Fa molt de temps, masses anys que friso per fer éclairs. I quant vaig rebre la proposta de La Fageda, de preparar uns maridatges de melmelades amb formatges, vaig pensar que aquesta era la meva oportunitat per fer uns éclairs. Així que vet ací la recepta d'éclairs de formatge blau amb melmelada de pebrot.
Ingredients:
- Melmelada de pebrot de La Fageda
- 4 ous
- 100 grams de formatge blau esmicolat
- 130 grams d'aigua
- 120 grams de llet
- 100 grams de mantega
- 1 pessic de sal
- 5 grams de sucre
- 160 grams de farina
Elaboració tradicional:
- Posar a bullir l'aigua, la llet, la mantega, la sal, sucre i formatge.
- Retirar immediatament del foc i abocar d'un sol cop tota la farina i remanar amb força.
- Tornar a posar al foc i remanar fins que la massa sigui més ferma.
- Retirar del foc, deixar refredar 10 minuts i afegir els ous d'un en un sense parar de remanar.
Elaboració de la massa amb thermomix:
- Pre-escalfar el forn a 220 graus
- Posar al vas la llet, l'aigua, mantega, sal, sucre i formatge. Programar: 5 minuts, 90º, velocitat 2
- Afegir tota la farina d'un sol cop i programar: 15 segons, velocitat 4
- Retirar el vas i deixar refredar a temperatura ambient 5-10 minuts.
- Passat aquest temps tornar a posar el vas a la thermomix i programar velocitat 4 mentre anem tirant els ous d'un en un.
Elaboració dels éclairs:
- Posar la massa dins de mànega pastissera. Tallarem l'extrem de manera que tingui uns 2 cm de diàmetre.
- Damunt safata de forn amb paper vegetal. Fer xurros de 5cm de llarg.
- Coure 10 minuts. Aleshores baixar la temperatura a 200º i coure 10 minuts més amb la porta del forn entreoberta.
- Retirar del forn, deixar refredar, i tallar un extrem i farcir amb la melmelada de pebrot.
Una delicia agredolça... ideal per sorprendre a paladars inquiets.
Doncs mira....jo acabo de descobrir que són els éclairs!!! I m'han ajudat moltíssim les teves magnífiques fotografies......
ResponEliminaQuè bons han de ser aquests que ens has preparat!!!
Petons i....molt bona setmana!!!
Olga
Magnificas fotos y ademas unos buenos éclairs de queso y rellenos de esta rica mermelada de pimiento de la Fageda¡
ResponEliminaBona setmana
peto
Esta delicia agridulce promete, un bocado imaginativo y muy original. Las fotos, como siempre, una delicia. Besos.
ResponEliminaQuins éclairs mes bons saladets i molt ben acompanyats amb aquestes mermelades. Petonets
ResponEliminaQuina delícia agredolça, ens encanta Glòria! Una abraçada :)
ResponEliminaM´encanten els eclairs, m´encanta la melmelada de pebrots i m´encanten las fotografies ahhh........ i ja una cosa que me sona moooolllttt!!!!!
ResponEliminaPetons a milions