Flam de Torró de Xixona

Flam turró amb espigol firma gourmenderies
Ha arribat el moment de dir adéu a les restes de torrons.
El torró d’Alicant l’he trossejat i triturat amb la thermomix per convertir-lo en una espècie de crocanti pels gelats d’estiu o decorar pastissos.
I amb el torró de Xixona he fet aquests flams.
Ingredients:
- 200 grams de torró
- 500 grams de llet
- 250 grams de nata
- 100 grams de sucre
- 2 sobres de “cuajada”
- ametlla filatejada torrada per decorar
Elaboració:
  1. Triturar el torró programant 5 segons a velocitat 5.
  2. Incorporar la resta d’ingredients i programar: 8 minuts a 100º i velocitat 2. (La recepta del llibre recomana que els primers 10 segons es faci a velocitat 5, i després baixar la velocitat a 2).
  3. Posar la mescla en gotets i deixar refredar a la nevera.
  4. A l’hora de servir decorar amb l’ametlla filatejada torrada. Per torrar-la només cal passar per la paella calenta i untada amb una mica d’oli, i deixar coure l’ametlla fins que enrossegi.
És tan fàcil i ràpid de preparar que sembla mentida que pugui sortir tan bo!
Aquesta recepta la vaig fer per portar a casa de la família dies enrere i per transportar-los vaig utilitzar aquest recipient.
Font: Calendario 2008 Thermomix

22 comentaris:

  1. Quina bona pensada lo del turró d'Alacant! El flam ha de ser boníssim! el provaré.
    Bon cap de setmana, bonica!

    ResponElimina
  2. M'agraden les postres amb torró i aquest flam em sembla la millor manera d'acabar amb restes.
    Petonets i bon cap de setmana maca

    ResponElimina
  3. Aquesta foto em sona eh?? Jejejeje :)))
    Bona manera d'aprofitar el torró, que a mi encara me'n queda un trosset!

    Petons

    ResponElimina
  4. Ideal per gastar les sobres de torró, jo també estic fent receptes amb les restes de torró que m'han quedat per casa.
    Amb el torró d'Agramunt ho trobo molt original, ho he fet semblant amb el de yema i amb aquest també ha de quedar molt bo.

    ResponElimina
  5. Mmmmmm, quina delícia!!!!!! A mi que m'encantà el torró de xixona estos flams m'estan tornant boja de pensar en ells...
    Jo no tinc THM, com ho podria fer? ho barrege tot simplement?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Como bien dices, para hacer la receta sin thermomix
      1)cortaria el turron a dados pequeños,y luego lo trituraria con una picadora o poniendola dentro de una bolsa y picar con el rodillo
      2)seguidamente mezclaria todos los ingredientes en un cazo y lo llebaria al fuego, dejandolo cocer removiendo a fuego lento a punto de ebullicion
      3)al final verter en vasitos y dejar enfriar.
      Creo que esta preparacion puede ser igualmente valida con cualquier turron.
      Y tampoco quedaria mal infusionar a la leche alguna hierba como la lavanda de la foto.

      Elimina
  6. Irresistible, me encantan estos postres de "sobras" navideñas, un verdadero lujo. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  7. Jooo! amb versió flam!!! quina passada i quina bona idea!!!Bon CDS

    ResponElimina
  8. preciosa foto y un helado muy apetitoso , pena que no me haya quedado nada de turrón este año.
    Besos!!

    ResponElimina
  9. Este año no he comprado ni una sola tableta de turrón, miraré en casa de mi madre a ver que le ha quedado.
    Feliz fin de semana!!!

    ResponElimina
  10. Quina bona idea..i que bo que ha d'estar!! Petonets

    ResponElimina
  11. Que buena idea para aprovechar el turron sobrante compi.

    Las fotos preciosas, con mucha luz¡¡¡

    Bss

    Virginia

    ResponElimina
  12. Ostres, el flam genial... però em quedo també amb la idea del torró d'Alacant! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. ME HAS DADO UNA BUENA IDEA PARA ACABAR UN RESTO QUE ME QUEDA,TIENE UNA BUENA PINTA ESTE FLAN

    ResponElimina
  14. Si t´agrada el torró de xixona, el flam és d´èxit assegurat. M´agradat molt la idea de triturar el d´Alacant.Ara ha ho sé per la propera.

    ResponElimina
  15. te ha quedado espectacular. Bss preciosa.

    ResponElimina
  16. Quina bona idea, ja sé què fare amb les sobres del torro d'aquest nadal. A més, si que sembla molt fàcil, aquest cap de setmana ho intentare.

    ResponElimina
  17. MªGlòria, aquests flams segur que són boníssims!! Molt bona idea per reciclar les sobres dels torrons.
    Petons!

    ResponElimina
  18. Doy fe que este flan está buenísimo!!!! Lo suelo hacer por Navidad y es un postre que gusta a todo el mundo. Besos reina.

    ResponElimina
  19. Que guai la idea del torró d'alacant! no se m'havia acudit! merci!!

    I quina bona pinta els flams! Felicitats per la cuina d'aprofitament!!

    ResponElimina
  20. Pues nunca he comida flan de turrón, tiene que estar muy bueno!!!!
    La foto te quedó preciosa ;-)
    Besos.

    ResponElimina
  21. Al final probé tu receta y nos encanto muchas gracias por compartir
    un peto i bon cap de setmana

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria