L’àvia del meu marit, cada Nadal ve a casa amb una safata plena de fruits de secs. Enguany els dàtils i els albercocs secs n’eren els protagonistes.
Feia dies que volia preparar una recepta amb aquests albercocs d’aroma tant intens, fins que fullejant llibres vaig trobar la recepta d’avui.
Un altre ingredient imprescindible per la recepta d’avui és el moscatell, i aqui a prop, a Montbrió del Camp fan un moscatell que per mi no té igual: Moscatell Montbrione!
I fa unes quantes setmanes, uns clients em van obsequiar amb aquesta mel centenaria!
¿Es pot estar més agraït als regals que la Mare naturalesa ens dóna, i agraïr a la gent que me’ls regala amb una recepta de macarons?
Així doncs, anem a veure com es prepara la recepta (la recepta és adaptada d’un llibre que avui es sorteja!):
INGREDIENTS pels MACARONS
- 200 grams de sucre glas
- 100 grams d’ametlla mòlta
- 120 grams de clara d’ou
- un pessic de sal
- 40 grams de sucre glas
- Colorant de color groc (al gust)
- Sucre tenyit de color rosa
ELABORACIÓ: Podeu consultar un tutorial que vaig fer per macarons aqui.
- En un bol airejar i tamisar els 200 grams de sucre glas i les ametlles mòltes. Reservar.
- Posar a la batedora les clares d’ou i el pessic de sal. Batre.
- Quant comencin a estar espumoses afegir els 40 grams de sucre de glas cullerada a cullerada, i batent entremig per deixar incorporar el sucre a les clares muntades.
- Un cop les clares adquireixen un to brillant, afegir el colorant groc. És opcional. Jo hi he posat un escuradents impregnat i ho he barrejat fins a uniformar el color.
- Ara toca afegir a cullerades la barreja de la resta del sucre amb les ametlles. Entre cullerada i cullerada barrejar bé amb una espàtula amb moviments envolvents.
- Omplir una màniga pastissera i damunt de la safata de forn coberta amb paper vegetal, fer circumferencies d’uns 5 cm de diametre, deixant espai entre ells.
- Eliminar les bombolles que es formen a la base, aixecant la safata del forn i colpejant-la contra la taula o taulell. Amb l’ajut d’un escuradents podem punxar les bombolles que han pujat a la superficie.
- Decorar la superficie dels macarons amb el sucre tenyit de color rosa.
- Deixar assecar la massa a temperatura ambient durant 1 hora.
- Coure els macarons durant 10 minuts al forn calent a 170º.
- Un cop cuits retirem la safata del forn i deixem refredar els macarons a la mateixa safata una estona abans de traspassar-los a una reixeta per acabar de refredar.
- Farcir els macarons
INGREDIENTS pel FARCIMENT:
- 150 grams d’albercocs secs
- 1 cullerada de suc de llimona ecològica
- 1 cullerada de mel
- 2 cullerades de moscatell Monbrione
- 4 cullerades de formatge d’untar light
ELABORACIÓ:
- El dia abans: trossejar els albercocs (ben petitons, que sino no sortiran per la màniga pastissera al farcir els macarons) i posar-los en una caçoleta junt amb el suc de llimona, la mel i el moscatell.
- Escalfar sense que arribi a bullir.
- Retirar del foc, tapar i reservar.
- Al següent dia: barrejar amb el formatge i omplir una màniga pastissera sense boquilla.
- Farcir els macarons.
Avui és Sant Jordi, i com mana la tradició, la rosa i el llibre són presents en la majoria de les nostres cases.
Aquesta setmana passada vaig veure registrats 200 seguidors –a hores d’ara ja en som més!- i si bé hi ha blogs molt més joves que el meu que fa temps que els tenen, per mi és tota una sorpresa, mai m’haguès pensant arribar a aquesta xifra.
Així doncs, per cel·lebrar-ho he pensat que podria fer un sorteig. Com molts de vosaltres ja sabeu, els macarons han marcat la meva vida els darrers 15 anys. Però no va ser fins fa tres anys que la meva amiga Cristina Ll. me’n va regalar una caixa el dia del seu enllaç. I fa 3 anys arrel d’un viatge a París vaig comprar-me el llibre d’en Pierre Hermé.
I deu fer cosa de mig any, la meva amiga Judit em va regalar aquest llibre que avui entra en sorteig. És tan simple i preciós, que no crec que hi hagi millor manera de cel·lebrar els 200 seguidors que regalant un llibre igual que el meu, perque en pogueu gaudir tant com jo!
Per participar tant sols fa falta que deixis un comentari en aquesta entrada i endevinar quin llibre és el que sortejo. Crec que us ho poso bastant fàcil…, tampoc demano que us feu seguidors ni rés per l’estil, només us proposo un joc!
D’entre tots els comentaris rebuts que hagin encertat el nom del títol del llibre faré un sorteig que se sabran els resultats el dia 30 d’abril coincidint amb l’entrada que faré per Ventanas Verdes. Un sol llibre, un sol guanyador!
Amb la recepta d’avui vull homenetjar a l’àvia Alejandra que fa unes setmanes va ser el seu aniversari, i a tots els 200 i pico seguidors.
Moltes gràcies!!!
Si voleu veure altres entrades meves referents als macarons:
M'ha agradat molt aquesta entrada! Jo sóc d'un poble (Porreres, Mallorca) on hi ha una gran quantitat d'albercocs, i es fan moltes receptes on aquest és el protagonista. Per tant, no hi ha millor excusa per provar de fer aquests macarons... :)
ResponEliminaEl llibre crec que és Macarons. Chic & delicious French treats, de l'Annie Rigg.
Salutacions i bona setmana,
Caterina
http://somriuresicolors.blogspot.com.es/
Mai havia vist uns macarons amb albercoc, que bons han d'estar!!!
ResponEliminaParticipo al sorteig, a veure si hi ha sort. El llibre es Macarons d'Annie Rigg?? :-?
Petons maca!
Una entrada preciosa Gloria, y unos macarons que entran ganas de saltar dentro de la pantalla. Una buena manera de aprovechar la miel y los albaricoques. Un beso
ResponEliminaUna entrada preciosa Gloria, y unos macarons que entran ganas de saltar dentro de la pantalla. Una buena manera de aprovechar la miel y los albaricoques. Un beso
ResponEliminaEn mi casa también tenemos un miembro de la familia que por navidad viene cargadito de frutos secos, para mi es una delicia pues me encantan.
ResponEliminaLos orejones los como durante todo el año, cargados de sabor, son una maravilla, verdad?
Y qué suerte de miel... qué envidia me ha entrado!
La receta me parece sensacional igual que el libro... es el de Annie Rigg??? (Espero haber acertado porque me encanta... que conste que he utlizado San Amazon para consultar.. jejeje)
En cuanto a lo demás, felicidades a la Abuela y también a ti por esos 200 seguidores. Feliz Sant Jordi =)
Besotes
quines delicies i quines fotos!!
ResponEliminapetonets
Me muero de envidia por esa delicia de sutil bocado. Tan delicioso como las fotos. Un beso.
ResponEliminaHola Gloria.
ResponEliminaMe encanta ver tus entradas, las encuentro tan delicadas y cuidadas, una delicia para la vista.
Que maravilla de regalos, los frutos secos, ese moscatel! y desde luego la miel. Con todo eso has logrado un postre de lujo. Nunca he preparado macarons pero ganas tengo, el libro me vendría de perlas, me apunto al sorteo.
Creo que el libro es "Macarons, un postre delicioso y chic", de Annie Rigg, espero haber acertado.
Un abrazo grande!
Quines fotos mçes boniques i quina posada en escena més elegant!
ResponEliminaEnhorabona pels més de 200 seguidors!
Sí, definitivament el llibre és Macarons, d'Annie Rigg (no el coneixia i també he consultat amazon...)
Feliç diada!
Glòria Felicitats pels teus 200 seguidors, quin èxit!
ResponEliminaM'encanta aquest sorteig que fas i per descomptat que hi participo. T'he de dir que m'he passat un parell de minuts a l'amazon buscant el títol exacte del llibre i quan l'he trobat i m'he ficat a publicar el comentari m'he estirat dels cabells, amb el ràpid que hagués estat mirar el missatge anterior....hehehehehe!! bé, en fi, aquí deixo el títol: Macarons, un postre delicioso y chic de Annie Rigg! Sort a tothom!
Hola, tienen un pinta!!!
ResponEliminaEl libro creo que es "Macarons, un postre delicioso y chic" de Annie Rigg. Este internet que lo encuentra todo!!!!!
Me apunto al sorteo.
Xisca Rotger
xrotger@gmail.com
Gloria felicidades por todo, por los seguidores,por la receta divina de hoy,por las fotos fantasticas,por el sorteo y claro que me apunto creo que es Macarons, un postre delicioso y chic" de Annie Rigg
ResponEliminapeto
Hola!!
ResponEliminaFa temps que tenc pendent de provar de fer macarons, però mai trobo el moment. Crec que de moment hauran d'esperar, però tenc ben guardat el teu tutorial!!
Aquests macarons que has preparat han de ser boníssims!!
I sí, jo també he cercat a google i a amazon, què faríem sense ells? El llibre és el Macarons, d'Annie Rigg!!
Les fotos xulíssimes!!
Petons guapa!!
Que bona pinta y m'ha encantat el llibre. Y le fotos son molt bones, segurament igual que aquests macarons
ResponEliminapetons
Los macarons te han quedado fabulosos, pero la entrada, me ha cautivado. Es todo delicadeza, las fotos, las telas, la presentacion, la luz.
ResponEliminaMe ha enamorado.
Bss
Virginia "sweet and sour"
QUe delicia de entra, delicada y dulce como tu. No se cual es el libro. Pero bueno. Me llevo tu receta. Mil bss.
ResponEliminaMaravillosos macarons, con esos sabores tan entrañables!!!! Preciosa entrada, me ha enamorado de pies a cabeza ;-)
ResponEliminaUn besito.
Si Gloria, me animo a probar para ver si tengo suerte y me llevo ese maravillos libro.
ResponEliminaCreo qeu es el de Anie Rigg, "Macarons un postre delicioso y chic". A ver si tengo suerte, aunque ya lo es poder visitar tu blog.
Enhorabuena por tus 200 seguidores.
Bss
Virginia "sweet and sour"
Buenos días! Que receta más dulce y rica y como siempre las fotos preciosas! Yo nunca he hecho macarons... Éste libro sería una buena razón para iniciarme!
ResponEliminaParticipo: El libro es " Macarons. Un postre delicioso y chic". Anie Rigg.
Un saludo,
Sonia soniars01@hotmail.com
Me apunto!!! Porque quiero aprender a hacerlos, me encantan los macarons!
ResponEliminaEl libro es "Macarons, un postre delicioso y chic" de Annie Rigg.
ninadesignsinfo@gmail.com
Jo estic totalment enganxada als macarons, de vegades m´en compro tres i m´els menjo pel carrer, ja no et dic quan vaig a Ladurée.... Els teus son fantàstics amb un farciment delicios!!!
ResponEliminaEl llibre és de l´Anie Rigg, "macarons un postre delicioso y chic". Petonets
Hola!! he conocido tu blog por medio de Luisa (cocinando con mi carmela) y me encanta, es precioso.
ResponEliminaLos macarons son mi pesadilla pero me encantan, las fotos fantásticas.
Un beso.
Claudia
Quins macarons mes bons!! Aquest dilluns una companya de feina que es francesa ens va portar de Ladurée Paris... impresionants.
ResponEliminaM'encataria aquest llibre per poder-ne fer a casa!
Crec que es "Macarons, un postre delicioso y chic", de Annie Rigg...
Petons
Lo tengo, lo tengo!!!
ResponEliminaMacarons. Un postre delicioso y chic.
Annie Rigg
El pais / aguilar.
Espero tener suerte!!
Gracias un saludo,
Lili Fabeiro
Macarons: Chic & Delicious French Treats d'Annie Rigg. Jejej ho he cercat a Amazon. Jo encara no m'hi he ficat al mon de Macarons però no estaré molt a provar-ho.
ResponEliminaJa ens "coneixem", tenc un blog per al.lèrgics (http://recetasalergicossintrazas.blogspot.com/), i estic desitjant que provi les ametlles per provar-ne de fer, sense ou ni llet. ;)
Macarons. Un postre delicioso y chic.
ResponEliminaAnnie Rigg
Creo que es el libro que tenemos que adivinar.
A ver si tengo suerte.
Gracias por el sorteo.
marrguezsuarez@hotmail.com
Glòriaaaaaaaaaaaaaaaaaa... yo quiero ese libro!!!!! Ay ay ayyyyy Qué fotos más lindas!. Aunque sabes...?. Tus fotos me han parecido mucho más bonitas y no te doy "chow".
ResponEliminaLos macarons prometen... mucho, mucho!
Un besoteeeeeeeeeeeee y quiero ese libroooooooooooo
Ufff dons no havia mirat que s'havia de deixar el nom del llibre. Dons si no m'equivoco es el llibre:
ResponEliminaMacarons: un postre delicioso & chic- de Annie Rigg
De totes manes no visc adins de España, i no sabia si el concurs es nacional.
Petons
aiaiia, que llego al sorteo por los pelos!! yo también creo que el libro en cuestión es el de Annie Rigg llamado Macarons: un postre delicioso & chic. Por cierto que nunca he intentado concinar macarons porque me resultan un tanto empalagosos, aunque creo que es de esas recetas en que cocinarlos es mejor que comerlos :)
ResponEliminaGlòria, ¡qué fotos tan bonitas! ¡ que macarons tan preciosos! Yo sólo lo intenté una vez y fue un desaaaaaastre!!!!! es una preparación tan delicada..... pero se ve que a ti se te da genial :)
ResponEliminabesos!
Què bons! Encara no m'he animat a fer-ne cap vegada. Els teus fan una pinta deliciosa.
ResponEliminaYa sabes que yo de libros de dulces no se mucho pero me encanta el final de esos orejones :)
ResponEliminaUn besote
Aquí tienes mi participación para el sorteo. El libro es "Macarons, un postre delicioso y chic", de Annie Rigg y Kate Whitaker. Suerte para todos.
ResponEliminaGloria, acabo de conocer tu blog a través de Luisa Morón Ojeda y me encanta tu trabajo... Además, los macarons son una de mis debilidades, por lo que el sorteo es para mi irresistible!!! Por favor cuenta conmigo.... El libro es "Macarons: un postre delicioso y chic" de Annie Rigg.
ResponEliminaA ver si tengo suerte!!!
Me quedo siguiendo tu blog, seguro que voy a aprender muchísimo...
mariajdepaz@hotmail.com
Un beso
The English Company blog
Hola !!!
ResponEliminaJo els vaig tastar fa un parell d'anys a París i em van encantar ... però mai n'he provat de fer així que el teu llibre " Macarons: un postre delicioso y chic" de l'Annie Rigg, seria una font més d'inspiració per inaugurar-me fent macarons !!!
1 petó
Yo tambien quiero participar!! que para eso somos tocayas.
ResponEliminael libro se llama
Macarons. Chic & delicious French Treats, de Annie Rigg
llego a tiempo??
Y yo me apunto!!! La verdad nunca los había probado...
ResponEliminaEl libro es "Macarons, un postre delicioso y chic" de Annie Rigg.
elblogdevilka@gmail.com
Saludos,
Hola, acabo de descubrir tu blog gracias a Luisa Morón. Y si me gusta el blog de Luisa,me tiene que gustar el tuyo porque tienes unas fotos preciosas y las recetas están fenomenal pero aún no me ha dado tiempo de ponerlas en práctica.
ResponEliminaLos macarons son una de mis debilidades, pero hasta ahora sólo me he lanzado con los de chocolate y frambuesa.Probaré con éstos que tienen una pinta buenísima.
Y ya que estoy por aquí, me apunto al sorteo. Según Fnac...el libro es "Macarons.Un postre delicioso y chic. Annie Rigg. Fotografías de Kate Whitaker".
Saluditos y espero seguir viendo tus fotos y recetas
Hola, per casualitat he trobat el teu blog i m'encanta!!!
ResponEliminaM'apunto al sorteig, el llibre és: Macarons. Un postre delicioso y chic. Annie Rigg.
Gràcies!!