Aquest pastís és per totes les persones que estan enamorades, o que han estat enamorades, i fins hi tot el dedico a aquelles persones que encara no s’han enamorat.
A casa, el dia de Sant Valentí no tenim per costum cel·lebrar-lo, Sant Jordi amb la rosa i el llibre és per nosaltres el dia dels enamorats.
Però com que hi ha molta gent que el dia 14 de febrer el cel·lebra com el dia dels enamorats, he volgut fer aquest pastís per totes homenatjar aquest dia.
I també per homanetjar a l’amfitrió d’aquest mes de Hecho en mi cocina, en Manu de Cocinando con Catman, m’he decidit a col·laborar i per això faig menció que contribueixo al HEMC #51.
Es tracta d’un pastís de xocolata farcit de crema de gerds i recobert de nata dolça.
I per decorar uns cake pops de pastís de xocolata amb cobertura de xocolata blanca tenyida de vermell, i amb forma de cors.
És pot ser més cursi?
Ingredients pel pastís de xocolata
( per fer 2 pastissos)
- 340 grams de mantega a temperatura ambient
- 240 grams de sucre
- 6 ous
- 280 grams de farina amb llevadura incorporada
- 6 cullerades de cacao Puro Valor
Elaboració del pastís de xocolata
- Batre la mantega i el sucre fins aconseguir una barreja blanca i flonja.
- Afegir els ous, d’un en un, i batre després d’afegir cada ou fins que s’integri.
- Tamisar la farina i el cacao damunt la mescla anterior i barrejar fins incorporar.
- Untar amb oli dos motlles d’alumini d’un sol ús (o no, vegeu el que us explico aqui) i prescalfar el forn a 180º turbo.
- Reomplir els motlles de manera que la massa quedi equilibradament repartida entre els dos motlles, i coure a mitja alçada a la mateixa temperatura i turbo durant uns 25 minuts.
- Quant s’acabi el temps comprovar que estigui ben cuit punxant al centre amb un escuradents, i aquest ha de sortir sec.
- Treure els motlles del forn i deixar que es refredin una mica.
- Un cop els poguem tocar sense cremar-nos els desmotllem i deixem refredar completament damunt una reixeta i de cap per avall, és a dir, la superfície del pastís és ara la base.
- Un cop freds anivellem els pastissos tallant la part superior.
- Tallem cada pastís per la meitat, de manera que ens queden 4 masses de pastís.
Per farcir el pastís
- Crema de gerds (raspberries curd). Per veure com es fa prem aqui.
Com escampar el farcit
- Amb una cullera sopera repartim el farcit per damunt de la primer pis del pastís.
- Repetim la mateixa operació fins a completar els 4 pisos farcits (3 amb farciment i 4 pisos de pastís)
Per decorar el pastís
- 250 ml de nata liquida per montar (ben freda)
- 50 grams de sucre glace
- Cake pops, per veure com es fan prem aqui.
La decoració del pastís
- Montem la nata: la nata, el bol, i les varetes de batre han d’estar ben fredes (jo les poso unes hores a la nevera).
- Primer bato a poca velocitat i mica en mica augmento la potencia.
- Quant es comença a montar li afegeixo el sucre glacé, i aleshores bato a alta velocitat fins que queda montada.
- Escampar la nata montada per la superfície i per les vores. Anivellar amb l’ajut d’una espàtul·la.
- Clavar els cake pops en forma de cors a la superfície.
Consells:
- Si al punxar el pastís veus que encara es cru, deixa’l coure 5 minuts més. Cada 5-10 minuts comproven la cocció amb el test de l’escuradents. Els forns varien de temperatura a l’obrir i tancar la porta, i cada model funciona diferent!
- Hem de vigilar la nata mentre la montem, perque si se’ns talla haurem fet mantega. NO la llencis! Escòrre el suero de llet, i embolica la part sòlida amb paper de cuina fins absorvir per complert tot el suero del llet. La pots barrejar amb fines herbes i tindras una mantega excel·lent!
- Tant pel farciment com per la nata del recobriment s’aconsella guardar aquest pastís a la nevera i consumir-lo en 3 dies.
Desitjo que us agradi, i espero llegir els vostres comentaris!
Per cert, durant aquesta última setmana i en les próximes veureu que no us puc fer gaires visites als vostres blogs. Tinc entre mans un parell de projectes que m’absorveixen molt de temps. Espero que ho entengueu i que ben haviat pugui recuperar el temps per gaudir de les vostres creacions!
Glòria, t´ha quedat un autència pastís americà.Quan miro les pel.lis americanes sempre em pregunto com ho fan perquè els hi surtin aquests pastissos tan dobles? I una catalana m´ha donat la resposta, je, je, je...
ResponEliminaFins aviat.
quina tarta mes exquisita!!!! i quines explicacions mes ben donades!!! un petonas, i molta sort en aquest nou projecte.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaNo et preocupis, si és per una cosa bona, és el més important. Nosaltres continuem gaudint de les teves creacions, com aquesta. Espectacular.
Ah! i si, encara es pot ser molt més cursi.. Petonets,
Avui t'has superat!!! M'encanta!!! Per cert, aquest pedestal de les fotos és el que em vas dir que havies comprat a Bcna?? Ara entenc perquè no et vares poder resistir!! Sempre aprenc amb els teus posts, no sabia això de guardar la nata que s'havia tallat...un parell de vegades se m'ha tallat i ha quedat mantega i ha anat directe als fems!!Ens veim en els projectes!! ;)) Un petó, Paula
ResponElimina¡Qué cake más re-que-te-bo-ni-tooo, qué trabajo!, yo me pido un cachín ASI < > DE GRANDE por favor. Espero que lleves a cabo con éxito tus proyectos. Un beso.
ResponElimina¡Precioso!.Menos mal que me he metido en la presentación para ver las fotos, así he podido disfrutar de esos tiernos corazoncitos mirándome con esa cara.....¡Ánimo con tus proyectos! Espero que disfrutes con ellos.
ResponEliminaHola guapíssima, m'encanta aquest pastís, tan alt i tan blanc t'ha quedat perfecte i aquests petits cors són una monada.
ResponEliminaQue tinguis un feliç diumenge.
Petonets
Precioso, qué pastel tan ideal para San Valetín o para cualquier día! Riquísimo y precioso! Besicos.
ResponEliminaEs una pasada de pastel, lo encuentro hermoso, siempre me han gustado las tortas pequeñas pero altas y ese acabado artesanal es super lindo.
ResponEliminaBesos!
Quin pastís mes bonic!!!Espectacular!!!
ResponEliminaJuas, juas, juas...Jo he tingut el plaer de tastar-lo i realment està bonísssim.
ResponEliminaMGlòria, ets una artista, en tot el que fas poses el cor, no deixis mai que et diguin el contrari, vals moltisim.Endevant amb el nou proyecte, tots estem amb tu.
Per quan el meu portafollio?
Un peto ben fort de la teva amiga.
Uau, t'ha quedat un pastís espectacular, ideal per celebrar com cal san Valentí! Nosaltres celbrem sant Jordi, però qualsevol excusa és bona per degustar un tall d'aquest pastís tan suculent ;)
ResponEliminaque bonita te ha quedado me gustan de ese tamaño y se ve super rica. Bss y q. pases un buen San Valentin
ResponEliminaUna cucada!!! T'ha quedat moníssim. Per nosaltres també es Sant jordi el dia dels enamorats però per tasta el pastís faria una exepció....
ResponEliminaWowwwww!!! qué super pastel!!!
ResponEliminaserà cursi però t'ha quedat moníssim!
ResponEliminaaquests cake pops en forma de cor són genials.
petonets!
quina passada!!! el próxim cop m'avises si us plau!!!! és espectacular!!! petonets guapa
ResponEliminaGloria, es estupendo, para cualquier celebración. Espero que tus proyectos salgan a pedir de boca.
ResponEliminaMuak
jo sóc com vosaltres: celebro Sant Jordi en comptes de Sant Valentí.
ResponEliminaLa foto del final la trobo molt maca, molt.
Qué preciosidad me daría mucha pena comérmela!!!!
ResponEliminaMe encanta el papel de fondo ;)
Doncs a mi no em sembla cursi, em sembla que t'ha quedat amb un aire retro guapíssim! quina cucada! nosaltres també tenim més costum per Sant Jordi, però no em resistiria pas a fer festa amb una cosa tant bonica com aquesta :-)
ResponEliminaMoltes gràcies per la teva visita MGlòria, ha estat un plaer visitar-te i veure totes les coses boniques que fas. Jo també t'afegeixo al meu blogroll per anar-te seguint.
Un petó bonica :-)
¡Te ha quedado preciosa Mglòria! Me encanta.
ResponEliminaBesos,
PRECIOSO y mas que precioso!!!! desde hemc gracias por compartirlo!
ResponElimina