Amb retare però avui arriba la meva publicació de Ventanas Verdes.
Aquest mes els nostres protagonistes han estat els llegums.
I aprofitant el regal que hem va fer Lékué a través de Comer Japonés, arrel de la trobada de bloguers a Tarragona, de seguida vaig tenir clara quina seria la recepta escollida: un gofres fets amb farina de cigrons i aromatitzat amb la farigola, una planta aromàtica molt estesa pel mediterrani i que de ben segur els romans també debien posar als seus plats.
Ingredients de la recepta:
- 3 ous
- 410 ml de llet vegetal
- 240 grams de farina de cigrons
- 2 culleradetes de llevat
- 1/2 culleradeta de sal marina
- 130 grams d'oli d'oliva
- farigola seca al gust
Preparació:
- Pre-escalfar el forn a 220º
- Batre els ous i la llet vegetal
- Afegir la farina, la sal i el llevat. Batre fins ha quedar homogeni.
- Incorporar l'oli i la farigola, tornar a batre fins ha incorporar.
- Posar els motlles damunt safata de forn i omplir els recipients amb la massa.
- Coure 12 minuts a mitja alçada.
- Retirar del forn (deixar forn encés), esperar una estona que es refredin i amb compte donar la volta i desmotllar damunt la mateixa safata.
- Tornar a enfornar uns 5 minuts més o fins que veiem que es torra una mica.
Com un gofre.
Dolç o salat, segons l'ocasió.
Ple de forats.
Que sempre podem farcir d'alguna cosa que ens ompli.
Perque deixem de sentir-nos com engrumes.
***
Una tarda d'hivern.
Al carrer fa vent.
Molt vent.
A la cuina assegudes a la taula hi ha dues bloguers.
Cara a cara. Parlen. Riuen. Ploren.
Somnis. Il·lusions. I cors trencats.
Es veuen una tassa de cacao.
A la radio sona aquesta cançó.
Callen. Escolten.
I ja no saben què els hi fa escalfar les mans
... si el cacao, la cançó, o els somnis.
Us invito a conèixer les altres propostes de les meves companyes de Ventanas Verdes.
Altres receptes de gofres.
Uau!! plas, plas, plas!! un aplaudiment, Glòria! Les teves receptes sempre són una sorpresa. Ves que l'altre dia vaig comprar farina de cigrons, pensava fer-ne unes creppes, però potser canvio d'idea! Em costa imaginar-me el gust d'aquestes gofres, tot i que estic convençuda uqe són delicioses!! petons
ResponEliminaGlorieta, princesa:
ResponEliminaAixò no és una recepta. Algú ho havia de dir: és un receptàs!!!!!!
Sabia que faries alguna cosa ben feta. N'estava segura.
Mediterrània i de bon gust.
Una abraçada,
Nani
Al mateix que laMarina, aplaudiments per tot arreu!!!! Quina pasada, les fotos i els ingredients tan sorprenents per uns gofres!!! Está genial Benvolguda, m'acaves de deixar bocabadat!!!!
ResponEliminaPetons
Me has deijat de pedra, com las pedras tan grossas amb las que els romans feian als fonaments de Tarraco....... Quina imaginació !!!!! Ni amb mil anys se m' hauges ocurregut una recepte com aquesta. A originalitat no tens parangon!!!!! La menda se treu el sombrero i li fá la ola!!!!
ResponEliminaPetons a millons
Glòria, bien ha merecido la espera, ¡gofres de harina de garbanzo! me ha gustado mucho, ¿con qué los acompañaste?
ResponEliminaMe encantó y desde luego que lo probaré, tus recetas cada dia son mejores.
ResponEliminaBesos!
Genial!!! Ets genial!!!! Quines idees més genials tens...... MMmmmmm....quins gofres!!!!!
ResponEliminaPetonets, Glòria!!!!
Olga
Holaaaaa presiosaaaaaa!!! Jo tamb'e tinc el motllo dels gofres!! es que som l' una per l' altre jejeje. M' encaten els teus, saps jo tamb'e els fare saltats i crec que seran per esmorzar. Ja tinc ganes de coincidir un altra vegada amb tu. Petonets
ResponEliminaFantàstic aquest cake, m'ha donat una idea sensacional :)
ResponEliminaEm trec el barret Glòria petita...originalitat i perfecció... com sempre a les teves receptes.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Con lo densa que es la harina de garbanzos has conseguido un resultado de lo más esponjoso y sin añadir grasas, me encanta tu propuesta Gloria ¡Un besazo!!!
ResponEliminame ha encantado tu propuesta, además mucho más sanos. Me alegra ver que ya tienes los moldes. Bss y me llevo tu receta.
ResponElimina¡Hola guapísima!. ¡Qué cosa tan rica!, nunca he probado un grofre hecho con harina de garbanzo y tomillo, ¡tienen una pinta fantástica!, qué qué delicia de mezcla, el sabor y la textura de la harina de garbanzo y el toque aromático del tomillo. DELICIOSOS. Un besote.
ResponEliminaHola preciosa, bien ha merecido la espera. Una sorpresa para el paladar seeguro, nadie se espera un gofre de garbanzos, jejeje estás reinventando este plato y haciéndolo muy saludable :) Un besote enorme ♥
ResponEliminaQue rapidez Gloria¡¡¡ Yo aun no he publicado mas que la Calçotada hoy... y estoy estresada para poder probar el cocedero de arroz...
ResponEliminaLos Gofres que nos has traido son una propuesta casi para todos los días, de lo mas ligera. Voto a favor. Bstos.
Virginia "sweet and sour"
M'agrada com presentes sempre els teus plats, aquestes meravelloses fotos i la passió que hi poses fent-ho. Ara caldria provar-ho, perquè amb la cara que fa...ummm!
ResponEliminaBonísima recepta ! Una molt bona ideia per menjar llegums d'una altra manera.
ResponEliminaPetons!
Que original!!!amb farina de cigronet.
ResponEliminaCom sempre una magnífica fotografia
uau, quina recepta més original!
ResponEliminaI m'encanta que siguin tan versàtils, pots triar entre l'opció dolça o salada...
Hola Gloria he venido a conocerte desde el blog de mi querida Maria el que no mata engreixa ,me encantan tus gofres de garbanzos y tomillo asi como tu blog asi que me he suscrito a recibir tus nuevos post en mi correo para no perderte la pista.
ResponEliminaBicos mil.