A vegades una imatge val més que mil paraules.
I l'espectacularitat d'aquesta tapa no està en la seva presentació, sinó en la seva textura cruixent i el seu paladar.
Casi m'avergonyeixo de semblar tant vanidosa. Crec que sóc una persona força senzilla i propera, però es que fins hi tot a mi em va sorprendre aquesta tapa, que ha sorgit a la meva cuina d'una manera pràcticament improvisada, amb tot s'ha de dir: restes d'altres ingredients.. i és que estem en época d'estalvi, i potser la imaginació és en aquests moments la que gaudeix de més prosperitat.
Tot va començar el cap de setmana passat, en que unes ganes imperioses de cuinar es van apoderar de mi motivada pel Concurs Mossegades i pels de La Tavella, de qui properament us ensenyaré més receptes, 7 en total! Jo que últimament casi no publico, les properes setmanes us bombardejaré en receptes noves i inèdites, algunes d'elles agrupades per menú per tal de facilitar l'àpat d'un dia.
Passem a la recepta.
Ingredients per a 6-8 persones:
- 1 fulla de pasta brick de 90 gr, rollo de 1'5 metres.
- 5 pomes
- 1 litre d'aigua
- 500 grams de sucre
- el suc de 1/2 llimona
- 3 porros
- formatge ratllat
- farigola seca
- carn mixte picada
- 2 cebes
- 1 all
- sal i pebre
- escuradents
- mel
Elaboració de la poma:
(Idea extreta de Martha Stewart's Pies & Tarts)
1. Possem a bullir un litre d'aigua amb el sucre i el suc de la llimona. Quant bulli retirar del foc i tapar.
2. Mentres netegem la pell de la poma, li treiem el cor. Fem el mateix amb la resta de pomes. Al centre de les pomes exprèmer el resta de la llimona.
3. Tallar les pomes a rondaxes i anar-les depositant-les a l'almíbar que reservem calent.
4. Un cop hi acabem de posar totes les rodanxes de pomes cal tapar amb paper paper de forn la superfície i deixar reposar uns 40 minuts.
Elaboració del farcit de carn:
1. Pelar i tallar les cebes i els alls. Sofregir en una paella fins que la ceba sigui transparent.
2. Afegir-hi la carn picada que prèviament haurem salpebrat. Remanar perque no s'hi facin grumolls.
3. Deixar coure fins que la carn estigui cuita i s'hagi begut tot el líquid.
4. Reservar i deixar refredar.
Montatge de la tapa:
1. Treure la poma de l'almíbar i deixar damunt d'un drap de cuina per escòrrer bé tot l'almíbar.
2. Estendre el full de pasta brick (aqui cal treballar ràpid perque no se'ns assequi el brick).
3. A la part superior del full de brick hi escampem les rodanxes de poma, de manera que mitja rodanxa sobresuti la fulla brick.
4. A sota repartir la carn picada, una mica de formatge i farigola.
5. Doblegar la resta de full de manera que la carn quedi embolicada damunt la poma.
6. Cargolar les vores perque agafi aquesta forma de rosa.
7. Fixar amb escuradents.
(Si us play, poseu imaginació: no sé dibuixar )
Cocció de la rosa cruixent:
- Es pot fer al forn: 5 minuts a 220º
- O bé fregir en una olleta amb suficient oli perque cobreixi tota la pasta filo (la poma no cal).
Servir amb un refiló de mel pel damunt.
Amb aquesta recepta participo al Concurs Mossegades que finalitza el dia 20 de febrer i a partir del 21 les votacions.
Animeu-vos a participar!
... i si no voleu participar
... podrieu votar la meva recepta!
; D
(Prometo mirar de millorar els meus dibuixos...)
Glòria, ho acabo de veure al facebook i no m'hi he pogut resistir! Llàstima que la mossegada només ha sigut virtual, perquè aquesta tapa ha de ser boníssima!!! M'agrada veure't publicar, la teva cuina m'agrada molt.
ResponEliminaUna forta abraçada bonica, i que acabis de passar un molt bon cap de setmana!
Una tapa molt ocurrent, un dolç i salat sempre atreu l'atenció. La presentació i les imatges, com sempre, precioses. Bona sort i una abraçada.
ResponElimina¡Madre del amor hermoso, qué cosa tan rica y tan cuidada, es una delicia para la vista y para el paladar!. Sin lugar a dudas eres una artistaza. Gracias guapa. Un besote.
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Ha de estar buenísimo, pero lo que me ha impactado ha sido la presentación. El gráfico también es útil.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
fantástico este bocado,lo tiene todo:elegante,bueno,impactante, soberbio,divino...
ResponEliminapeto
Déu n'hi do!!! Quines roses!!! Quin jardí!!!
ResponEliminaT'he de dir un secret....sempre he sigut bastant negada per les manualitats i...dubto que me'n pugui sortir amb aquestes roses!!! jjeejejej...
La posada en escena.....de primer premi!!! Les estovalles, el plat, els coberts, la foto.....sensacionals, com sempre.
Petontets,
Olga
Vaya que bonito! Tienes que ganar el concurso, que imaginación al hacer estas rosas de manzana, son preciosas.
ResponEliminaDo widzenia!
De vanidosa nada, maravillosa esta tapa, es una idea estupenda.
ResponEliminaMolt original i molt bona! Es una gran combinació. Molta sort al concurs. Petons!
ResponEliminaUna delícia de recepta. Petons.
ResponEliminaPues yo no creo que tengas ni una mijita de vanidad... Pero,. mi niña, si eso que has hecho es una lindura y super original, por qué vas a no decirlo?
ResponEliminaTengo que reconocer que hasta que no he visto el dibujo, no he entendido bien cómo lo has hecho. Y no es por la lengua! ;) Pero es que lo miraba y miraba y no entendía cómo te quedó de esa forma. Los dibujitos me han ayudado a comprender, así que no los has hecho mal.
Una receta de mucha enjundia. Mucha suerte en el concurso.
Besitossssssssss
Glòria! Una recepta fantàstica, sense dubte! I té coses molt bones, és d'aprofitament, hi ha contrast dolç salat i està súper ben explicada!! A veure si m'animo a això de les mossegades... he he. Petons!
ResponEliminaHola guapi!!! Quina mossegada mes original i exquisida!! la pasta Brick te algo que enganxa, jo estic abonada, m´agrada molt el resultat final. El teu farcit em sembla una canya de bo, i el dibuix el veig claríssim, pensa que durant molts anys he vist dibuixos de P2 i P3, i aquí si necessites tenir fe per veure el que et diuen ja ja!!! . Nena que la faré segur!!!! Petonets cruixents!!!:)
ResponEliminaGloria, vaya receta y encima ha quedado preciosa. Muy original. Vaya nivelón.
ResponEliminaquina passada de recepta!!! I jo que me l'havia perdut, sort que ens l'has deixat al Memòries. Moltes gràcie sbonica. Petonets
ResponElimina