Galetes de maduixa amb llàgrimes de xocolata blanca


Bon dia, molt gustosament torno ser aquí un dia més.
Els diumenges per la majoria de la gent ve ser un dia de descans i aprofitar per fer el que potser durant les presses de la setmana un no té temps de fer.
A mi em passa el mateix, amb una petita diferència: no tinc temps per descansar…, i és que el goig i la il·lusió de cuinar alguna cosa pel bloc, és a dir, per els que hem seguiu, m’omple molt més.
 1006130029blog

Aquest ha estat un cap de setmana molt curt, i a hores d’ara encara no sé ni si podré acabar publicant avui o a principis de setmana. I és que els diumenges al mati mentre uns aprofiten per anar a fer esport, o anar prendre el sol a la platja, dinar fora, etc… jo m’estic a casa compartint fogons pel dinar i la gourmenderia que us vull preparar.
Avui toquen galetes de maduixa deshidratada amb llàgrimes de xocolata blanca. És una de les receptes del meu estil: aquestes cosetes una mica anglesades. Les veig veure publicades al bloc del Rincon de Bea, de la qual també en sóc fan indiscutible, i vaig pensar: això ho he de provar de fer amb la thermomix!
I ja hem veus tot el matí a la cuina: primer he fet la massa de les galetes, he netejat ràpidament tots els estris i m’he posat a fer una fideuà (netejar el peix, coure el fumet, el sofregit…), i desprès he preparat un sorbet de maduixes (un altre dia el publicaré), i és que per alguna cosa és diumenge, i crec que s’ha de notar una mica a la taula, sortint de l’habitual plat de verdura de cada dia.
                                                                               j0286775
Han passat unes quantes hores, i ja són quarts d’onze de la nit. Ara mateix estic asseguda a la taula de la cuina, davant per davant del forn, no li puc deixar de treure l’ull de sobre, o millor dit: del que si cou a dintre.
Arribat aquest punt tinc un cert neguit, o potser fins i tot podria dir que és pànic, i una sola pregunta em ve al cap: ¿haurà sortit bé?
I és ara quant s’apodera de mi tota una inseguretat, perquè m’imagino a totes aquestes blogueres ja professionals amb els seus davantals a les seves fantàstiques cuines, i cuinant uns pastissos i unes galetes que sempre, sempre queden bé sense ni un gram de por.

1006130030blog

M’acabo d’aixecar per mirar el contingut del forn més detalladament… la cosa no rutlla prou bé… perquè com que el temps de cocció és llarg, he volgut aprofitar l’espai de la safata del forn encabint-hi totes les galetes… he pensat que com que no porten llevat no creixerien… ERROR!!!!!…..HORROORRRRRRR!!!!! La massa s’està ajuntant i ara això ja té mida de maxi-galeta… ¿serà que he posat llet desnatada en comptes de nata? es que no en tenia!!!!
Tot plegat em recorda a la meva amiga Sònia, que es cuida molt, i fa proves i experiments amb les farines i d’altres ingredients de les receptes, però després s’ho acaba menjant tot!
Sense cap mena d’intenció, crec que aquest bloc s’acabarà convertint en una mena de parodia dels blocs de l’autèntica pastisseria… i diuen que són aficionades!JA!
No, això no ho puc pas publicar… seria com prendre el pèl als pocs lectors que tinc… i vosaltres us mereixeu quelcom millor… algo que us ompli d’il·lusió com a mi.
Quina decepció. Ha sortit definitivament malament. Tot i que crec que ja tinc una solució casolana per no haver de llançar la feina feta el matí i la il·lusió de varies setmanes, ara entenc perquè hi ha blocs que no són cridats a tenir éxit…
Ja està les he tret del forn, -i sense veure el que he tret del forn per casa diuen que fa bona oloreta, –no veuen la cara de frustració i decepció que faig…
M’animo recordant que la Bea del Rincón de Bea va explicar que algunes d’aquetes galetes se li havien cuit massa…
Veus Cristina que no sempre tot surt bé a la primera a la cuina!
Les galetes de maduixa deshidratada s’han acabat hidratant amb les meves llàgrimes de xocolata transparent!
VA VINGA, ENDAVANT, QUE NO ENS HEM DE DESANIMAR PER AQUESTS PETITS DESAFORTUNIS DE LA VIDA.
He decidit que us explico igualment la recepta, vull que proveu de fer-la, i si us surt bé: m’ho expliqueu, us publico la fotografia de les galetes i els retocs que hagueu fet a la recepta, i tot publicat amb el vostre nom!

INGREDIENTS:
- 70 grams de sucre
- 250 grams de mantega a Tªambient
- 260 grams de farina de tot ús
- 2 cullerades d’extracte de vainilla
- 1 cullerada de nata líquida
- 1/4 de culleradeta de sal
- 100 grams de gotes de xocolata blanca
- 120 grams de maduixes deshidratades (les vaig comprar a una parada del davant del mercat de Reus, que venen fruits secs els dissabtes)

ELABORACIÓ AMB THERMOMIX:
1) Posar la mantega i el sucre al vas junt amb la papallona, 3 minuts a velocitat 3.
2) Afegir la farina, l’extracte de vainilla, la nata i la sal: 2 minuts a velocitat 3.
3) Afegir les gotes de xocolata blanca i les maduixes deshidratades trossejades: 1 minut a velocitat 3.

1006130032blog

4) La massa haurà quedat enganxifosa, com una massa tova. Abocar-la damunt de paper de forn i al damunt posar-hi un altre paper de forn. Estirar la massa passant el rodet pel damunt deixant la massa amb un gruix d’1cm.

1006130034blog

5) Posar a la nevera i deixar refredar un mínim de 30 minuts.
6) Amb la massa freda podem modelar bé les galetes. Tallar-les amb un talla-pastes de forma senzilla (els ingredients de la galeta ja tenen prou protagonisme), i un cop tallades les passem a una safata de forn folrada amb paper de forn.
7) Posem les safates a la nevera, i mentrestant esperem que el forn es pre-escalfi a 165ºC dalt i baix.
8) Un cop aconseguida la temperatura de 165ª, la baixem a 150ºC i enformem la safata que teníem a la nevera.
9) Coure durant 40-45 minuts o fins que per les vores es comencin a daurar.
10) Treure la safata del forn i IMPORTANT: no tocar les galetes fins que s’hagin refredat del tot a la mateixa safata del forn.


PROCEDIMENT TRADICIONAL:
1) Dins un bol batre la mantega i el sucre, fins que quedi una massa esponjosa i lleugera.
2) Afegir la vainilla i la nata, i continuar batent.
3) En bol a part barreja la farina amb les maduixes i les gotetes de xocolata blanca.
4) Incorporar aquesta massa eixuta a la massa de la mantega. Afegir-la a poc a poc i amb l’ajut d’una espàtula fins a incorporar-la del tot. A partir d’aqui seguir els passos a partir del punt núm. 4 de l’elaboració amb thermomix.
Els errors comesos durant el meu procés d’elaboració ja us els he explicat, així que ara us toca a vosaltres, i us desitjo éxit!, molt d’éxit!
Per cert, habitualment dedico les receptes a algú especial de la meva vora. Però aquest cop vist el fracàs de la recepta, em reservo el dret no fer-ho, s’ho val massa i aquesta persona es mereix una recepta deliciosa i… exitosa.
I per tota la resta que me llegiu: durant la setmana prepararé alguna altra cosa per publicar i treure’ns del damunt aquest mal gust de boca.
Bona nit, i fins aviat.
Etiquetes de Technorati:

2 comentaris:

  1. Hola guapetona!!! No creas que no vengo de vez en cuando a verte, pero es que no me entero de nada... (el catalán no es lo mío). Lo entiendo mejor si lo escucho que si lo leo... Me gustan estas galletitas y además tienes la versión thermomixera... Intentaré traducir y copiar :D
    Besotes

    ResponElimina
  2. Que bien!!!! que ilusión tener a alguien de tu categoria leer mi blog!!!!!!!!!!
    En la parte derecha tengo un traductor. No sé porque no me fuciona el traductor al castellano, pero si va el gallego y todos los demas idiomas!
    ¿Sabes como puedo arreglarlo????
    Un super abrazo, para ti, mi idolo!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria