Sandwich de Gofre sense gluten {Ventanas Verdes}





La primavera ja ha arribat. S'ha fet esperar. I amb els primers ratjos de sol, he sortit al balcó i he observat que els primers brots ja han aparegut a l'om i a la glicinia.










Mirant cap al jardí, he descobert el meu raconet de labors i lectura de l'estiu passat, i que també es va acabar convertint en la destinació perfecte per esmorzar.








També hi ha una parella de merles que han fet niu al ficus del porxo...
Us he dit mai que m'encanta el cant de les merles?
És un regal de la natura!









I d'esmorzars saludables és del que a Ventanas Verdes us volem concenciar avui.

Però volem deixar clar que menjar cereals sense gluten si bé és una necessitat pels celiacs, per la resta hem de tenir en compte que quant més variats siguin els cereals que ens mengem, més enriquirem la nostra alimentació.
No volem pas donar a entendre que els cereals que contenen gluten són perjudicials! Aquesta és una falsa creença que algunes companyes us parlaran amb més profunditat.




Haureu sentit dir moltes vegades que l'esmorzar és l'àpat més important del dia. 

I per què?
Doncs perquè necessitem un aport nutricional adaquat per inciar el dia.

Què hauria d'incloure un esmorzar saludable?
- un producte làctic, que pot ben bé ser d'origen vegetal.
- un cereal
- i una fruita.

L'esmorzar que avui us porto és una versió vegetal de gofre, acompanyada d'hummus i amanida, i per beure llet d'ametlla (boníssima).
No deix de ser una versió vistosa del que acostuma a ser el meu entrepà de mig matí, que en un dia festiu es podria convertir perfectament en un brunch.





Ingredients pels gofres vegetals de moniato i pastanaga:
  • 1 moniato i una pastanaga ecològica (en total han de fer un pes aproximat de 225 grams)
  • 150 grams de farina de sarraceno
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 1 i 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • sal i pebre
  • 250 ml de llet d'ametlla
  • 2 cullerades de lli triturat i barrejat amb 2 cullerades soperes d'aigua tèbia.


Elaboració dels gofres:
  1. Pelar el moniato i la pastanaga. Netejar i trossejar. Posar a bullir amb aigua calenta amb sal durant uns 15 minuts. Escòrrer i triturar perque quedi en forma de puré. Reservar.
  2. Tamisar la farina, el llevat, la sal i el pebre.
  3. Afegir la llet, la barreja del lli i l'oli. Batre fins que quedi homogeni.
  4. Afegir el puré reservat anteriorment i barrejar fins a integrar. Deixar reposar uns 5 minuts.
  5. Preparar els gofres amb la planxa tradicional o bé amb motlles pel forn, seguint les instruccions de cada fabricant.
Jo els he preparat al forn a una temperatura de 220ºC durant 9 minuts. Desprès els he retirat del motlle i  els he deixat coure per l'altra banda uns 5 minuts més.






Ingredients per l'hummus:
  • 2 alls
  • 400 grams de cigrons cuits
  • 30 grams de suc de llimona
  • 50 grams de tahin
  • 5 grams de sal
  • 70 grams d'oli d'oliva

Elaboració tradicional de l'hummus:
  1. Posar tots els ingredients dins de robot/turmix i triturar fins que quedi una pasta homogènica.

Elaboració amb thermomix de l'hummus:
  1. Posar tots els ingredients dins del vas i programar un minut a velocitat progressiva 5-10.


Font de l'hummus: Fácil y divertido con Thermomix.







Així que us invito a gaudir cada mati d'un esmorzar saludable.







Preparar el sandwich: Untar una cara del gofre amb l'hummus. Farcir d'amanida. Tapar amb l'altre gofre, i a gaudir!





Aquesta entrada la dedico a la meva amiga Sònia i la Iratxe de Cocina Amiga, per tota la investigació personal per adaptar receptes a la seva quotidianitat.




Voleu veure els altres esmorzars saludables que han preparat les companyes de Ventanas Verdes?
Clica aquí.




23 comentaris:

  1. Espectacular puesta en escena y super originales estos gofres, me apunto la idea aunque no haré gofres, pero si unos pancakes. El hummus no falta en mi nevera :)
    Feliz semana

    ResponElimina
  2. ¡Qué hermosa entrada guapa, me ha encantado, el despertar de la primavera!, el canto de los pájaros, el florecimiento de las plantas, tanto color... la vuelta a la vida al aire libre, ¡qué alegría!. Estos gofres son una ricura, se me ocurren para un brunch de domingo. Gracias preciosa, qué gusto venir a verte. Un besote.

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  3. Aquesta entrada és poesia... quina delícia de jardí, i el cant de la merla, que jo prefereixo el d'orenetes o cueretes, i la llum, i aquest gofre per a celíacs amb un farcit original i molt sa... i bé, ja paro perquè no trobo les paraules per a descriure el vostre escrit, que gairebé fa plorar d'emoció...! Petons

    ResponElimina
  4. Genial esta receta, rica, sana y super original.

    Fotazas!!

    Besosss

    ResponElimina
  5. Qué original y qué rica receta, Glòria! Yo no tengo gofrera pero me gusta la idea de Ana de convertirlos en tortitas :). Hoy mucha gente celebra el día del gofre por la blogosfera, así que has dado en el clavo con tu receta de desayuno saludable, y tengo que decir que me parece mucho más apetecible que las versiones dulces. Y con harina de centeno, ñam!

    Preciosas las imágenes y la inspiración primaveral :).

    Un abrazo

    ResponElimina
  6. Me encanta tu desayuno, tus glicineas ¿se llaman asi? y tu rinconcito ¡que ganas de que haga buen tiempo!!! tengo una duda con la harina, el sarraceno es una variedad de trigo ¿empezamos un nuevo debate? jajaja lo que ha dado de si el tema del mes. Pues eso, que me quedo a desayunar ♥

    ResponElimina
  7. Amb un raconet així a casa, no m'estranya gens que estiguis tant inspirada. És l'esmorzar perfecte! L'emparrat, el ficus amb les merles, és idíl·lic! i et vas enfadar per què les galetes de xocolata eren amargues? Però veig que ja ha tornat l'alegria. Tu gaudeix del teu racó... què jo ho faré amb les teves fotos genials. Petons i bona entrada de primavera.

    ResponElimina
  8. Que belleza!, tanto las fotos, las flores, el mirlo y ese idílico lugar para desayunar, estoy felíz de tenerte en ventanas verdes, adoro lo que preparas.
    Esta semana encargo la wafflera (gofrera) para horno, tengo eléctrica pero no me gusta porque son corazones. Me imagino estos gofres para cuando meriendo en el lago, que delicia, te agradezco la receta, el humus lo haré, pero a veces siento que me cae pesado, por eso lo evito.
    Gloria, el traductor no me traduce esta frase, dime que es por favor.
    2 nosy Cullen d'olive oli d ', imagino que la cantidad de aceite, pero no entiendo cuanto es.
    Hemos disfrutado de tu bizcocho para el desayuno, no siempre deben ser todos iguales, no?
    Un beso!!

    ResponElimina
  9. Unes gofres salades....m'agrada la idea!!!un petonet

    ResponElimina
  10. Buf! el proper esmorzar pot ser que vingui, no necessito gairtes coses, això si prenc té pel matí. Quin racó mes maco, jo també tinc un molt petit a la meva terrassa, a casa del pares al tenir molt jardí puc fer un sota un pi:)))
    L´humus m´encanta i els gofres m´els puc imaginar, no tinc gofrera però és poden convertir en tortites!!! Petonets i feliç setmana!

    ResponElimina
  11. Quin esmorçar més bo i al mateix temps saludable! Les fotos són espectaculars i el teu racó m'agrada molt.

    ResponElimina
  12. Que decirte me ha encantado tu desayuno muy original. Y bueno ver tu rincón de lectura y de desayuno genial. Los mirlos que guay..... Unas fotos preciosas como sp. Mil bss y espero poder aportar mi receta en la próxima receta. Bss mi niña.

    ResponElimina
  13. No sé por donde empezar!! El desayuno aunque riquísimo hoy es lo de menos, porque adoro ese rincón, te lo he dicho otras veces y he soñado conque algún día podamos compartir unas risas ahí sentadas, tomando lo que sea porque cualquier cosa que hagas me encantará!!
    Las fotografías son espectaculares, desprenden un cariño tremendo, esa vista final es para caerse para atrás!!
    Un abrazo amiga!!

    ResponElimina
  14. ¡¡¡MUCHAS GRACIAS GUAPÍÍÍSIMA, ERES UN SOLETE!!!. Un beso y un abrazote.

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  15. Fantàstic aquest gofre!!! Me'l menjaria per berenar amb molt de gust ;-)

    ResponElimina
  16. Precisament ahir en Marc em preguntava que són els gofres, i la veritat, li vaig il·lustrar bastant malament, i més quan no n'he menjat mai. La veritat és que amb les teves fotos el dubte ha quedat resolt!
    Unes fotos precioses, Glòria, i he quedat ben al·lucinada amb el niu de merles. Ha de ser un lloc ben tranquil perquè hi hagin decidir fer-hi el seu niu d'amor. Bon presagi, Glòria!
    Una forta abraçada, bonica, i fins la propera. Jo estic amb un escrit a mitges que va sorgint a poc a poc. Paciència!

    ResponElimina
  17. ¡Oh!.. ¡Qué gran propuesta!.. Pienso probarlo pronto porque me parece que mi hija se lo tomaría con muuuuucho gusto.
    Besotes.

    ResponElimina
  18. Fantástico tu bocadillo de gofres!!!! Me encanta, y más si es con hummus!!!! Además, qué bonitas las fotos!!! Qué contraste con esto, aquí todo está todavía "pelado" y con restos de nieve y hielo. Tienes mucha suerte :)
    Besos.

    ResponElimina
  19. uau ¡me ha encantado todo! los gofres, las fotos, tu rincón para desayunar... maravilloso.

    ResponElimina
  20. Quina sort de viure en un racó del món tan meravellós, un paradís. I quins esmorzars en aquest rconet acompanyada d'aquest llibres tan interessants! S'n de poesia, m'en pots fer 5 cèntims? Petons.

    ResponElimina
  21. Fantàstics els gofres i unes fotografies increibles.
    Petons

    ResponElimina
  22. Un raconet de pura enveja! Una abraçada i fins l'abril!
    Nani

    ResponElimina
  23. Ostres, quina recpeta més origina i bona. M'estic posant al dia amb les receptes que no he vist i aquesta m'ha convençut! una abraçada

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria