focaccia amb arbequines { la masrojana }










Molt n'havia sentit a parlar de la focaccia dels Fogons de la Bordeta.
I quant els de La Masrojana em van regalar un lot amb productes, i enamorar-me del gust de les seves arbequines, vaig tenir clar que havia de fer de celestina i unir aquests dos grans productes i fer-ne un festí.





Pel que tinc entès, ells encara no l'han publicada, però la seva focaccia ja casi té més renom per les xarxes que els seus productes, sinó us invito a fer una búsqueda a Sant Google i veureu quants altres blocaires en parlen!




Crec -i Xavi, ja em corregiràs- que el secret de la seva massa resideix en la mel. I aquest punt dolç casi imperceptible combina perfectament amb les olives La Masrojana, de carn ferma, salabró al punt i gens d'acidesa.
Vaja.. la parella perfecte!



Ingredients:

  • olives arbequines La Masrojana
  • 400 grams de farina de força
  • 15 grams de llevat fresc
  • 1 culleradeta de sal
  • 3 cullerades d'oli d'oliva La Masrojana
  • 2 cullerades de mel
  • 240 ml d'aigua
Elaboració de la massa amb la thermomix:

  1. Afegir l'aigua, oli i mel al vas de la thermomix: 2 minuts, a 37º i velocitat 2.
  2. Afegir el llevat esmicolat i la sal, programar: 10 segons a velocitat 4
  3. Afegir la farina i barrejar 10 segons a velocitat 6
  4. Programar 2 minuts a velocitat espiga.
  5. Retirar la massa del vas i amb les mans untades amb oli estirar la massa dins un motlle rectangular prèviament untat amb oli.
  6. Deixar reposar una hora, fora de corrents d'aire i la massa tapada amb un drap de cotó per evitar que ens faci crostra al damunt.
  7. Pre-escalfar el forn a 200ºC
  8. Escampar pel damunt les olives arbequines i enfonsar-les una mica amb el dit per tal que quedin aferrades a la massa i  no es desprenguin durant la cocció.
  9. Esparcir unes escates de sal i un bon raig d'oli d'oliva.
  10. Coure a 200º uns 30 minuts.
Elaboració de la massa a mà: indicacions al blog Cosas de la Vida, de la Margot, que podriem dir que és la padrina de la focaccia ; )





7 comentaris:

  1. El puntet dolç de la mel amb el gustet de l'arbequina ha de fer que sigui una focaccia molt especial.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Ole la meva reina que toqui el que toqui cuina meravelles com aquesta foccacia que te un pinton de morir i no ressuscitar.
    Lo del punt de mel ho penso probar perque mira que t´ha quedat maca i esponjosa i les fotos com sempre, soc molt pesada però son un pasote.
    Ala! a passar una molt bona tarda. Muaks mil

    ResponElimina
  3. Muy buena focaccia con esta combinación y buenas las fotos¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Mediterrània al 100%, MGlòria!!!! El toquet de la mel.....fantàstic!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. La dels fogons de la Bordeta l'he tastat diverses vegades i és cert, la fan boníssima!
    La teva no l'he tastat però per l'aspecte diria que no es queda curta! ;)
    I la combinació amb les olives Masrojana hi queda de perles.
    Petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria