Lemon curd

1007150021blog
Mmmm!
Això és el que pensareu si ja l’heu tastat abans!

1006260050blog


Quant la vaig tastar per primer cop –crec recordar que la va portar el meu germà d’ Anglaterra de regal per la meva mare, perquè recordo que a mi em va portar un davantal amb la línia de metro i unes galetes gal·leses delicioses!- em vaig pensar que era una mena de melmelada…
I sí de fet ho és una espècie de melmelada però més densa perquè porta ous i mantega. I en comptes de convertir-la en feixuga, es converteix en una deliciosa crema que la voldries untar a tot arreu!

 1006260052blog


INGREDIENTS per a 700 grams

- 250 grams de sucre
- la pell d’una llimona neta i seca
- 175 grams de suc de llimona (unes 4 llimones)
- 120 grams de mantega
- 4 ous


ELABORACIÓ AMB LA THERMOMIX

1) Posar el sucre dins el vas (net i ben sec) i pulveritzar: 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
2) Afegir-hi la pell de llimona i programar el mateix temps i temperatura
3) Afegir el suc de la llimona, la mantega i els ous.  Programar: 20 minuts a 90º i velocitat 4.


ELABORACIÓ TRADICIONAL
1) Posar una cassola mitjana al foc i batre el sucre, els ous, la ratlladura d’una llimona i el suc de llimona.
2) Afegir la mantega i apujar el foc  a mitjà-alt. Coure, batent constantment, fins que la mantega s'hagi fos, i la barreja és prou densa com per cobrir el dors d'una cullera (es va quatllant), i  vegeu que es formen petites bombolles al voltant de la vora del motlle, uns 5 minuts (no ha d’arribar a bullir).
3) Traieu la cassola del foc sense deixar de batre. Abocar la crema per un tamís de malla fina dins d’ un recipient de vidre.


1006260051blog


CONSERVACIÓ: Dins recipient de vidre a la nevera s’aguanta perfectament durant 1 mes.
Per evitar que es formi tel al refredar-se: abocar la crema dins el pot de vidre. Agafar un tros de paper film i posar-lo a tocar de la superfície de la crema. Tapar. Un cop freda, ja podem retirar el paper film i tornar a tapar.

1006260053blog

ÚS
Aquesta crema es pot utilitzar per farcir tots aquells dolços que vulguis: galetes, pastissos, éclairs, cupcakes, etc… de fet, jo l'untaria a tot arreu!




1007150022blog

The end





1 comentari:

  1. Sembla que deu ser deliciós, espero demà per fer-ne, a la vegada refrescant al paladar!.
    La setmana que ve tornaré a mirar la nova recepta.
    La Glòria del Penedés.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria