Amb aquesta recepta participo a La Recepta del 15, que fa mesos que ho vull fer i per fí he trobat temps per col·laborar-hi!!!
Ingredients:
- 350 ml de llet
- 50 grams de llet en pols
- 200 grams de nata
- 50 grams de xocolata negra
- 100 grams de sucre
Elaboració:
- Posar a bullir la llet junt amb la llet amb pols.
- Retirar del foc, colar i posar a refredar en un bol que posarem dins d’un altre bol amb aigua i gel.
- Afegir la nata a la llet, remanar i posar a dins la geladera en funcionament.
- Mentrestant fondre la xocolata al bany maria. Un cop fos, deixar refredar una mica, però no del tot perque el necessitem calent per fer el gelat.
- Deixar que el gelat es vagi fent, i quant adquireixi la textura cremosa i densa, abocar-hi la xocolata calenta sense parar la geladera amb un regalim fi i continuo.
La xocolata calenta i fina, en contacte amb el gelat, solidifica ràpidament en petites porcions de xocolata, donat al gelat de stracciatella la seva textura característica.
Font: Locos por los helados, Fabio Asti y Anna Prandoni, Ed. De Vecchi
Aquesta recepta li dedico al meu amic Divori perque li encanta aquest gelat, i a la meva amiga Paula, per haver-me regalat els tovallons de coberts antics. Sóc molt afortunada d’haver-vos conegut!
Desitjo que us agradi la recepta d’avui!
era impossible que avui no participessis a la recepta del 15!!!!! després del súper monogràfic que ens has fet!!! ;) petonets guapa
ResponEliminaÉs un del meus gelats preferits!!! amb tantes fotos ja em cau la baba....
ResponEliminaNo podia faltar aquest gelat tan italià. M´ha agradat molt.
ResponEliminaHacer fotos de helados en verano es complicado, se derriten en nada! Déjame decirte que tu helado esta muy bien elegido!!
ResponEliminaBesos
Oh, quina il·lusió que hagis participat maca!! A més amb el d'stracciatella, que m'encanta! T'ha quedat espectacular!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar, no t'oblidis de deixar-nos l'enllaç!
Molts petonets
Sandra
Te ha quedado espectacular. Este helado es estupendo, cuando te lo vas comiendo y se va deshaciendo el chocolate...
ResponEliminaMe encanta!
Doncs a mi sí que m'agrada. De fet sempre havia tingut la curiositat de saber com es devia el gelat d'aquest sabor. Recordo de nena que era un dels meus preferits i ara que penso ja fa molt de temps que no el tasto. T'ha quedat molt bé.
ResponEliminaM'encanta com t'ha quedat el gelat, ha d'estar boníssim. Les fotos són molt xules.
ResponEliminaFins aviat
Quina bona pinta MGlòria! M'encanta la foto de la cullera amb la gota de gelat que regalima!! :-)
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
Fantàstic saber el detall de com la xocolata adquireix la textura!! Gràcies!! :))
ResponEliminaBon dia guapa!!
ResponEliminaGràcies!!! ;DDDDDDDD
Ja sabia que faries l'impossible per no faltar a la cita dels gelats. Crec que t'has convertit amb la reina dels gelats!!!!
No sabia com aconseguir la textura de la xocolata als gelats d'straciattella. Algú a casa estirà molt content de provar nous experiments de xocolata!
Petons i molts d'ànims!
M'encanta! és el meu preferit!
ResponEliminade fet no menjo un altre gelat que no sigui de stracciatella.
Molts petons!
¡Qué rico! Yo lo intenté una vez pero no me salió demasiado bien... a ver si encuentro el momento de probar con esta receta.
ResponEliminaBesos,
Me ha encantado la receta y las fotos me han
ResponEliminaparecido ...¡impresionantes!en serio. elcuadernodeideas.
I tant que m'agrada!!!!! tant, tant, com les fotos que són esplèndides!! Petonets
ResponEliminaAla!!! MGlòria, el dia que passis per casa meva i paris a fer un café, porta'm una mica d'aquest gelat!!!! Petonets.
ResponEliminaQue bo ha d'estar aquest gelat, MGlòria!!!! I les fotos t'han quedat de luxe :)
ResponEliminaPer cert, ja tinc la KA a casa! Però fins que arribi l'aniversari no la puc estrenar. I em sembla que l'accessori de gelats es quedarà a la caixa, no em cap al congelador :( Hauré de veure si algun veí me'l congela :P
Un petó!
Hoolaa! Vaig veure el teu comentari al jimdo de almadespeinada, però si t'interessa llegir coses més noves et suggereixo millor el meu blog: conelalmadespeinada.blogspot.com ; i la bola de cristall;) Aniré penjant poc a poc els capitols! Aquestes fotos m'han fet venir gana, ves per on! (:
ResponEliminaUn dels gelats que tenen més èxit a les gelateries i fet a casa. Tot un luxe!!!
ResponEliminaPetons!
Anna