Melmelada de Figues Fresques

Aquesta recepta la vaig fer a l'estiu que em vaig trobar que de cop havíen arribat les figues i no de una en una sinó que totes de cop!


DSCF5954blog


Així que a part de menjar-ne (no se’n pot abusar gaire perquè porten molt de sucre –us preguntareu amb què surto ara, essent un bloc de rebosteria i llepolies!-) n’he guardat per fer altres postres. He pensat que me la podria menjar per esmorzar un diumenge solejat d’hivern asseguda a la taula de la terrassa, o farcir algun pastís de xocolata (porto uns dies que no em puc treure la xocolata del cap… ni de la boca! com la meva amiga Sònia) o preparar alguna altra recepta que tinc en ment fer-la properament.
Em falta temps per fer tot el que vull fer, com a molts de vosaltres segurament, però tinc el cap ple d’idees que espero poder anar complint i compartint amb vosaltres. A vegades penso que si no fos per les obligacions familiars, m’acabaria convertint en una espècie de Stieg Larsson a la cuina!

INGREDIENTS
- 1 Kg de figues fresques i si poden ser ecològiques millor
- 600 grams de sucre
- 1 cullera sopera de suc de llimona

ELABORACIÓ
  1. Tallar el pecíol de les figues i rentar-les. Reservar dins el vas de la thermomix.
  2. Fer el suc de llimona. Posar dins el vas una cullerada sopera del suc.
  3. Triturar programant: 4 segons a velocitat 4.
  4. Afegir el sucre.
  5. Coure: 30 minuts a 100ºC i velocitat 2.
DSCF5955


¿Com esterilitzar els pots de vidre per fer conserves?
  1. Rentem i assequem un pot de vidre amb la seva tapa d’una capacitat de 500 mg.
  2. Un cop net el pot i la tapa, els posem a bullir dins una olla amb aigua (la tapa del pot de vidre sense enroscar al tap).
  3. Deixar bullir durant 30 minuts. Durant aquest procés estem esterilitzant el pot de vidre i la seva tapa (i goma de junta si en porta que també l’haurem posat a bullir).
  4. Passat el temps retirar el pot de vidre i la tapa amb l’ajut d’unes pinces sense tocar la part interna del pot i de la tapa (l’ideal seria posar les pinces també a esterilitzar).
  5. Deixar assecar cap per avall damunt un drap de cotó de cuina. Omplir el pot de vidre amb la conserva encara calenta fins a dalt de tot (quant menys espai quedi, menys aire hi haurà i més temps se’ns conservarà la conserva) i tapar.
  6. Deixar refredar una estona, una mitja hora. És possible que mentre es refreda els pot faci el buit (seria l’objectiu del procés d’esterilitzar) i ho sabrem perquè sentirem un soroll semblant al que se sent a l’obrir una tapa d’una conserva de vidre.
  7. Si no heu sentit el soroll o us en voleu ben bé assegurar que quedi estèril: Posar els pots al bany maria durant 30 minuts més. Si feu tot això podreu conservar durant 1 any les conserves en un lloc fosc i que no tingui molts canvis de temperatura durant l’any.
  8. Jo a vegades, si disposo de lloc al congelador conservo les melmelades al congelador i per fer-ho no acabo d’omplir el pot fins dalt perquè durant el procés de congelació augmenta de volum i podria trencar el pot.
DSCF5957blog

6 comentaris:

  1. Hace tiempo que llevo buscando una receta buena de mermelada de higos! Gracias jeje

    Besos!

    ResponElimina
  2. Jo també la faig, surt molt bona i la faig servir mes moltes mes receptes!!!!

    ResponElimina
  3. Hola!!!
    Gràcies per la recepta. La faré... i és que he descobert les figues fa poc i m´encanten. Sí, ja tinc una edat, però ni a casa de petita ni ara a la meva havia menjat mai figues i, és clar, no sabia el que em perdia. Les vaig descobrir per casualitat i ara no puc viure sense elles, je je. Les fotos són precioses.

    ResponElimina
  4. I ara on surts temptadora, temptadora!!
    Aquesta melmelada ha de ser boníssimaaaa!! El meu pare que és addicte a les figues, se la menjaria a cullarades...així que a la carpeta de pendents!!! Un petó, guapa!!!

    ResponElimina
  5. Hola Mglòria,
    M'estic aficionant a fer melmelades.. o sigui que aquesta me l'apunto. I em sembla mol bé, que posis aquesta recepta i si algun dia també ens poses alguna cosa salada.. segur que ens sorprendràs com sempre! Petonets maca!

    ResponElimina
  6. ¿Cómo se me ha podido pasar esta receta? Adoro la mermelada de higos, siempre me ha parecido que tiene un sabor especial.
    Tengo que hacerla y con el cariño con que la explica...¡es imposible que salga mal! un besote.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria