Arròs amb Curri al Microones {La recepta del 15}

Arròs títol
Una recepta molt oriental, però que des de fa varis diumenges a casa sembla que l’hem integrat al nostre menú.
Aquest passat diumenge passajant-me pels blogs (porto mesos que no hi puc dedicar el temps que voldria) vaig arribar-me al blog de la Marina, Xocolata Desfeta, i vaig veure que havia cuinat el mateix que jo! Em va fer tanta gràcia la coïncidència que em vaig animar a fotografiar el meu arròs al curri per participar a la Recepta del 15, cosa que feia mesos no havia fet, i per altra banda em complau molt poder participar.
La diferència en aquest arròs rau en la manera en com l’he cuinat. Aquest mes de gener vaig començar a canviar la meva dieta buscant una manera més sana de cuinar amb l’objetiu també de perdre els quilets que els anys m’han anat deixant.
Amb aquest afany he descobert la cuina al microones. El salmó per exemple queda fantastic de gust. Tot ho cuino dins un recipient de vidre i tapa de vidre tipus Pyrex, o bé amb els estoigs del Lékué, aconseguint una cocció tipus papillote.
arròsculleracostat
Per fer arròs al microones hem de tenir en compte:
1. L’arròs triplica el volum. Per tant cal pensar en un recipient suficientment gran.
2. Sempre cal cobrir fins a la superficie de l’arròs amb líquid. Aquest líquid pot ser aigua o caldo o fumet.
3. El sofregit el podem afegir cuit, casi cuit o cru, depenent de la recepta.
4. El temps de cocció varia segons la quantitat d’arròs a coure. Hem de comptar que per uns 80 grams d’arròs necessitem uns 8 minuts a màxima potència sense gratinador.
Desprès d’aquests quatre consells passem a explicar la recepta:
arròsingredients
Ingredients:
- 180 grams d’arròs basmanti
- 30 grams de panses
- 1 all
- 300 ml d’aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 30 ml d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de curri
Elaboració:
1. Barrejar les panses i l’arròs dins el recipient que utilitzarem per la cocció.
2. Trinxar l’all petitet.
3. Al turmix barrejar: l’aigua, l’oli, la sal i el curri. Afegir l’all i tornar a triturar.
4. Abocar aquest líquid al recipient on hi tenim l’arròs.
5. Tapar el recipient amb la seva tapa de vidre o de silicona (depenent de l’estri utilitzat per la cocció) i posar al microones a màxima potència durant uns 12 minuts o més temps depenent del gust personal de cada un.
Consell: no programar tot el temps d’una tirada. Fer coccions curtes d’uns 3 minuts amb un minut de repòs. Destapar amb compte, remanar i tornar a coure 6 minuts més. Seguir així fins que assoleixi el punt de cocció. Recordeu que l’arròs si el deixeu reposar una estona tapat s’acaba de coure!
Amb aquesta recepta participo a la Recepta dels 15.
arròsdinscullera
Acabo de veure que ja som 200 seguidors al blog.
No m'ho puc creure!!!!
Aaaaahhh!!!! (Salts d'alegria)
MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!!
Per mi és tota una satisfacció que us agradi el que faig i espero que en algun moment us pugui servir per inspirar els vostres plats, o si més no per entrenir-vos una estona.
Per cel.lebrar-ho, d'aqui uns dies faré un sorteig!

26 comentaris:

  1. Té una pinta fantàstica! Que contenta que l'hagis publicat. Així ja tinc una altra versió per preparar a casa, que l'arròs amb curri em torna boja. Saps com m'agrada molt també? Amb xampinyons... Mmm!
    Un petonàs enoooorme i gràcies per participar a La recepta del 15!
    Muaaa*

    ResponElimina
  2. M'encanta, igual que els fotos!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. No sé que m'agrada més si el arrós o les fotos...
    que boniques

    Un petonet

    ResponElimina
  4. que decirte mi niña, la receta fantástica y las fotos estupendas. bss

    ResponElimina
  5. Uf! Quines fotos!!! Son precioses... L'arros te una pinta brutal! Llastima que soc una mica antimicroones... Tot i aixi, el provare de fer al foc ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  6. Molt ràpid això de cuinar amb microones. Jo encara li he d'agafar confiança amb el tema de les ones i tot això però reconec que fa molt de servei!! L'arròs amb curry molt bona pinta!

    ResponElimina
  7. No ho he probat mai de fer arrós al micro, sembla rápid i fácil! m'agrada molt tot el que li has posat!

    ResponElimina
  8. Que rico. Me gusta mucho el curry, asi que este arroz debe estar espectacular.

    Además se ve de sueltito...

    Bss

    Virginia "Sweet and sour"

    ResponElimina
  9. Hola preciosa, no soy muy fan da la cocina al microondas, pero si del arroz, y tiene una pinta divina. LAs fotos con el azul de fotos fantásticas y la edición muy linda. Besos feliz fin de semana

    ResponElimina
  10. Ummm mes fàcil i mes bo no pot ser, m'encanta!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. Així amb curri i panses és una de les maneres que més m'agrada l'arròs llarg :)

    ResponElimina
  12. Al microones? I amb aquesta bona pinta? Apuntadíssim! El toc de curri m'encanta!
    Moltes gràcies per participar, siuplau deixa l'enllaç al nostre bloc que som els encarregats de l'índex i sinó és un merder! ;)

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Bueno amiga, yo de microondas nada.
    Pero el arroz se ve muy rico, nunca lo he preparado de este modo y lo haré, adoro el basmati, casi no puedo comer otro arroz :).
    Por favor, puedes pasarte por Google+??.
    Besos.

    ResponElimina
  14. Qué rico! Soy una fan incondicional del arroz, aunque nunca lo he preparado en el microondas.
    Feliz finde!

    ResponElimina
  15. A mi m'agrada bastant cuinar amb el microones també. T'ha quedat un arros ben bo!

    ResponElimina
  16. No coneixia el te bloc i m'ha encantat! L'estil que tens a les fotos és molt xulu... crec que m'hauràs de donar 4 consells!!
    Ja tens un seguidor més.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Una bona aportació amb unes fotos precioses!

    ResponElimina
  18. No he fet mai l´arròs al microones, i ja tardo pel que veig... aquests son els plats que al meu fill li agradan aprendre, ara que en farà 18 ja fa el seu llibre de receptes, aquest hi va de cap... petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
  19. COnfeso que no m'agraden les panses... pero m'encanta el curry! Em quedo de visita al teu blog. M'ha encantat! Petons

    ResponElimina
  20. Por favor Gloria me vas a matar!! Que pintaza tiene este arroz, debe estar delicioso, pero me he quedado babeando en la pantalla con las fotos, son preciosas, no sé con cual quedarme, realmente me encantan todas!!
    Besos mi niña!!

    ResponElimina
  21. Glòria, sobre el microones, el faig anar però com que hi ha teories que diuen que si les ones són nocives per la salut, evito cuinar-hi amb excés però realment és inevitable utilitzar-lo!hehehe!! petons

    ResponElimina
  22. Molt bona recepta. M'encanta el curry!!
    Petons
    Mon

    ResponElimina
  23. Hola guapa, nunca he hecho arroz al micro ya voy a probar tu receta que tiene una pinta ¡deliciosa!. ¡Tus fotos son preciosas!. Bss.

    ResponElimina
  24. Hola Mglòria, em venia de gust venir a visitarte, aquest mes ens llegirem sovint ;) i noia, quína sorpresa, aquestes fotografíes de l'arrós son precioses!!! Si puc ajudarte en quelcom, compta-hi. Bon día!!

    ResponElimina
  25. M'apunto la recepta :)
    Soy compi tuya en SUPERSTAR, te sigo desde ya
    Raquel

    ResponElimina
  26. Aquest arròs es sencill però delicios, a casa ens agrada molt!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria