Primer dia de tardor, però encara podem allargar l'estiu conservant aquelles fruites i verdures que ens agradin.
Volia fer un chutney de figues però entre lo dolça que ja és la figa i que vull evitar l'ús del sucre per fer receptes a Ventanas Verdes ha fet que a última hora prepari aquesta deliciosa conserva d'albergínies que continúen arribant-me amb la cistella ecològica.
Ingredients:
- 750 grams d'albergínia
- 4 dents d'all
- farigola fresca
- oli aromatitzat a la taronja
- 25 cl de vinagre blanc
- aigua i sal
- Netejar la pell de l'albergínia, tallar la part superior i tota la resta a rondanxes de menys d'1 cm
- Salar abundantment i deixar escòrrer durant 2 hores
- Esbaldir amb aigua.
- Omplir una olla amb 2 litres d'aigua i el vinagre. Quant bulli afegir les rodanxes de l'albergínia i deixar coure durant 4 minuts.
- Escòrrer i assecar-les damunt de paper de cuina absorvent.
- Tallar els grans d'all a rodanxes.
- Posar un dit d'oli dins de pot de conserva i fer pisos: albergínia, alls, farigola i rajolí d'oli, i així anant fent pisos fins arribar a dalt de tot.
- Deixar reposar durant 2 o 3 setmanes en un lloc fresc i sec abans de consumir.
Conservació: de 4 a 6 mesos (un cop obert guardar a la nevera)
Us recomano passar per Ventanas Verdes i veure tots els canvis amb noves incorporacions!
Us recomano passar per Ventanas Verdes i veure tots els canvis amb noves incorporacions!
Qué ricas, con lo que me gustan las berenjenas! En verano siempre tenemos una gran cosecha en Murcia, a ver si el año que viene animo a mi madre a que preparemos conserva con tu receta :).
ResponEliminaUn abrazo
Gloria...He tingut feina per llegir la recepta, que trobo molt interessant. Las fotos no em deixaven llegir. Quina passada!!!!!! el que em falta per arribar a això.........
ResponEliminaPetons a milions
La conserva de berenjena es una de mis favoritas!! Además ¿sabes que puedes hacerles el vacío y que así podrás conservarlas más tiempo? Nosotros acabamos de abrir el último bote del 2013!!!!!
ResponEliminaAceite de naranja y berenjenas!, que mezcla tan interesante de sabores. Me gusta tu propuesta, tus fotos, tu manera de hacer! Me imagino las berenjenas muy suaves, delicadas y el aceite para no parar de mojar pan!, jajajaja
ResponEliminaUn besazo
Se ven deliciosas! Trataré de leer con calma la receta y ver de traducirla para poder hacerla en casa un día. Muchos saludos!! a.
ResponEliminaAmo las berenjenas y tu conserva debe estar maravillosa.
ResponEliminaMe encanta que estés participando.
Besos!
Vols que et digui un secret.....no he tastat mai les albergínies en conserva!!! Em convides?
ResponEliminaPetons,
Olga
M'encanta la teva inspiració a l'hora de posar en escena les receptes, crec que les fa més bones i tot, ara que aquesta s'ho val!
ResponEliminaPetonets.
ohhh!!!! quina manera més exquisida de conservar-les. Jo només ho feia en escalivada, samfaina o en melmelada. Ara ja tinc una altra manera de fer-ho ;-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Mai he tastat ni fet les alberginies en conserva. Però veient com t'han quedat m'hauré d'animar...
ResponEliminaPetons!
Tienen una pinta deliciosa, la conservacion se produce por la acidez del vinagre verdad? Nunca lo he probado, tengo que intentarlo 😊
ResponEliminaguauu que pintan tienen Gloria, me ha encantado tu propuesta. Genial y que luz más bonita.
ResponEliminaUn besote y me llevo tu receta a ver si me pongo a ello.
Me acabas de dar una idea ya que cuando es temporada de berenjenas ya no sabes como cocinarlas al final, tengo ganas de probarlo ya mismo.... Gracias.
ResponElimina