Macarons au Ketchup

 
DSCF6901blog


Amb aquesta recepta del famós pastisser francès Pierre Hermé em presento al 1r concurs d’aperitius que organitza la Sònia de L’Exquisit.
En primera instància aquesta recepta està dedicada al Sr Pierre Hermé per fer-nos somiar amb totes aquestes exquisites elaboracions; a la Maite “patch”" que em va fer descobrir la revista Marie Claire Idées, a la Sònia pel fantàstic viatge a Paris on junt amb la meva mare vam poder tastar aquest dolç típicament parisí, i a la meva amiga Anna B. que és la més glamurosa que conec!
Per tots ells i tots vosaltres brindo, junt amb aquest aperitiu i una copa de cava rosat ben fresc, perquè tots tinguem molta sort en aquest concurs i perquè el marit de la Sònia no agafi un empatx de tant tastar aperitius!
Per molt que al sentir la paraula “macaron” a tot ens pot venir al cap la idea d’elaboració complicada: tranquils! rés d’això. Us ho explico tot pas a pas:


INGREDIENTS PEL MACARONS (per uns 36 macarons)
· 150 grams d’ametlles en pols
· 150 grams de sucre glacé
· 55 grams de clares d’ou pasteuritzada (en vénen al Mercadona)
· 20 gotes de colorant alimentari Super Red d’americolor
…………………………………………………………………………
· 150 grams de sucre glacé
· 75 grams d’aigua
· 55 grams de clara d’ou pasteuritzada


ELABORACIÓ DE LA MASSA DELS MACARONS

1. Tamisem l’ametlla en pols i el sucre glacé.
2. En una bàscula pesem la clara d’ou i afegim el colorant alimentari. Ho remenem una mica perquè s’integri el color a la clara i ho aboquem al bol on hi tenim l’ametlla i el sucre tamisats. NO REMANAR. Reservar.
3. Elaboració del merenga italià: en cassó posem el resta de sucre glacé i l’aigua a bullir mentre no deixem de remenar.
4. Amb la resta de les clares posem a la batedora a batre fins que es tornin les clares blanquinoses i sembli que vulguin començar a muntar. Si convé parem la batedora fins que no tinguem l'almívar al punt.

DSCF6843blog

5. Tornem a l'almívar: seguir remenant fins que es converteixi en una espècie de baba una mica espessa. Arribat aquest punt retirar del foc i deixar refredar una mica.

DSCF6841blog


6. Afegim aquest almívar a les clares i posar a batre a màxima velocitat fins que es munti del tot.

DSCF6846blog

7. Afegir el merenga italià al bol de les ametlles reservades i ara sí que amb moviment evolvents ho mesclem tot.
8. Amb aquesta massa omplim una mànega pastissera amb una boquilla #2A (rodona d’1cm de diàmetre).

DSCF6847blog


9. Folrem les safates de forn amb paper sulfuritzat. Sota el paper hi posem una plantilla on hi tenim dibuixats cercles de 2’5 cm de diàmetre, i entre ells una separació d’uns 2 cm. Aquesta plantilla l’anem canviant de safata per tenir la guia del diametre en que em de formar els macarons.

DSCF6849blog


10. Amb la mànega pastisser vertical anem deixant massa al centre fins a quasi completar el diàmetre. Anem omplint totes les marques.

DSCF6855blog


11. Deixem reposar les safates a temperatura ambient durant 30 minuts. Passat aquest temps comprovem que s’ha format al damunt una crosta tocant amb la punta del dit amb compte. Aprofitem per pre-escalfar el forn a turbo 180º.
12. Enformem les safates durant uns 12 minuts. Al minut 6 i al minut 8  de cocció hem d’obrir i tancar ràpidament la porta del forn.
13. Un cop fets retirem la safata del forn i aboquem el paper sulfuritzat amb els macarons damunt el taulell perquè es refredin més ràpidament.
14. Un cop s’hagin refredat ja els podem desenganxar amb compte del paper i guardar fins que tinguem a punt el farciment.

CAL ESTAR ATENS AL FORN, JA QUE ELS MACARONS ES COUEN RÀPIDAMENT I POTSER QUE NECESSITEM MENYS TEMPS.
NO S’HAN DE TORRAR!!!

FARCIMENT DE KETCHUP
· 350 grams de Tomato Ketchup Heinz
· 1 pot de cogombrets en conserva
· 6 grams de fulles de gelatina

DSCF6873blog


1. Posar en remull amb aigua freda les fulles de gelatina durant 15 minuts.
2. Escòrrer i posar a sacar damunt de taper absorbent els cogombres en conserva. Trinxar a trossets molt petits. Reservar.
3. Escòrrer la gelatina i escafar-la al bany maria. (un cassó amb aigua al foc i damunt un bol amb la gelatina).
4. Quant la gelatina s’hagi fos i afegim 88 grams de ketchup i ho remenem.
5. Retirem del foc i afegim la resta de ketchup (260 grams) i ho remenem fins que quedi homogeni. Ho tapem a tocar de la superfície amb film transparent i ho deixem refredar a la nevera durant 2 hores.
6. Passades aquestes dues hores, omplim la mànega pastissera amb la boquilla #2A (rodona d’1cm de diàmetre) i omplim els macarons. Damunt hi empolvorarem una mica del cogombre trinxat i tapem amb una altre macaron.

DSCF6874blog
 

DSCF6882blog

Espero que us hagi agradat aquesta versió dels coneguts macarons, presentats com aperitiu.

DSCF6883blog




DSCF6886blog




DSCF6892blog



DSCF6889blog


I molta sort a tots els que hi participem!!!

33 comentaris:

  1. que ricos te han quedado , me encantan los macarons. Bss.

    ResponElimina
  2. Hola Luisa!!
    Pero si justo acabo de publicar!! que rápida que eres!!!

    Me olvidado de explicar el sabor de este peculiar macaron: la galleta es de textura crujiente y sabor dulce. Y el relleno ácido, hace que todo junto tenga un armonioso sabor agridulce.
    Un beso!

    ResponElimina
  3. Mare meva, quina meravella de recepta, pero la bandereta es de lo más!!!!

    Gracies per participar!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. Però que original Mgloria!!! A mi em xiflen els macarons. Estan de vici. Aquesta versió contrast dolç-salat em sembla genial. I a la vista, preciosos...... Molta sort al concurs.

    Petonets

    ResponElimina
  5. M'agrada molt.
    Què tinguis sort al concurs perquè són molt originals

    ResponElimina
  6. Molt sort...són una canya!M´agradat tot el muntatge de fotogràfic de les explicacions.

    ResponElimina
  7. Una proposta genial i atrevida, ens n'alegrem molt que comparteixis amb tots nosaltres la teva saviesa!!

    ResponElimina
  8. Caram, molta sort al concurs. No se com serà la competència però s'hi haurà d'escarrassar per superar-te :)

    Quina deliciosa barbaritat de sabor i cromatisme :-O
    Al.lucinant.

    ResponElimina
  9. uala! m'acabo de quedar al·lucinada!!!! quina combinació més atrevida!!! ara ja no tinc excusa per no fer-los!!! petonets guapa

    ResponElimina
  10. ¡Qué receta más original!
    Me encanta.
    Me quedo por aquí para seguir viendo tus recetas.
    Suerte en el concurso.
    Besos

    ResponElimina
  11. Hola!! M'encanta, m'encanta, m'encanta, m'encanta...mmmm...com t'ho diria?? nyam, nyam!! Quina cosa més original...creuràs que mai he tastat els macarons!! Vàrem anar a París fa dos anys, i tant si com no en volia provar...i anàvem tan accelerats per amunt i per avall que no hi vaig pensar...des de llavors és la meva assignatura pendent!! però cauran,i tant que cauran!! i després d'aquest tutorial ja no tenc excusa. Molta sort al concurs! Un petó mooolt fort i molts d'ànims aquesta setmana! Paula

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. WOW,WOW,WOW,WOW,WOW,WOW,WOW.................
    Esplèndida, extraordinària, una meravella, has de ser teu la meva inspiració en comptes del contrari!!!!
    M'encanta l'agredolç i amb aquesta recepta m'ha donat una salibera terrible, felicitats, crec que la Sonia ja té guanyadora ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  14. Benvoluguts comentaristes, és tot un honor per mi llegir les vostres opinions.

    CATIEU, A PEU COIX: Necessito més que sort veient les receptes que s'hi presenten. Però participar en concurs de bon gust és el que més m'agrada en si.

    CRISTINA, com que jo pensava que fer macarons era difícil, i no ho és, penso que fent fotos-tutorial és més fàcil entendre les explicacions.

    CUINA VERMELLA. ¿sabiesa? ¿qui? ¿jo?
    Ja-ja-ja!!! jo diria atreviment i poca vergonya per part meva!!! i patir, patir molt de saber si el final em quedaran bé. Aquesta recepta m'ha sortit millor que els meus primers macarons. Poc a poc prosperem!

    STARBASE, el color entre pels ulls i el gust és un deleït!

    JUDITH, espero veure els teus primers macarons ben aviat!

    ANA, bienvenida al blog y espero que vuelvas pronto!

    BON TIBERI, estimada Paula APUNTA: buscar data pel viatge a Paris amb la Glòria (afegeix la Puri que també vindrà).

    CARMEN, Abans de crear el meu propi blog somiava amb les creacions de Dulces Bocados.

    Moltes gràcies a tots pels vostres valuosos comentaris.

    ResponElimina
  15. Quina passada! Senzillament perfectes ;-)
    Felicitats!
    Elisabet

    ResponElimina
  16. Una recepta molt original i saborosa! m'encanta, i el pas a pas és genial!!!
    Molta sort en el concurs.
    Petonets!

    ResponElimina
  17. Hola Mglòria...
    Què puc dir jo que no hagin dit ja el demès? Doncs que quan el marit de la Sònia probi això:
    1) no voldrà tastar res més
    2) hauràs guanyat, segur
    A mi em costa imaginar el sabor, tot i que ja he llegit on ho expliques, però segur que amb el que m'agraden les combinacions menys esperades, aquesta ha de ser de fàbula! Enhorabona guapa! Ah! molt ben explicat!

    ResponElimina
  18. Quina passada!! Un aperitiu molt original, divertit i vistós! I les fotos precioses!!
    Moltes felicitats i sort al concurs, tot i que no la necessites!!

    ResponElimina
  19. Uau, encara estic flipant amb aquesta proposta tan original! No se m'hauria acudit mai farcir uns macarons amb ketchup, je je je... Han de quedar uns aperitius de luxe. I quina feinada fer tot el pas a pas.... t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  20. ¡ABSOLUTAMENTE DELICIOSO!, ¡qué cosa tan rica, qué fotos!, nunca había visto algo igual, nunca me hubiese imaginado un macaron salado o agri-dulce como este que presentas. ¡SOBRESALIENTE!.

    ResponElimina
  21. Que bonitos te han quedado!!! yo no he tenido mucha suerte en hacer macarron, los he hecho 2 veces y me han quedado fatal ;(
    TE felicito, me encantaron!

    ResponElimina
  22. Never thought about making macarons savory, until now! Tempting :-)

    ResponElimina
  23. apaaaaaa!!!!! he al.lucinat!!!! jajaajja.. quan he llegit "macarrons amb ketchup" no em podia ni imaginar aquest plat tant original!!!
    Molt bona sort en el concurs!!!
    Petonets
    Neus

    ResponElimina
  24. Hola Mgloria!
    Segon dia que et visito i segona sorpresa agradable! Quina recepta més original. Gairebé exòtica!
    Ara bé, vista la feinada, prefereixo comprar-les fetes! I, a partir d'ara, també les valoraré una mica més: tan petites i tan sofisticades!

    Salut!

    ResponElimina
  25. No me lo puedo imaginar!
    Que tengas suerte en el concurso.
    Besitos

    ResponElimina
  26. Me encantan prepara macarons, pero aún no me he atrevido a preparar los de Ketchup ... me intriga su sabor, te han quedado geniales.

    Besotes.

    ResponElimina
  27. Amb la boca oberta m´has deixat!!! trobo la teva version totalment original i has fet unes fotos precioses...per cert, què detallista ets, la bandereta és d´allò més ;D petonets

    ResponElimina
  28. Qué original y qué bien explicada!!!

    ResponElimina
  29. Sempre sorprenent-me ... l'estrés augmenta la creativitat?
    Potser si ... o potser no, simplement ets molt creativa i prou... només puc dir que continuo somiant amb els Laudurée de Xocolata.

    ResponElimina
  30. Espectacular! Mucha suerte en el concurso...gracias a el te he descubierto y me quedo como seguidor para no perdería nada...saludetes del gato

    ResponElimina
  31. FLIPO con esta receta i amb la teva kitchen aid, està en la meva llista de desitjos.

    ResponElimina
  32. Quina bona pinta tenen i què originals!
    m'ha encantat la plantilla per fer-los, no l'havia vist mai! així treu una mica més la por a fer-los ;)
    petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria