Aquest deliciós braç de gitano negre, el dedico a la Cristina i al Ramon. I el vaig fer un cap de setmana d'estiu que vam anar a fer un sopar-picnic a la platja per cel·lebrar l'aniversari de la Yolanda, una altra amiga. I és que des que la Cristina se'n va anar a viure al Nord, la trobem molt a faltar.
BASE DEL BRAÇ DE XOCOLATA
INGREDIENTS
- 4 ous mitjans
- 129 grams de sucre
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 1 pessic de sal
- 40 grams de cacao (Puro cacao en polvo Valor)
- 80 grams de farina
ELABORACIÓ
- Pre-escalfar el forn a 180º, dalt i baix.
- Posar la papallona al vas i afegir-hi els ous, el sucre, l’essència de vainilla. Programar 6 minuts, 37º i velocitat 4.
- Acabat el temps tornar a programar 6 minuts a velocitat 4 sense programar temperatura.
- Obrir la tapa del vas i afegir la farina barrejada amb la sal al voltant de la papallona. Tancar i programar: 4 segons a velocitat 3.
- Treure la papallona i acabar de barrejar bé amb l’espàtula.
- Folrar una safata de forn amb paper de forn. Escampar bé la massa fins a formar un rectangle.
- Coure durant 10 minuts. Quant el treiem del forn ens semblarà que no està prou cuit però sí que ho està. No l’hem de deixar coure massa perqué sinó quedarà de textura eixuta i deixarà de ser flexible.
- Treiem la safata del forn i damunt de la massa cuita hi posem un drap de cuina de cotó humitejat. Amb compte donem la volta a la massa i retirem cuidadosament el paper de forn. Aleshores enrotllem la massa amb l’ajut del drap de cuina humit i el deixem refredar enroscat damunt una reixeta de forn.
- Quant està del tot fred, desenrotllem la massa i la farcim amb el ganache de xocolata blanca a temperatura ambient.
GANACHE DE XOCOLATA BLANCA
INGREDIENTS
- 350 grams de xocolata blanca
- 200 ml de nata per montar
ELABORACIÓ
- Trossejar la xocolata a peces petites.
- Posar a bullir la nata en un cassó mitjà a foc lent. Remenar perquè no s’enganxi.
- Afegir la xocolata blanca trossejada i deixar coure durant 2 minuts.
- Remenar perquè es desfaci la xocolata i deixar refredar en un bol cobrint a tocar de la superfície amb un tros de film transparent.
Es conserva bé a la nevera durant uns 3 dies.
Quan el traiem de la nevera deixar temperar a temperatura ambient perquè recobri la seva textura untuosa.
El braç va sortir deliciós però hagués quedat encara millor si hagués banyat amb almívar la base del braç un cop fet i fred. L'almíbar el que fa és que no quedi tant espés, estupeït..., per això us incloc la recepta:
ALMÍBAR PER BANYAR BASES DE PASTISSOS:
Per a uns 250ml d'almíbar
- 130 grams de sucre
- 100 grams d'aigua
- el suc de 1/2 llimona
- si es vol es pot arometitzar amb extractes aromatizants (1/2 culleradeta de vainilla) o licor (2 cullerades) o sucs de fruita, café...
AMB LA TMX: Dins del vas posar: aigua, sucre i llimona. Programar: 7 minuts a 100º i velocitat 2.
AL FOC: Posar tots els ingredients dins una cassoleta, i escalfar a foc mig fins que es dissolgui el sucre, i sense deixar de remanar coure fins que bulli uns minuts fins que veiem que ha espessit el suficient.
- Un cop fet, ja el podem arometitzar, si es vol.
- Quant s'hagi refredat ja podem pintar-humitejar la base del pastís.
- Es conserva durant varies setmanes a la nevera dins un pot hermètic.
My goodness! This looks fabulous and soooo divine! You are amazing! Love the blog!
ResponEliminaYour comment is very important to me, especially coming from you, a whole eminence.
ResponEliminaMany heartfelt thanks,
Mglòria de Gourmenderies