Oreo Cupcakes

1007240020blog
Galetes Oreo!
Aquí no li agraden? És curiós perquè són molt negres… i no tinc rés en contra del color negre, però sempre pensem que les coses vives de color són les més atractives a la vista, però les galetes Oreo… amb tot el seu màrketing d’obrir-les, llepar la crema blanca del farciment i sucar les galetes a la llet! Mmmmm!
¿Per què avui una recepta amb les Oreo?
L’honor es deu als meus veïns, bé veïnets, la Lucia i el Lalo (així és com ell s’autoanomena, per la resta és l’Alejandro) que aquesta setmana fan anys!
Moltes Felicitats!
I és clar, tractant-se de nens, les galetes Oreo són éxit garantit.
Vaig pensar en fer unes galetes Oreo casolanes, però després vaig pensar que la presència com que no seria la mateixa, a la vista de la canalla ja no serien unes Oreo.
Aquesta setmana vaig fer una escapada a Barcelona per anar al Museu Marítim –per cert el vam trobar mig tancat al públic per remodelació- i de “pas” –de pas no, perquè està l’altra punta de la ciutat respecte el museu, però essent a Barcelona no es pot pas perdre l’ocasió!-  hem vaig arribar a “The Fabulous Bakery Co.”  Una botiga preciosa, plena de cupcakes, pastissos decorats, ingredients i estris per l’elaboració. I vés per on! hi havia cupcakes d’Oreo, i vaig pensar que això era un revelació, i aquesta setmana sens falta havia de fer aquesta recepta, i buscant per la red he trobat una recepta força bona a Annie’s eats que he adaptat una mica als meus gustos.

INGREDIENTS, per a 30 o 39 unitats depenent de la mida del motlle:
- 3 paquets de galetes embossades amb plàstic+1 paquet de cartró de mini-oreos per decorar.
- 2 tasses de sucre
- 1 i 3/4 tasses de farina convencional
- 3/4 de tassa de pur cacao en pols (Valor)
- 1 i 1/2 culleradeta (teaspoon) de bicarbonat
- 1 i 1/2 culleradeta (teaspoon) de llevat en pols
- 1 culleradeta (teaspoon) de sal
- 2 ous
- 1 tassa de llet
- 1/2 tassa d’oli de girasol
- 2 culleradetes (teaspoons) d’extracte de vainilla
- 1 tassa d’aigua bullint

ELABORACIÓ DELS CUPCAKES:
1) Pre-escalfar el forn a 180º. Preparar el motlle posant a la base una galeta oreo deixant a la base la galeta, damunt la crema i l’altra galeta la reservarem pel frosting.

1007240006blog

2) Totes aquestes galetes reservades les hem de triturar.
a) Les galetes les podem triturar deixant una textura de pols molt fina, que un cop barrejada amb el buttercream l’utilitzarem per decorar amb la broqueta.
*Amb la thermomix: vas tancat, prémer el botó turbo fins que surti el numero 3 a la pantalla. Comprovar que hagi quedat suficientment pulveritzat i si no és així repetir l’operació.
*Si no tens thermomix et recomano que segueix el pas “b)” i després miris de triturar-les al turmix.
b) O bé les galetes les podem triturar deixant una textura més granulada perquè trobem trossets de galetes al mastegar. Posar les galetes dins una bossa de plàstic amb tancament de zip-zip, tancar bé, intentat treure tot l’aire, i amb el corró picar damunt fins que quedin les galetes trossejades.


1007240007blog

3) Tamisar: la farina, cacao, llevat, bicarbonat i sal.

  • Amb la thermomix programarem 4 segons a velocitat 4. Reservar.

  • Si no tenim thermomix ho podem fer abocant aquests ingredients en un colador metàl·lic de malla fina, posar sota un bol gran, i donar copets al colador amb el cantell del canell, d’aquesta manera tots els ingredients passen pel sedàs. Reservar.

1007240008blog

4) Barrejar el sucre, els ous, oli, vainilla i llet.

  • Amb la thermomix posarem la papallona, 3 minuts a velocitat 4. Un cop tot barrejat retirem la papallona.

  • Si no tens thermomix: abocar els ous en un bol i batre, afegir paulatinament el sucre, l’oli, la vainilla i la llet.
5) Afegir a la mescla els ingredients tamisats.

  • Amb la thermomix:  6 segons a velocitat 6 i després programar la velocitat espiga durant 3 minuts.

  • Sense thermomix: amb l’ajut d’una espàtul·la anar incorporant els ingredients secs.
6) Afegir ara l’aigua calenta i barrejar. Veureu que la massa queda molt líquida, tranquils, tot va bé.
7) Omplir 3/4 parts dels motlles i coure 25 minuts. Un cop cuit retirar del forn, i deixar refredar, damunt d’una reixeta, completament abans de seguir amb la decoració del frosting.

1007240014blog

INGREDIENTS PEL FROSTING:
- 500 grams de sucre glacé
- 250 de mantega a temperatura ambient
- 150 de margarina freda
- 1 culleradeta (teaspoon) d’extracte de vainillaç

ELABORACIÓ DEL FROTING:
1) Afegir tots els ingredients a la vegada, excepte el sucre que només en posarem a l’inici 100 grams de sucre glacé.

  • Amb la thermomix: Papallona durant 3 minuts a velocitat 3.

  • Sense la thermomix: fer el mateix però amb una batedora de varetes.
2) Seguidament, un cop s’hagin incorporats els 100 grams de sucre afegir a cullerades la resta de sucre fins a incorporar la resta de sucre.
3) Retirar la crema del vas i posar-lo en un bol on hi afegirem amb l’espàtula les galetes esmicolades.

CONSERVACIÓ: El frosting si no l’utilitzem immediatament el podem guardar a la nevera fins a 7 dies. Si el guardem a la nevera l’hem de treure una estona abans d’utilitzar i el tornarem a  batre per tornar aconseguir la textura lleugera. Els cupcakes sense decorar es guarden bé durant una setmana en un caixa de tancament hermètic.

1007240015blog

4) Si hem escollit decorar els cupcakes de forma decorativa, omplirem una mànega pastissera amb una broqueta rissada. Decorarem i a la part superior rematarem la feina amb una o dues mini oreo dretes.


1007240017blog

5) Si no volem utilitzar una broqueta, amb l’ajut d’una espàtul·la aplicarem el buttercream damunt fent pics.

 1007240016blog

Però a mi personalment el buttercream no m’agrada, m’esforço perquè m’agradi però l’acabo trobant massa mantegós i massa dolç (els ingredients parlen per si sols!), i tinc la impressió literal de menjar-me quilos de colesterol taponador d’artèries.
Personalment prefereixo els frostings fets amb merenga suïssa, en aquest cas afegint-hi la galeta oreo pulveritzada.

1007240030blog

M’agraden les oreo i se m’estan acudint una munt d’idees per fer receptes amb Oreo.
Així que un altra ocasió més receptes amb Oreo!
Gràcies per llegir-me i seguir-me, a tots vosaltres que fidelment seguiu el blog, també us dedico la recepta d’avui!
The end

6 comentaris:

  1. Me encantan!!! Estos te los tengo que copiar :D

    ResponElimina
  2. Algún dia crearé un cupcake con tu nombre... Rosa! Magnífico verdad?

    ResponElimina
  3. Que bé que hagis penjat la recepta versió sense Th. perquè no en tinc i a la meva filla li encanten les Oreos!!!!!!!!! Així les podré fer!

    ResponElimina
  4. ELs vaig fer ahir per celebrar l'aniversari de la meva filla. ens comptes d'aquest frosting hi he fet els dels red velvet... m'han quedat BONISSÍSSIMS però les madelenes dures, no lleven. m'han quedat com unes galetes gruixudes.Aquest vespre estaven més tovetes, suposo que serà l'efecte de la humitat. Vaja de mica en mica s'ha d'anar millorant.
    La propera recepta que tinc moltes ganes de fer són els carquinyolis de xoco i avellanes. Però d'aquí uns dies que si no...no passarem per la porta!

    ResponElimina
  5. Hola Neus, m'hagués agradat poder-te enviar un e-mail per explicar-te el que ara et diré, per tal de poder arribar més ràpidament a tu, perquè no sé si tornaras per aqui per llegir la meva resposta.
    Neus, has de tenir en compte que els cupcakes no acostumen a crèixer com les magadalenes, els cupcakes acostumen a quedar plans, perque m'entenguis: són la versió mini del que aqui coneixem per pastís. Quant vaig fer aquest cupcakes no recordo que em quedessin durs.. el que si recordo és que el frosting no em va agradar: això de tanta mantega i tant de gust de mantega.. no és lo meu!
    I sí, com tu dius el frosting estova els cupcakes, per això no s'han de decorar fins just abans de menjar, i si guardes el frosting a la nevera aquest s'endurirà i perdrà la seva textura suau i de com de núvol, per quedar dur com la mantega (que és el que és, al cap i a la fi). Això implicarà que si guardes el frosting a la nevera caldrà treure'l de la nevera unes hores abans i tornar a batre perque recuperi la seva textura suau i esponjosa.
    Potser tot el que t'explico ja ho saps, però com que no et conec, ni sé quins són els teus coneixements en reposteria t'ho explico tal i com jo ho vaig viure.
    De fet, jo tampoc sóc pastisseria! simplement una aficionada!
    Pel que fa als carquiñolis: van quedar boníssims i es van acabar aviat a casa. T'he d'avisar que per l'efecte del cacao les carquinyolis aquests queden més aviat tous, i no durs com els típics que tots coneixem. Quant els hagis fets ja em diras què t'han semblat.
    Evidentment de mica en mica anirem millorant en l'elaboració de les receptes! i amb això m'incloc jo!
    Una abraçada,
    Mglòria

    ResponElimina
  6. I tant que torno per aquí! Constantment pq m'encanta el teu bloc i n'aprenc molt.
    Estic d'acord amb el que dius del fròsting per això em vaig decidir per el de frormatge marcarpone. Nosaltres, els mediterranis, no estem acostumats a les cosses tant greixoses i dolces. És ben bé un pastisset de tradició anglosaxona.
    T'he enviat un correu amb altres comentaris i aíxí tens la meva adressa.
    Fins aviat.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria