Red Velvet Cupcakes & Cream Cheese Frosting

 
1004170114blog

Si hi ha un cupcake estrella.. jo diria que és aquest.

No se si és el seu color vermellós, la seva textura envellutada, o el misteri per aconseguir aquesta combinació de color i textura que fan dels red velvet cupcakes tot un deliri.

La veritat, tot i haver viatjat en varies ocasions a Nord Amèrica, no els havia vist abans fins que els vaig descobrir al blog de la Bea, el Rincón de Bea –per veure’ls clica aquí-. Aleshores vaig començar una exhaustiva recerca d’aquest pastisset que em tenia encisada i encuriosida. Suposo que ja existien quan d’adolescent vaig ser per aquelles terres, però aleshores a l’igual que ara els pastissos no m’agraden gaire… ara potser us preguntareu: ¿com pot ser que escrigui un bloc de pastisseria? doncs perquè m’agrada molt fer pastisseria i m’agrada menjar galetes, i  va ser justament allí on vaig descobrir la meva passió per les cookies.

Sembla ser que antigament aquest color vermellós s’aconseguia utilitzant el cacao i el suc de fruits vermells, que juntament amb el buttermilk (suero de llet) reaccionaven i feien que el pastís agafes el color vermell i la textura tant suau que el caracterítzen.

Un altre blog on van publicar un pastís red velvet va ser la Carme de Dulces Bocados, us en deixo l’enllaç aquí perquè pugueu veure quina meravella va aconseguir amb la seva creativitat.

I a Velocidad Cuchara també van fer els seus Red Velvet Cupcakes. Per veure'ls clica aquí. Què puc dir que no sapigueu ja de la meva amiga Rosa i la seva socia Vicky?

Avui us mostro la primera recepta que vaig fer del llibre de Cupcakes de la Martha Stewart.


Ingredients: (per veure l’equivalència de les mesures prem aquí).
  • 2 i 1/2 tasses de farina de reposteria tamisada
  • 2 cullerades soperes de Puro Cacao Valor
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 i 1/2 tasses de sucre
  • 1 i 1/2 tasses d’oli d’oliva refinat
  • 2 ous grans a temperatura ambient
  • 1/2 culleradeta de colorant alimentari vermell en pasta (americolor)
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 tassa de buttermilk (per fer-lo casa: a 250 ml de llet se li afegeix una cullerada sopera de suc de llimona, es remena i es deix resposar fins que se separa el quall. S’utiliza tot, no s’ha de colar).
  • 1 i 1/2 culleradetes de llevat en pols
  • 2 culleradetes de vinagre blanc
Elaboració:
  1. Pre-escalfar el forn a 180º dalt i baix. Posar les càpsules dins dels motlle metàl·lic (també pot ser de silicona). Barrejar la farina, el cacao i la sal.
  2. En una batedora a velocitat mitja-alta: Batre l’oli i el sucre fins que estiguin barrejats. Afegir els ous –un cada vegada- batent després d’incorporar-lo. Baixar cap al centre els que s’escampi per les parets de la batedora. Barrejar-hi el colorant i l’extracte de vainilla.
  3. Baixar la velocitat a lenta. Afegir la barreja de la farina en tres vegades, alternant amb dues addicions del buttermilk preparat, mesclant bé després de cada incorporació.
  4. En un bol petit a part barrejar el vinagre i el llevat (compte que farà espuma). Afegir a la massa i barreja a velocitat mitja durant 10 segons.
  5. Repartir la massa per les càpsules fins a omplir unes 3/4 partes de la capacitat i enfornar. A mitja cocció donar la volta al motlle metàl·lic o de silicona. Passats 2 minuts de cocció punxar el centre amb un escuradents per comprovar si ja estan cuits.
  6. Traspassar les càpsules a una reixeta per deixar refredar.
1004170103blog


CONSERVACIÓ: Es poden deixar una nit a temperatura ambient, es guarden bé dins un recipient hermètic  o congelar durant 2 mesos en un tupper.

Adornem la superfície dels cupcakes amb cream-cheese frosting amb l’ajut d’una espàtula o boquilla. Al damunt el podem adornar amb springels ( jo vaig afegir bolets de colors en uns i en altres gominoles de maduixa).


1004170127blog




CREAM-CHEESE FROSTING


1004170122blog


Ingredients:
  • 225 grams de mantega a temperatura ambient.
  • 1 terrina de mascarpone o formatge en crema (del tipus Philadelphia)
  • 1kg de sucre glacé tamisat
  • 3/4 de culleradeta d’extracte de vainilla
Elaboració:
  1. Batre a velocitat mitja-alta la mantega i el formatge fins que s’estovin (2 o 3 minuts).
  2. Baixar la velocitat a lenta i afegir el sucre –1/2 tassa cada vegada- i després l’extracte de vainilla. Batre fins que s’integri, baixant amb una espàtula cap al centre el que quedi per les parets si fa falta.



1004170118blog


CONSERVACIÓ: 3 dies a la nevera en un tupper i abans de menjar deixar que es temperi a temperatura ambient. És millor no untar de frosting els cupcakes fins el moment de menjar. Si el teniem guardat a la nevera batre a velocitat lenta un cop estigui a temperatura ambient per tornar-lo suau de nou.


1004170120blog


Amb  aquesta recepta participo en el concurs organitzar per Cupcakelosphy. Per veure les bases del concurs, clica aquí.


1004170112blog



1004170113blog



1004170129blog



1004170125blog


Aquesta recepta la dedico a la Puri de Cooking Lovers. ¡¿Qui ens hauria de dir que acabariem fent un blog?!

I a tots els amics i familia que durant aquests darreres dies han estat al nostre costat donant-nos suport. La llista és massa llarga per nombrar-la, però cal donar especial gràcies a la Núria.

I també per tota la gent meravellosa que he conegut gràcies a Gourmenderies, que sou molta, però avui en especial també per la Paula de Bon Tiberi: Moltes felicitats!!!

... i MOOOOLTES GRÀCIES!
perquè tot el que m'aporteu
és un regal que no té preu!


Espero que us hagi agradat la recepta i llegir els vostres comentaris!

Molta sort a tots els participants!

29 comentaris:

  1. Tienes un blog TREMENDO, por cierto muchas gracias por dejarme un comentario.

    Me quedo por tu blog, admirando tus creaciones!!!!!

    Besos!

    ResponElimina
  2. Nena!!! Quins cupcakes tant macos!!!
    Moltes gràcies per participar al concurs! espero que tinguis molta sort!
    Jo encara no he aconseguit fer un red velvet (no tenia el colorant apropiat) però veient com t'han quedat els teus...per st.valentí cauen fijo!!
    Ptunets!!

    ResponElimina
  3. Hola!! Gràcies MGlòria, m'ha encantat, m'ha encantant,...va ho tornaré a dir: m'ha encantat!! Sembla que fa dos caps de setmana que estam sincronitzades...avui he fet (millor, dit estic intentant fent) els meus primers cupcakes, i si em surten be també seran per al concurs que vaig descobrir ahir; de moment tenc un caos montant a la cuina!!...ja et contaré les peripècies que estic fent!! Els teus t'han quedat genials...quines manetes que tens, eh?? Patchwork, pastissets, galetetes...un 10!!, no un 15!! Una abraçada mooolt forta. El vespre mira el correu. Gràcies una altra vegada!Muacks!! Paula

    ResponElimina
  4. Hola!!! Muchas gracias por haberte pasado por mi blog!!! :)
    Te han quedado preciosos, tienen una pinta deliciosa!
    Mucha suerte :)

    ResponElimina
  5. T'han quedat fantàstics, amb un color vermell preciós. I el frosting de formatge deu ser de vici total, ideals per a un esmorzar ben carregat d'energia!

    ResponElimina
  6. MGloria,
    Venim d' dmirar el teu blog. I a mes resulta que ets de la terra. Aixi que ja en tenim varies coses en comu. La passio pels Red Velvet( dema penjarem unes altres fotos) i que som catalanes. Enhorabona i que tinguis molta sort...

    ResponElimina
  7. avui no tinc paraules guapa!!! mare meva! m'ha encantat la recepta!!!! tens molts punts per guanyar!!! molts petonets i ànims!!!! amb tanta gent que t'estima tot és més fàcil... 8)

    ResponElimina
  8. T'han quedat de vici!!!! És un dels meus pastissos preferits, aquest color és tremendament atractiu.
    Moltíssimes gràcies per haver parlat del meu blog d'aquesta manera, de veritat que per aprendre cal venir a veure't, perquè ho expliques tot tan bé i tan clar que dóna gust.
    Que tinguis molta sort al concurs!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  9. Molta sort al concurs, Mglòria! no he tastat mai un pastís Red Velvet, tinc curiositat... jo també vaig estar als EEUU d'adolescent i tampoc no recordo haver-los vist, encara que en aquella época potser no m´hi vaig fixar prou.
    Sería interesant conéixer la versió original que anomenes, amb fruits vermells, deu ser bona ¿no?
    T'han quedat molt bonics.

    ResponElimina
  10. Gracias por tus bonitas palabra y por dejarme el comentario que ha permitido que descubra tu fabuloso blog.

    Te sigo desde ya. Besos.

    ResponElimina
  11. Anda hoy los hice yo, pero de chocolate. Estos no los he probado aun, pero no tardaré. Tienen una pinta fabulosa.
    ¿T e ha llegado el libro??? Espero que te haya gustado

    ResponElimina
  12. Hola Mglòria,
    Sense dubte, és excepcional! Com m’agradaria provar-ne un! Però saps el que més m’agrada? Les teves explicacions. Crec que aportes tota la informació necessària de l’elaboració i a més de la conservació. A vegades, jo la primera, donem coses per suposat pensant que tothom entendrà i sabrà el que volem dir, i no és així. Indicar que hem de batre a velocitat mitja/alta potser en algú li sembla una obvietat, però jo prefereixo que la recepta sigui més llarga però totalment explicada. Així doncs, moltes gràcies. Ah! Que se m’oblidava molta sort en el concurs. Petonets,

    ResponElimina
  13. Bravíssimo, simplement. Bravíssimo

    ResponElimina
  14. Quin cupcackes tan macos!M'agrada el teu blog!!!petons!

    ResponElimina
  15. Te han quedado estupendos MGlòria. Y seguro que están tremendamente ricos. La verdad es que el buttermilk les da una textura difícil de explicar. Aunque quizás la palabra para definirlos sea correctamente: Velvet.
    Gracias por acordarte de los nuestros, besos.
    Vicky

    ResponElimina
  16. I tant que és el cupcake estrella!! la base és deliciosa i preciosa i super vistosa amb aquest color tant vermell i el frosting de formatge és taaaaaaant boooo! m'encanta, fan una combi perfecta, per llepar-se els dits t'han quedat!!!
    Molts petonets bonica

    ResponElimina
  17. Vaja cupcakes...T´han quedat amb una decoració perfecte! Sort.
    Com he dit en altres blocs hauré de fet un cop de cap.

    ResponElimina
  18. Acabo de quedarme con la boca abierta, me encanta tu blog, me encantan tus cupcakes...
    besinos

    ResponElimina
  19. ¡Hola wapa, qué añegría verte de nuevo y con una receta FAN- TAS- TI- CA, una verdadera estrella de la gastroesfera, qué pinta deliciosa tiene!. Un besín.

    ResponElimina
  20. te han quedado estupendos y bonitos. Me han encantado. Bss guapa.

    ResponElimina
  21. Mgloria, primer que rés, m'hen alegro que tot hagi anat be. (ho se per la Puri, el meu pare li van fer algo similar, fa molts anys), be dit aixo, QUE TIEMBLEN ELS ALTRES CONCURSANTS!!!!!!, per cert, tu sabs perque les galetes que vaig guanyar al sorteig de postreadiccion han anat a parar a un altre? no entenc rès. en fi Petonets per tu i per la teva mare.

    ResponElimina
  22. Estimats lectors, moltes gràcies pels vostres valuosíssims comentaris. Tots i cada un d'ells els aprecio moltíssim!
    Desitjo que acabeu de passar una bona setmana!

    ResponElimina
  23. no se si m'he explicat be, lo de que tiemblen els altres es perque aquests cupcakes t'han quedat impresionats i les fotos xulísimes. enhorabona!

    ResponElimina
  24. ¡Qué paseo más guay me he dado por aquí! Es una delicia, dulces, colores....
    Ya estás fichada. Un beso.

    ResponElimina
  25. Qué buenos!! Me encantan los red velvet. Te han quedado geniales! Yo también hice unos estas navidades. Un besazo!

    ResponElimina
  26. Porque no podemos meter la mano por el PC que te quedarias sin nada, qué buenooooooo

    ResponElimina
  27. cada cop que paso per aquí s'hem fa la boca aigua, torno a repetir que t'han quedat de muerte!, ja se que va passar amb les galetes, resulta que un altra blogera es va pensar que les havia guanyat i la Julia l'hi va enviar les galetes, després va veure el meu missatge i axi estem, diu que li han quedat unes poques hi me les enviarà, per un cop que guanyo alguna cosa esta resultant un tant complicat, en fi , la questió es tenir tema, au! a veure si la setmana que ve agafo per banda la Puri i que fem galetes que tant ella com jo estem apunt de quedar rovellades de no fer res. petonets i perdona aquest rotllo que t'he arriat.

    ResponElimina
  28. Apa, què bons i que bonics aquests cupcakes!! Jo tinc pendent de fer un pastís i/o red velvet cupcakes. Fa temps que els veig per la xarxa i m'encanten. Crec que aprofitaré que s'acosta San Valentí!! :P

    Per cert, m'agrada molt el teu bloc. Ara mateix et fitxo per poder-te seguir de ben a prop!!

    Molts petonets bonica!! :)

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria