pas a pas genial. Ja fa temps que tinc pendent de fer les cakeballs.
ResponEliminaUauuu quin pas a pas més complet!! aquestes super boles són una forma ben apanyada d´aprofitar els retalls de pa de pessic...un petonet
ResponEliminaGenial, un pas a pas sense pèrdua. Quina bona pinta que fan.
ResponEliminaPetons
Estimada M. Glòria
ResponEliminaGràcies! De veritat, ha estat una gran sorpresa! Com ja saps, a partir del proper mes d'Octubre tindre molt temp lliure. Aprofitaré per intentar per el teu meravellos pastís. Petons Angi