tomàquet amb ceba tendra i menta { ventanas verdes & oleum flumen}




En un poble entre mar i muntanya, he descobert aquest estiu que són molts els qui acompanyen el seu entrepà d'esmorzar amb ceba tendra.

I a l'hora del vermut, no surten les patates, sinó que una bona tomàca madura amanida i unes olives arbequines es converteixen amb el millor acompanyament.

Així que recent portats aquests tomàquets i cebes de l'hort, junt amb una mica de menta collida al jardí, avui són el meu sopar.




I rés millor per acompanyar aquests tomàquets que un bon oli de qualitat.
La meva proposta és utilitzar oli Premium d'Oleum Flumen:






Ingredients:

Elaboració:

L'amanida aquesta és molt senzilla: rentar els tomàquets, eixugar i tallar a rodanxes i daus. Pelar la ceba i tallar a talls longitudinals. Afegir les fulles de menta netes. Amanir amb l'oli i salar amb escames de sal.












Amb aquesta i la resta publicades a Ventanas Verdes participem a #ponunaensalada que ha proposat la Rosilet.



(imatges en SOOC)


8 comentaris:

  1. Una molt bona combinació i la menta li ha de donar un toc especial, no?
    Petonets estimada

    ResponElimina
  2. Qué rico! Me gusta la simplicidad de la receta!

    ResponElimina
  3. Que rico!!! en la sencillez están las mejores ensaladas, esas en las que saboreas perfectamente los ingredientes. Me gusta mucho tu propuesta y si la has descubiero en tus pueblitos por algo será, allí si que saben, con sus tomates recien cortados ummm
    Un besazo!!!

    ResponElimina
  4. Sencilla elaboración y un producto de lujo y el éxito está asegurado.
    Buen fin de semana
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  5. Quina pau que transmet aquesta entrada......petonets!!
    Olga

    ResponElimina
  6. Sin la menta es muy habitual en mi casa.Tomo nota del toque de la menta.
    petons

    ResponElimina
  7. lo has dicho, una cena perfecta... es increíble como unos sencillos ingredientes bien combinados dan como resultado un plato de lujo. por supuesto ingredientes de calidad, y si son de nuestra propia huerta, mejor!
    gracias por poner una deliciosa ensalada en nuestro recetario!
    un beso grande y una feliz noche de sábado!

    ResponElimina
  8. Una cosa que per senzilla sempre és un plaer...
    Jo també he viscut aquests tipus de vermut i de berenars, boníssim.
    Petons.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria