Pannacotta Romàntica







L'origen de la publicació d'aquesta recepta al blog porta història. No és només una recepta que m'ha vingut de gust fer, sinó que el seu origen a sorgit al nucli d'un grup de bloguers que avui compartim recepta.
I casualitats.. mai triaria com a postre una pannacotta perquè no m'agraden gaire els postres cremosos, però la setmana passada vaig fer un dinar d'amics a casa i la meva amiga Rosa (us recomano que doneu un cop d'ull a les seves creacions de costura) va portar una deliciosa pannacotta clàssica, fent que el meu pre-concepte d'aquest postre canviés immediatament.


I la filosofia de viure del Joan, un altre amic present al dinar, en que el seu lema és "les dones han vingut al món per ser mimades" i desitja aixecar-se d'hora cada matí per preparar un esmorzar amb roses per la seva parella.
Tot aquest cúmul de circumstàncies del meu dia a dia, m'han inspirat a fer una pannacotta romàntica, on el cava i les roses acompanyen  la deliciosa cremositat d'aquest postre per ser compartir amb els qui estimes.


Així doncs, un cop més dedico aquesta entrada a l'amistat, com un dels millors sentiments que experimentem els humans.

Ingredients per la pannacotta:
  • 500 ml de nata per montar (subtituible per una llet vegetal)
  • 5 fulles de gelatina (susbtituible per agar-agar)
  • 70 grams de sucre (susbtituible per panela o mel)
  • 1 culleradeta d'extracte natural de vainilla
Ingredients per l'almíbar de cava i roses:
  • 160 ml de cava rosat
  • 115 grams de sucre
  • 1/2 culleradeta d'aigua de roses (de venta en botigues marroquines)
  • festucs pelats i picats per decorar
Elaboració de la pannacotta:
  1. Omplir un bol amb aigua freda i deixar en remull la gelatina
  2. Posar a bullir la nata junt amb el sucre i l'extracte de vainilla sense deixar de remanar. Un cop dissolt el sucre deixar coure uns 5 minuts més.
  3. Retirar del foc.
  4. Escòrrer la gelatina i afegir a la nata. Remanar fins a dissoldre completament.
  5. Omplir les copes i reservar. Un cop fred guardar a la nevera unes 5 hores.
Elaboració de la pannacotta en thermomix:
  1. Omplir un bol amb aigua freda i deixar en remull la gelatina
  2. Posar al vas la nata i la vainilla: 6 minuts+Tª Varoma+velocitat 1
  3. Afegir el sucre: 3 minuts+0º+velocitat 1 i 1/2 
  4. Afegir la gelatina escorreguda: 30 segons+0ºvelocitat 1 i 1/2 
  5. Omplir les copes i reservar. Un cop fred guardar a la nevera unes 5 hores.

Elaboració de l'almíbar de cava i roses:
  1. Posar el cava i el sucre al foc i remanar. Un cop bulli deixar coure sense deixar de remanar durant uns 10 minuts.
  2. Retirar del foc afegir l'aigua de roses i remanar. Deixar refredar.
Montatge de les copes: Damunt la pannacotta solidificada posar-hi una mica d'almíbar de cava i roses, i decorar amb festucs picats.



Les altres pannacottes aquí:

Ester, de La Cuinera
M.José, de Dit i fet

17 comentaris:

  1. Ostres MGlòria quin luxe de pannacotta, a casa agraden molt o sigui que aquesta recepta la guardo per una data important ;-)
    Molts petons maca

    ResponElimina
  2. Amb el permís del meu marit...m'he enamorat!! Si si, ho sento es lo que hi ha!! jajajaja, de veritat, aquesta panna cotta es la millor representació de l'amor i l'amistat que he vist mai. Una mica cursi si m'ha quedat el comentari jajaja, però sempre hi ha una primera vegada per a tot. Bromes a part, m'encanta aquesta panna cotta, la penso fer!!. Mil petons i un plaer cuinar juntes

    ResponElimina
  3. Realment te la pinta de estar boníssim, i sí és compartit amb una amiga com tu, millor!!!!!




    ResponElimina
  4. Estimadísima Gloria....quina meravella que has aconseguit amb aquesta panna cotta. Una bona sorpresa!!!!. Tinc un bon company de vida, pro aquest Joan....m´ha fet moltíssima enveja!!! Jo també vull ser mimada, mimada!!!!!
    Milions de petons, amiga

    ResponElimina
  5. El teu blog té una pinta magnífica. M'encanten las receptes amb unes fotografies tan bones. Jo acabo d'obrir el meu i no faig unes fotografies com les teves, però m'encantaria que et passessis. L'ultima recepta és una fideua. Et deixo el link, per si tens temps.
    http://www.dulceriasconsorpresa.com/2014/09/la-fideua-de-mi-madre.html

    Adrián .

    ResponElimina
  6. Glòria,

    Ets un amor de persona! i super dolça! I com no podia ser que no ho reflectissis...?

    Comparteixo amb tu que les postres cremoses no em van gaire ni tampoc si són passades de dolç... però aquesta proposta teva l'he de provar sí o sí perquè ja me l'imagino subtil i delicada...

    Moltes gràcies per participar i per ser tan dolça... Visca l'amistat!!!!

    Molts petons preciosa!!!!!

    ResponElimina
  7. Que buena pinta tiene tu pannacotta! Realmente romántica!

    Las fotos, preciosas.

    Un besito

    ResponElimina
  8. Què hi pot haver més bonic a la vida que fer feliç a qui estimes, amb roses, esmorzars o somriures.

    ResponElimina
  9. Carai! si que n'és de romàntica aquesta panna cotta amb aquest almíbar!
    genial la presentació i m'encanta aquesta proposta.
    Jo també tinc ganes de veure't aviat, ja ho vaig dir en el grup pero el cap de setmana del 3 d'octubre aviam si ens podem veure no?

    una abraçada

    ResponElimina
  10. Gloria, ets la dulsura personificada, m'encanta la teva panna cotta, quin toc mes precios. Jo també brindo per l'amistat que duri molt, i saps que aquí ens tens, per lo que sigui. Un peto bonica!

    ResponElimina
  11. Preciosa entrada Gloria en todos los sentidos¡¡¡ Una belleza. Bss

    Virginia "sweet & sour"

    ResponElimina
  12. Quina delícia més cuca, Glòria!! Fa ganes d'agafar la cullera... he he he. Petonets!

    ResponElimina
  13. Una entrada genial, dedicada a l'amistat i feta amb molta cura i gust. La pannacotta fa molt bona pinta i el teu amic Joan és un tresor! un petó!

    ResponElimina
  14. Ualaaaaa plas plas plas!!!! Un luxe de panacotta que m´ha encantat tot el que porta! Ideal per a mi , jo se estimar molt a que si???? Unes fotos de morir i un petonas per a tu.

    ResponElimina
  15. Feia temps que no et visitava, o que no passaves per aquí, i a questa recepta, com la majoria de les tevés entrades, és un regal. I avui és el meu aniversari, així que gràcies.
    Molts petons.

    ResponElimina
  16. Una entrada i una recepta molt amoroses....com tu!!! Gràcies per explicar l'opció amb Thermomix!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  17. Nenaaa crec que el teu amic Joan ens ha conquerit amb la seva filosofia de vida, què maco dir que les dones han vingut a ser mimades!! I es que tota la teva recepta és pur romanticisme, des de les teves paraules, a les fotos i a l´almívar per acompañar la panna cotta.
    Un petonet estimada meva!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria