Tarta gelada de platan {amb galeta i xocolata}

DSC_6145.NEF - copia


Ingredients pel gelat de platan:
  • 4 platans madurs, pelats i tallats a rodanxes de 2 cm
  • 70 grams de sucre moreno
  • de mantega tallada a trossos petits
  • 375 ml de llet sencera
  • 2 cullerades de sucre convencional granulat
  • 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 i 1/2 culleradetes de suc de llimona recent expremit
  • 1/4 de culleradeta de sal


Elaboració del gelat de platan:
  1. Pre-escalfar el forn a 200º C
  2. Posar els platans  damunt una petita safata de forn.
  3. Escampar el sucre moreno i la mantega trossejada per damunt del platan i coure durant 40 minuts. Remanar de tant en tant.
  4. Passat el temps, retirar la safata del forn i encara calent abocar els platans i el suc dins un bol per triturar (jo he utlitzat al thermomix). Triturar fins a convertir en un puré.
  5. En aquest puré afegir-hi la llet, el sucre convencional, l’extracte de vainilla, el suc de llimona i la sal. Triturar fins que quedi un puré suau i homogèni.
  6. Deixar refredar el puré, i quant estigui a temperatura ambient guardar a la nevera per refredar. NO s’ha de posar al congelador!!!
DSC_6149.NEF - copia 

Ingredients per la tarta:
  • 200 grams de galetes Maria dorada
  • 80 grams de mantega a temperatura ambient
  • 1 rajola de xocolata negre fondant


Elaboració de la galeta:
  1. Pulveritzar les galetes. Ho pots fer posant les galetes dins una bossa de plàtic neta, treure l’aire, lligar bé i picar amb el corró les galetes, o bé fer-ho amb la thermomix: 5 segons a velocitat 10.
  2. Afegir a la mantega. Ho pots fer manualment integrant la mantega a les galetes, o bé amb la thermomix: 5 segons a velocitat 5.
Fondre la xocolata:
  • Al bany maria: Posar un cassó al foc. Posar la xocolata trencada a peces dins un bol de vidre. Posar aquest bol de vidre damunt del cassó quant l’aigua estigui calenta i remanar fins que es fongui la xocolata.
  • Al microondes: Posar la xocolata trossejada dins un recipient de vidre i escalfar a baixa potència al microodes durant 30 segons. Retirar del microondes, remanar bé, i si convé tornar escalfar 30 segons més. Repetir si convé el mateix procediment.
  • Amb la thermomix: trossejar la xocolata a trossos grans, posar al vas de la thermomix a 30 segons velocitat progressiva 5-10. Amb l’espàtula baixar la resta de xocolata de les parets i programar: 6 minuts+50º+velocitat 2. Reservar en una gerra petita i mantenir calent.
DSC_6151.NEF - copia


Elaboració de la tarta:
  1. Folrar amb paper vegetal la base i parets d’un motlle rectangular.
  2. Abocar una mica del gelat de platan que tenim a la nevera. Guardar al congelador durant una hora.
  3. Retirar del congelador i afegir massa de galeta, escampant-la bé per tota la superfície i pressionar perque agafi consistència. Guardar al congelador 30 minuts.
  4. Retirar del congelador i afegir la xocolata desfeta calenta. Escampar ràpidament perquè quasi quatlla instantàniament.
  5. Afegir una altra capa de gelat de platan i seguir el mateix procediment fins acabar amb tots els ingredients respectant el temps de semi-congelació de cada capa.
DSC_6156.NEF - copia


Inconvenient: és un postre per elaborar en 24 hores d’antelació ja que requereix varies i etàpes de congelació.
Avantatge: és tant bo que l’endemà has oblidat el temps que has trigat en fer-lo.


Font pel gelat de platan: The Perfect Scoop, David Lebovitz



DSC_6160.NEF - copia


Les fotografies no em van quedar massa bé.. no hi ha excusa que valgui.. però us explico les circumstàncies:
  • Feia molta calor i només podia fotografiar a l’exterior.
  • El postre se’m fonia.
  • A dins del mas, tothom cridava que volia tastar el gelat
  • Em vaig.. em vaig.. atabalar!!!
Ah! Per cert: la millor de manera de fer un tall perfecte a una tarta gelada és tan simple com passar per aigua calenta un gavinet afilat, assecar-lo bé, i immediatament fer el tall.

10 comentaris:

  1. Wowwwww que pinta mas rica! y fresquita, tiene que estar bien buena!
    Un besazo

    ResponElimina
  2. Tornes? però de quina manera...enèrgicament. Aquest gelat és brutal. No li canviaria ni un gram dels ingredients que porta. Magnífic!.

    ResponElimina
  3. Buf, ja me n'agafaria un bon tall pels postres d'avui!! Quina pinta!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Açò té una pinta estupenda!!!! Irresistible!!!!! no m'estranya que no et deixaren fer les fotos...

    ResponElimina
  5. Noiaa(: Em va agradar trobar-te a la cometa per felicitar-te pel blog. No t'imaginava cuinant tants postres! I aquest pastís fa molt bona pinta i porta tot el que m'agrada platàn i xocolata. El que passa es que potser es massa complicat per mi. Sigui com sigui, ara ja saps on trobar-me;) T'anirée seguint!

    ResponElimina
  6. Ostres, ostres... això ha d'estar de vici! Quin tall més espectacular que té. Una recepta boníssima! Petonets maca

    ResponElimina
  7. Wowww!!! MGlòria, això ha d'estar bonísssssssimmmmmmmm!!!!

    ResponElimina
  8. Ya me gustó la foto del pastel entero pero el corte es sensacional así que me lo apuntaré. Besos!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria