Una recepta molt oriental, però que des de fa varis diumenges a casa sembla que l’hem integrat al nostre menú.
Aquest passat diumenge passajant-me pels blogs (porto mesos que no hi puc dedicar el temps que voldria) vaig arribar-me al blog de la Marina, Xocolata Desfeta, i vaig veure que havia cuinat el mateix que jo! Em va fer tanta gràcia la coïncidència que em vaig animar a fotografiar el meu arròs al curri per participar a la Recepta del 15, cosa que feia mesos no havia fet, i per altra banda em complau molt poder participar.
La diferència en aquest arròs rau en la manera en com l’he cuinat. Aquest mes de gener vaig començar a canviar la meva dieta buscant una manera més sana de cuinar amb l’objetiu també de perdre els quilets que els anys m’han anat deixant.
Amb aquest afany he descobert la cuina al microones. El salmó per exemple queda fantastic de gust. Tot ho cuino dins un recipient de vidre i tapa de vidre tipus Pyrex, o bé amb els estoigs del Lékué, aconseguint una cocció tipus papillote.
Per fer arròs al microones hem de tenir en compte:
1. L’arròs triplica el volum. Per tant cal pensar en un recipient suficientment gran.
2. Sempre cal cobrir fins a la superficie de l’arròs amb líquid. Aquest líquid pot ser aigua o caldo o fumet.
3. El sofregit el podem afegir cuit, casi cuit o cru, depenent de la recepta.
4. El temps de cocció varia segons la quantitat d’arròs a coure. Hem de comptar que per uns 80 grams d’arròs necessitem uns 8 minuts a màxima potència sense gratinador.
Desprès d’aquests quatre consells passem a explicar la recepta:
Ingredients:
- 180 grams d’arròs basmanti
- 30 grams de panses
- 1 all
- 300 ml d’aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 30 ml d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de curri
Elaboració:
1. Barrejar les panses i l’arròs dins el recipient que utilitzarem per la cocció.
2. Trinxar l’all petitet.
3. Al turmix barrejar: l’aigua, l’oli, la sal i el curri. Afegir l’all i tornar a triturar.
4. Abocar aquest líquid al recipient on hi tenim l’arròs.
5. Tapar el recipient amb la seva tapa de vidre o de silicona (depenent de l’estri utilitzat per la cocció) i posar al microones a màxima potència durant uns 12 minuts o més temps depenent del gust personal de cada un.
Consell: no programar tot el temps d’una tirada. Fer coccions curtes d’uns 3 minuts amb un minut de repòs. Destapar amb compte, remanar i tornar a coure 6 minuts més. Seguir així fins que assoleixi el punt de cocció. Recordeu que l’arròs si el deixeu reposar una estona tapat s’acaba de coure!
Amb aquesta recepta participo a la Recepta dels 15.
Acabo de veure que ja som 200 seguidors al blog.
No m'ho puc creure!!!!
Aaaaahhh!!!! (Salts d'alegria)
MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!!
Per mi és tota una satisfacció que us agradi el que faig i espero que en algun moment us pugui servir per inspirar els vostres plats, o si més no per entrenir-vos una estona.
Per cel.lebrar-ho, d'aqui uns dies faré un sorteig!
Té una pinta fantàstica! Que contenta que l'hagis publicat. Així ja tinc una altra versió per preparar a casa, que l'arròs amb curri em torna boja. Saps com m'agrada molt també? Amb xampinyons... Mmm!
ResponEliminaUn petonàs enoooorme i gràcies per participar a La recepta del 15!
Muaaa*
M'encanta, igual que els fotos!!!
ResponEliminaUna abraçada!
No sé que m'agrada més si el arrós o les fotos...
ResponEliminaque boniques
Un petonet
que decirte mi niña, la receta fantástica y las fotos estupendas. bss
ResponEliminaUf! Quines fotos!!! Son precioses... L'arros te una pinta brutal! Llastima que soc una mica antimicroones... Tot i aixi, el provare de fer al foc ;-)
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Molt ràpid això de cuinar amb microones. Jo encara li he d'agafar confiança amb el tema de les ones i tot això però reconec que fa molt de servei!! L'arròs amb curry molt bona pinta!
ResponEliminaNo ho he probat mai de fer arrós al micro, sembla rápid i fácil! m'agrada molt tot el que li has posat!
ResponEliminaQue rico. Me gusta mucho el curry, asi que este arroz debe estar espectacular.
ResponEliminaAdemás se ve de sueltito...
Bss
Virginia "Sweet and sour"
Hola preciosa, no soy muy fan da la cocina al microondas, pero si del arroz, y tiene una pinta divina. LAs fotos con el azul de fotos fantásticas y la edición muy linda. Besos feliz fin de semana
ResponEliminaUmmm mes fàcil i mes bo no pot ser, m'encanta!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Així amb curri i panses és una de les maneres que més m'agrada l'arròs llarg :)
ResponEliminaAl microones? I amb aquesta bona pinta? Apuntadíssim! El toc de curri m'encanta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar, siuplau deixa l'enllaç al nostre bloc que som els encarregats de l'índex i sinó és un merder! ;)
Petonets
Sandra
Bueno amiga, yo de microondas nada.
ResponEliminaPero el arroz se ve muy rico, nunca lo he preparado de este modo y lo haré, adoro el basmati, casi no puedo comer otro arroz :).
Por favor, puedes pasarte por Google+??.
Besos.
Qué rico! Soy una fan incondicional del arroz, aunque nunca lo he preparado en el microondas.
ResponEliminaFeliz finde!
A mi m'agrada bastant cuinar amb el microones també. T'ha quedat un arros ben bo!
ResponEliminaNo coneixia el te bloc i m'ha encantat! L'estil que tens a les fotos és molt xulu... crec que m'hauràs de donar 4 consells!!
ResponEliminaJa tens un seguidor més.
Una abraçada
Una bona aportació amb unes fotos precioses!
ResponEliminaNo he fet mai l´arròs al microones, i ja tardo pel que veig... aquests son els plats que al meu fill li agradan aprendre, ara que en farà 18 ja fa el seu llibre de receptes, aquest hi va de cap... petons, i bon diumenge.
ResponEliminaCOnfeso que no m'agraden les panses... pero m'encanta el curry! Em quedo de visita al teu blog. M'ha encantat! Petons
ResponEliminaPor favor Gloria me vas a matar!! Que pintaza tiene este arroz, debe estar delicioso, pero me he quedado babeando en la pantalla con las fotos, son preciosas, no sé con cual quedarme, realmente me encantan todas!!
ResponEliminaBesos mi niña!!
Glòria, sobre el microones, el faig anar però com que hi ha teories que diuen que si les ones són nocives per la salut, evito cuinar-hi amb excés però realment és inevitable utilitzar-lo!hehehe!! petons
ResponEliminaMolt bona recepta. M'encanta el curry!!
ResponEliminaPetons
Mon
Hola guapa, nunca he hecho arroz al micro ya voy a probar tu receta que tiene una pinta ¡deliciosa!. ¡Tus fotos son preciosas!. Bss.
ResponEliminaHola Mglòria, em venia de gust venir a visitarte, aquest mes ens llegirem sovint ;) i noia, quína sorpresa, aquestes fotografíes de l'arrós son precioses!!! Si puc ajudarte en quelcom, compta-hi. Bon día!!
ResponEliminaM'apunto la recepta :)
ResponEliminaSoy compi tuya en SUPERSTAR, te sigo desde ya
Raquel
Aquest arròs es sencill però delicios, a casa ens agrada molt!!
ResponElimina