TUTORIAL Cake pops


Aquestes alçades qui no coneix ja el blog de Bakarella?
L’autora d’aquest blog és la creadora de les famosíssimes:
El seu blog rep moltíssimes visites i comentaris, i no és d’estranyar, perquè ha sigut capaç de transformar la base de qualsevol pastís (aquesta cosa tant quotidiana que fem molts bloggers) en una petita ració de dolçura però vestida d’encant.
En el seu magnífic llibre Cake Pops (tips, tricks, and recipies for more than 40 irresistible mini treats) és una mostra de la seva gran creativitat, habilitat decorativa i imaginació. Qui encara no el tingui, us he de dir que és una bona compra. Explica clarament, pas per pas fotografiat, com fer tots aquests pastissets: des de les receptes de les masses, com els frostings, decoració, materials… en fí una classe magistral de tot el seu talent. Us el recomano encoratjadament!
Gràcies Bakarella per ser tant imaginativa i creativa!



PAS 1: FER UN PASTÍS

El pastís el podem fer del que volguem:
  • de xocolata
  • Red velvet
  • de llimona
  • de gerds
  • de pastanaga
  • d’espècies
  • del que volguem!

DSCF6940blog

DSCF6977blog



PAS 2: FER EL FROSTING

Possibles convinacions de pastissos amb frostings:
  • Buttercream de vainilla
  • de formatge cremós
  • ganache de xocolata blanca
  • del que volguem!
DSCF7002blog



PAS 3: ESMICOLAR LA MASSA DEL  PASTÍS
  1. Un cop està el pastís fred el partim en quatre trossos.
  2. Agafem un quart del pastís i el partim per la meitat amb les mans.
  3. En bol, refreguem una meitat contra l’altra meitat de tal manera que el pastís s’esmicola en trossets petits. Ha de quedar tot convertit en molles sense cap tros gran de pastís.
30-01-2011blog

30-01-20111blog

DSCF6985blog        DSCF6987blog

30-01-20112blog

DSCF6992blog

30-01-20113blog

DSCF6996blog

Consell: si convé abans de partir en 4 seccions el pastís, podem eliminar la crostra que s’hi forma als laterals.



PAS 4: AFEGIR EL FROSTING DE XOCOLATA I MASCARPONE
  1. Al bol on hi tenim el pastís de xocolata esmicolat hi afegim unes 3/4 parts del frosting preparat.
  2. Ho barregem tot amb l’ajut del revers d’una cullera sopera.

DSCF7005blog

DSCF7007blog

Consell: si utilitzem tot el frosting les boles ens quedaran massa humides i no tindran suficient consistència.


PAS 5: FORMAR BOLES

DSCF7021blog

DSCF7022blog

DSCF7027blog

DSCF7032blog



PAS 6: FONDRE LA COBERTURA DE XOCOLATA
  1. Fondre una proporció de 450 grams de xocolata per assegurar una bona cobertura de la bola.
  2. Esmicolem la xocolata i la posem a fondre.
DSCF7044blog

Consells: ho podem fer al microones: 30 segons a mitja potència. Retirar del microones, remenar i si encara no s’ha fos repetir l’operació. Hem d’anar en compte perque la xocolata es crema de seguida! Una altra opció és fondre la xocolata al bany maria.

Aquesta vegada he utilitzat Candy Melts. Que sàpigueu que la xocolata al ser de base greixosa no es pot tenyir amb els colorants alimetaris convencionals perquè són de base aquosa, i això malmetria la cobertura fent-la inservible!
Per tal d’aprofitar tots aquests colorants alimentaris de base aquosa, la casa AmeriColor té un producte anomenat Flo-Coat que converteix tot colorant aquós apte per l’ús en xocolata. S’utiliza a una proporció de 5 parts de Flo-Coat per 1 part de colorant aquí.



PAS 7: INSERTAR EL BASTONET A LA BOLA
Materials:
  • Bastonets, que els vaig comprar aquí
  • Base per aguantar les piruletes, que la vaig comprar aquí
Procediment:
  1. Sucar l’extrem del bastonet, un 1 cm i pico a la xocolata fosa.                                                                                                                                                                                                               DSCF7045blog    DSCF7046blog
  2. Clavar al bastonet a la bola sense sobrepassar la meitat de la bola.                                                                                                                                                                                                         DSCF7047blog    DSCF7048blog
  3. Sucar i treure. Rés de remanar. Rés de tornar a sucar!!! Si ho fem la bola se’nsdesprendrà!                                                                                                                                                                                             DSCF7049blog   
  4. Al retirar la bola, decantar la piruleta i donar uns copets al canell que subjecta la piruleta per ajudar a retirar l’excès de cobertura.                                                                                                                 DSCF7050blog
  5. Girar la piruleta sobre si mateixa i en un pla una mica elevat per fer que la cobertura quedi uniforme per totes les bandes.
  6. Al fer-ho és possible que regalimi una mica de cobertura cap al pal de la piruleta: la retirem amb un dit.
  7. Quant deixi de regalimar clavar la piruleta en un bloc de poriexpan o base pensada per les piruletes, per deixar acabar d’assecar.
Consells:
  1. La cobertura de xocolata ha de ser fina. Si és massa espessa la podem “aclarir” afegint una mica de margarina (rés d’aigua!!!).
  2. És millor fer les boles el dia abans i deixar-les a la nevera tota la nit.
  3. Utilitzar un escura-dents per ajudar arribar la cobertura a totes les cares del cake pop.
  4. El “kit de la qüestió” està en que per submergir les piruletes a la cobertura de xocolata, les boletes han de ser fermes i estar fredes! però no congelades!!!
CONSERVACIÓ:
  • Les boles fetes i cobertes de xocolata es poden guardar en un tupper a la nevera o a temperatura ambient.
  • Les boles sense cobertura es poden congelar. Un cop descongelades però que estiguin fresques al tacte ja les podem submergir amb la cobertura de xocolata.
DSCF7052blog


I per acabar us deixo un video, perque pugueu veure des de Bakarella en directe la seva elaboració:

Video de com fer Cake Pops


Moltes gràcies a tots per visitar-me!

Your comments make me happy
ShabbyBlogsDividerJ

15 comentaris:

  1. Querida Mglòria, ¡me has dejado impresionada con esta maravillosa entrada, qué bien explicado todo, acompañado por unas maravillosas fotos, qué colorido, qué luz, qué cuidados todos los detalles!. Yo estoy por hacer unas cake pops desde hace tiempo, me encantan, me parecen un dulce divertidísimo para los niños, prometo ponerme en ello. Un besazo.

    ResponElimina
  2. Gracias por tu detallada explicación. Muy motivador, tiene una pinta estupenda y montón de posibilidades.Un beso.

    ResponElimina
  3. Un tutorial perfecte, Bakerella és tota una mestra.
    Ah, es possible que hagi vist una panxeta????? Si és així, felicitats (encara que també pot ser que hagi ficat la pota :-(
    Petonets

    ResponElimina
  4. Estimada Carmen!
    Aquesta panxeta que has vist és fruit del blog i que per dedicar-m'hi he deixat d'anar a caminar! Ja-ja-ja!!!
    No et preocupis... a més a més aquests dies arrossego una gastroenteritis que em té descol·locada!!!
    Crec que hauré de fer cas als de casa i dedicar-me més anar a caminar en comptes d'invertir tantes hores al blog!
    Un petó ben fort!

    ResponElimina
  5. MªGloria: últimament ens fas uns tuturials impressionants! Moltes gràcies. Petonets

    ResponElimina
  6. Dons si que l'he ficat, he estat a punt de no dir res, però aquesta boca meva mai no para :-(((((((
    Ah!!! li no cineixes a la Louise fes un tomb per aquí pot ser també t'agradi http://www.cakejournal.com/
    Petonets

    ResponElimina
  7. Carmen, no et preocupis.
    En realitat em sembla un comentari divertit, i sobretot t'agraeixo la confiança!!!
    Un petonet,
    mglòria

    ResponElimina
  8. Mgloria, com sempre im-pre-sio-nant!! , noia aixo teu es art!!!petonets.

    ResponElimina
  9. Clas, clas, clas!! (això és el so dels aplaudiments) MGlòria, et superes dia a dia, un tutorial fantàstic...m'he quedat bocabada llegint. I m'ha agradat molt veure't en acció.
    La del curs de pastissos ens va dir, segons com fongui una persona la xocolata podeu saber si sap fer pastissos o no! Tu ho has clavat, de 30 segons en 30 segons i anar remenant sempre...conclusió, ets una repostera consumada! Vaig a llegir l'altre post, però abans t'he de dir que la meva llista de llibres ha augmentat ara vull aquest que has dit...ai, que ja veig que acabaré a amazon!!

    ResponElimina
  10. IRATXE, me muero de ganas de ver estos cake pops "con los sin"! Solo tu puedes crear esta mágia!

    EL CUADERNO DE IDEAS, que guai que te parezca motivador! y seguro que en tu cuaderno de ideas podremos pronto ver tu imaginación hecha realidad!

    JUDITH, sempre ets aquí. Ets fantàstica i espero que hagis llegit el meu missatge. I m'agrada fer tutorials perque sovint he batallat molt per treure l'entrellat de les coses i si us puc oferir facilitats: molt millor!

    CARMEN, moltes gràcies per indicar-me que visiti Cake Journal: m'encanta i fa temps que en sóc seguidora. El teu comentari m'ha fet replentar-me les coses: he de fer exercici!! Ja-ja-ja!!!!

    MONTSE, a través de la Puri t'ha d'arribar una coseta. A veure què me'n dius!

    PAULA, que ets exagerada i COM M'ENCANTA!! Jo també sóc molt expressiva amb els sentiments! I sento ser el dimoni temptador!!! que tremolin els d'Amazon!

    A tots moltes gràcies per ser aqui,
    Mglòria

    ResponElimina
  11. Hola Mglòria,
    Perfecte de nou! Per mi encara és prou complicat.. però temps al temps! el més important és que et tinc de referència per si em decideixo a fer-ho! De debó, que moltes gràcies pels teus tutorials. Petonets,

    ResponElimina
  12. Bravo!!!! (aplaudiments) Un tutorial sensacional, m'haig de posar amb les cakeballs ja. El resultat és fantàstic i amb el teu tutorial que ho fa més fàcil no tenim excusa....

    ResponElimina
  13. I just added your website on my blogroll. I may come back later on to check out updates. Excellent information!

    ResponElimina
  14. I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!

    ResponElimina
  15. Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2011

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria