Raspberries Curd

DSCF6262blog
La veritat és que no recordo haver tingut mai passió per aquesta fruita.

DSCF6185blog
Però un dia, la Tere va regalar aquest arbust a la Rosa (la que em regala fruita molt sovint) i des d’aleshores, quant n’és la temporada (la primavera) en porta a casa per menjar. I des d’aleshores la trobo deliciosa.
Deliciosa perquè és com un petit regal que ens fa la Naturalesa. És com el plaer de sentir refilar un petit ocell dalt d’un arbre.. són aquests petits tresors que ens regala la Mare Terra.

1005160018blog
El blog d’avui el dedico a la Marta. Aquesta setmana passada va ser el seu aniversari. I ella va ser qui em va donar un cop de mà tècnic per acabar d’arrencar amb el blog. Ella fa un any va marxar a passar una llarga temporada i … bé no us explico més coses de la Marta, us enllaço amb el seu blog: Oh!… de l’indret. Entendreu perquè és tant fàcil estimar a la Marta. I la Marta es preocupa per fer d’aquest món un lloc per viure millor, més sa, sense estressar-lo, animant-lo a regalar-nos aquests petits tresors.

DSCF6270blog
INGREDIENTS
  • 250 grams de gerds
  • 250 grams de sucre glacé (si el volem fer amb la thermomix: 30 segons a velocitat progressiva fins al màxim)
  • 4 ous
  • 120 grams de mantega
  • 60 ml de suc de llimona
ELABORACIÓ amb la Thermomix
  1. Triturar la fruita fins que aquesta quedi puré. Posar dins el vas la fruita neta i seca  i programar: 1 minut a velocitat progressiva màxima. Amb l’espàtula baixar les restes cap a la base del vas.
  2. Afegir el sucre, el suc de llimona, la mantega i els ous. Programar: 20 minuts a Tª 90º i velocitat 4.
CONSERVACIÓ
Si volem que es conservi bé durant 3 mesos el millor és esterilitzar-la.
Si no l’esterilitzem es conserva perfectament dins la nevera durant 1 mes.
¿Com?
Rentar pot de vidre i totes les seves peces. Posar el pot dins un cassó amb aigua i fer bullir durant uns 20 minuts. Retirar procurant no tocar les parts internes del pot, i deixar assecar cap per avall damunt un drap de cuina de cotó net. Quan s’hagi assecat omplir amb la raspberries curd encara calenta. Tapar el pot (les tapes també s’han d’esterilitzar, al igual que si utilitzem pinces per retirar les peces del cassó d’esterilitzar) i posar en aigua bullent durant 10 minuts.

UTILITATS
És una crema de gust i textura suau i delicada que serveix per menjar simplement amb pa o bé per farcir qualsevol cosa que se us acudeixi!


DSCF6266blog

The end

ShabbyBlogsDividerE


2 comentaris:

  1. Tens un blog preciós, amb moltes receptes interessants. Em quede una miqueta donant una ullada, val?

    ResponElimina
  2. Hola Rosanna!
    Benvinguda, quedat l'estona que vulguis remanant el meu blog.
    Per mi és tot un plaer rebre la teva visita, ja deus haver vist que tens el teu blog anomenat aqui dins la meva exigent llista de bon gust!
    Espero que vinguis força sovint. M'agrada poder llegir i contestar el que deixeu escrit.
    Una abraçada,
    Mglòria

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria