Cucurutxo especiat amb gelat de llet amb vainilla i nous de macadamia LA FAGEDA












En plena tardor i sembla que la calor  es resisteixi a marxar, així que he decidit preparar uns cucurtuxos especiats per acompanyar aquest deliciós gelat de llet amb vainilla i nous de macadamia de La Fageda.











Però no us deixeu impressionar per la paraula cucurtuxo. Aquests fets de manera tradicional amb l'ajut d'un motlle metàl·lic, queden molt més rústics que els fets amb planxa, doncs és més difícil deixar la massa ben prima.









 Com us deia són una mica més laborious de preparar que els cucurtuxos fets en unes planxes especials com les que sovint es veuen en mercats d'artesania on preparen neules davant nostre.
Però són tan ràpids de fer, i divertits que val la pena passar aquesta fent-los acompanyats dels que desprès seran els comensals dels gelats.











El secret està en no enfornar més de dues peces a la vegada. La forma se li dona en calent, tot just havent sortit del forn i cremant (cal utilitzar uns guants de cotó per estalviar llàgrimes reprimides rere la valentia). A refredar endureixen molt ràpidament, fent que la massa es torni indomable. Per això insisteixo que no heu d'enfornar més de dues peces a la vegada.










Si nos us ens sortiu, o no trobeu on comprar aquests motlles, hi ha un pla B: posar tasses cap per avall, i posar la massa al damunt recent sortida del forn. Amb les manoples doblegar una mica la massa perque li quedin les vores replegades, i la base ben plana.
Haurem moldejat uns recipients per posar-hi el gelat!


















Un cop les galetes estan frenes ja les podem omplir del gelat:





















La combinació de la galeta amb el seu especial toc especiat queda molt bé amb el gelat de llet amb vainilla i nous de macadamia.
























I no cal dir, que el millor de tot és compartir el moment amb la família i els amics.





Amb aquesta recepta dono per tancada la temporada del gelats, i properament us portaré algunes receptes de tardor.



(Ains... hauria d'estar estudiant...)






(Recepta en català)





(Receta en español)



9 comentaris:

  1. Buenísimo y muy original. Me gusta ese cucurucho. La verdad es lo de los ingredientes me ha sorprendido. Últimamente también estoy empezando a lanzarme con el jengibre. Un besito.

    ResponElimina
  2. Carai, noia! Quina recepta més currada! I quines fotos més precioses!! Es mengen soles! Petons

    ResponElimina
  3. que bueno este helado asi con este cornete casero¡¡ y una puesta en escena fantastica
    anda ves a estudiar ya¡¡
    peto

    ResponElimina
  4. Com m'agraden les teves fotos,,,,m'encanten!!bueno, i un cucurutxo d'aquests ara mateix...mmmmmm

    ResponElimina
  5. ¡¡¡Qué delicia de entrada, toda ella!!!, la receta me ha encantado, hacer esto en casa para compartir con la familia y con los amigos es todo un detallazo, tu explicación para no quedarse sin yemas en los dedos me ha dado mucha risa y los colores de las fotos, los arreglos, las ediciones y las fotos misma, ¡me fascinan!, el azul es de mis colores favoritos. Un besazo,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  6. Qué bonitas las fotos! Yo quiero un cono de esos y con helado, por favor :))))
    Besos.

    ResponElimina
  7. Has conseguido un ambiente muy bonito Gloria, una luz relajante y los colores que acompañan a esa sensación, los cucuruchos me encantan pero tendré que hacerme con esos moldes o bien hacer el plan b, pero lo que más, lo que más me gustan son esos tapetes de ganchillo jejeje
    Un besazo!!!

    ResponElimina
  8. Què bons!! Mai he fet els cucurutxos... Vaig com una boja buscant els motlles... Però el gelat sí, que el vaig fer aquest estiu pel Magazine.
    Petons

    ResponElimina
  9. Bonisim !!! Te una pinta rustico-casolana que m'encanta. A casa triomfa segur. Petons!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria