Gelat de cervesa i llimona {Primer dia CUINA}

_DSC3608




Quan la calor apreta, hi ha alguna cosa més irresistible que una bona cervesa ben fresca?
Encara que hi ha qui la prefereix amb llimona, oi?



Collage gelat de cervesa Rosita

Doncs avui us porto una exquisitès!
Un gelat de cervesa amb franges de gelat de llimona.
Sobre el gelat de llimona no cal que us digui rés, tots en coneixem el seu gust, color i olor. Tot i que aquest gelat ha estat fet amb les llimones de l’hort, totalment ecològiques i el seu punt natural i artesanal el fan especial.
_DSC3621

Però què dir d’un gelat de cervesa?
N’heu tastat mai?
Jo no.
I ha sigut arrel de la proposta de la revista CUINA, que proposa a tots els blogaires participar amb una recepta de cervesa en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa per cel·lebrar el Primer Dia Cuina.
Podeu fer una ullada a totes les activitats previstes premeu aqui, l’entrada és oberta a tothom.
I si et blogaire i vols participar aportant la teva recepta de cervesa mira aqui.
_DSC3609
Ara toca que us expliqui el peculiar gust del gelat de cervesa: La seva textura és cremosa, i sorpren el suau gust de cervesa, suposo que tot depen de la cervesa que escullis per elaborar el gelat. Com heu vist a la fotografia jo he escollit una cervesa Rosita, perqué és una cervesa d’elaboració artesanal i feta a prop d’on visc, i perque crec que cal potenciar el consum de productes locals. Doncs bé com us venia dient, el seu gust em recorda a l’olor del pa recent fet -al qual poques vegades ens resistim agafar-ne un bocinet- i suposo que ve donat pel principal ingredient de la cervesa, i és precisament aquest gust el que ens sorprén des de la primera cullerada i que fa ganes de repetir-ne més.
La descripció que en fan els seus elaboradors és: “Les notes a gra torrat, records a mel i fruita madura (...) El postgust és elegant, amb una fina amargor, balsàmica, molt subtil, cosa que deixa una boca neta i molt fresca, sense sensació de pesadesa”.
De tota aquesta descripció jo diria que persisteix sobretot el gust de gra torrat, balsàmic i molt subtil que deix una boca neta i molt fresca, sense sensació de pesadesa.
Seguint els consells dels artesans, els quals l’aconsellen com a maridatge en l’aperitiu, penso que aquesta presentació amb gelat tant es pot presentar com en un apertiu, o com a tonificant entre àpats, i també com a postre refinat.
_DSC3616
I comparteixo la opinió dels seus artesans –ja que també és la filosofia de Gourmenderies- quant diuen:
“El seu millor maridatge és la tranquilitat i la calma per a prendre-la, una bona companyia i una millor xerrada. Com tot a la vida, allò que és bo sempre és per a compartir!”
La recepta d’avui la dedico a la Núria i a la seva família de Casa Massa, Núria perque tinguis una altra recepta pel teu receptari particular.
Pel gelat de cervesa:
150 grams de sucre
500 ml de llet sencera
400 ml de nata
250 ml de cervesa (Rosita)
Pel gelat de llimona:
150 grams de sucre
2 llimones: suc i ratlladura
500 ml de llet sencera
 


Per fer el GELAT DE CERVESA:
1. Dissoldre el sucre amb una mica de llet calenta.
2. Afegir la resta de llet freda, la nata i la cervesa.
3. Guardar a la nevera per abaixar la temperatura.
4. Abocar a una geladera fins que el gelat quedi amb una consistencia cremosa. Si no disposes de geladera: aboca el gelat dins un recipient i guarda al congelador, i cada 2 hores el treus i remenes per evitar la formació de cristalls.
 
Pel fer el GELAT DE LLIMONA:
1. Netejar la pell de les llimones, secar i ratllar.
2. Exprimir les dues llimones.
3. Afegir el sucre i remanar fins a dissoldre.
4. Afegir la llet i guardar-ho tot a la nevera per abaixar la temperatura.
5. Abocar a una geladera fins que el gelat quedi amb una consistencia cremosa. Si no disposes de geladera: aboca el gelat dins un recipient i guarda al congelador, i cada 2 hores el treus i remenes per evitar la formació de cristalls.
 
MONTATGE DEL GELAT: Deixar temperar una mica els gelats perque sigui més fàcil la seva manipulació. En un motlle rectangular intercalar capes gruixuides de gelat de cervesa intercalant capes més primes de gelat de llimona. Tornar a congelar per unificar les diverses capes. Al servir es faran espirals de gelat de cervesa intercalada amb la de llimona.


Si vols et pots guardar la recepta en PDF prement la imatge inferior:

 Recepta en CATAL         Recepta en ESPAOL
 

20 comentaris:

  1. ¡Sorprendente, un helado de cerveza... es FANTÁSTICOOO!, esto si es verdad que no lo había oído nunca y me parece genial. La descripción del helado, su sabor y su textura es más que apetecible. Besotes,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  2. m'encanta la cervesa i el gelat de llimona! amb aquesta recepta encerto segur!! petons

    ResponElimina
  3. Ostres MGlòria, m'encanta la recepta està clar que a casa la tastem segur!!!!!!!!
    Jo demà també publico la meva recepta, el cas és participar.
    Petonets maca

    ResponElimina
  4. Molt original!!! mira que costa pensar en postres on posar-hi cervesa. Em sembla genial la teva proposta.
    Petons guapa

    ResponElimina
  5. Me parece una idea genial Gloria, con lo que le gustan a mi chico los helados y la cerveza con limón. Todo el post es estupendo, impulsando el consumo de productos locales tan importante en estos momentos.
    Un abrazo!!!

    ResponElimina
  6. Vaig estar mooooolt a punt de fer un gelat igual! Què bo!! Queda a pendents, perquè es nota que és una delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Una entrada genial Gloria, completa!! Ese helado tengo que hacerlo, con lo que me gusta la cerveza, el limón y el helado, tienen que hacer una conjunción perfecta!!
    Me gusta muchísimo!!
    Besotess

    ResponElimina
  8. apa!!! Que original! De veritat que això del gelat de cervesa és possible? No hi hauria caigut mai, i té un aspecte molt temptador! Ho provaré. Petons

    ResponElimina
  9. Gloria menudo helado mas excepcional¡¡¡¡¡ Helado de cerveza nunca lo he visto, ni lo he probado. Habrá que ponerle remedio.

    Por cierto la imagen del blog, me encanta. El lateral te ha quedado precioso.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  10. Hola Gloria, tiene una pinta simplemente deliciosaaaaaa. Un besazoo,

    Sonia
    www.superjueves.com

    ResponElimina
  11. Ha ha, Glòria coincidim amb cervesa i llimona. Ja veuràs el meu post...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  12. Con lo que me gusta a mi la cerveza y la shandy ummmm!!! rico , rico..
    Besos!!!

    ResponElimina
  13. Quina idea tan genial i quina entrada tan preciosa t'ha quedat!!!! les fotos son fantàstiques i la recepta, es veu genial!

    ResponElimina
  14. Yo, que suspiro en verano por una cervecita con limón ... tu propuesta me ha fascinado. Y las evocadaoras fotos como siempre otra delicia. Ya te contaré cuando la haga...

    ResponElimina
  15. Que entrada más chula Gloria, no me puedo creer que exista helado de cerveza. Tiene muy buena pinta. Que estupenda entrada. Bss

    ResponElimina
  16. Original e innovador! M'encanta!!! Les imatges molt boniques també.
    :DDDDDDD

    Sonba& ...

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria