Carxofes amb fesols i cloïsses {aliments rics en calci}







Aquest mes a Ventanas Verdes s'ha escollit com a tema: els aliments rics en calci.
I tots pensareu que "fàcil: la llet!"
Doncs us sorprendria descobrir la gran quantitat d'aliments rics en calci que hi ha, i els productes làctics en són una font, però n'hi ha d'altres als que cal parar atenció per tal d'omplir els nostres diposits óssis amb calci.
Amb la proposta d'aquest mes vull demostrar que hi ha molts àpats ben quotidians que són rics en calci, i que només cal parar una mica d'atenció per ser conscient del que mengem, perquè ens alimentem del què mengem i no sempre va lligat al que li agrada trobar el paladar.







I per tal d'afavorir l'absorció del calci cal associar-lo a una font de vitamina D (una bona font n'és el peix blau) i als ratjos solars per sintetitzar-la!




Ingredients:
  • 2 cullerades de farina integral
  • oli, sal
  • 500 grams de cloïsses
  • 1500 grams de carxofes (10 peces)
  • 1 llimona
  • 300 grams de fesols cuits
  • 1/2 litre d'aigua
  • 2 cebes mitjanes
  • julivert picat
  • ametlla filatejada
Elaboració tradicional:
  1. Unes hores abans preparar les cloïsses, que un cop comprades cal submergir en un bol amb aigua i sal per tal que alliberin la sorra que puguin tenir en el seu interior. Guardar-les a la nevera.
  2. Preparar les carxofes, tallant el tronc, escapçant la part superior i retirant les fulles més madures. Fregar amb la mitja llimona per evitar que s'oxidin. (Et recomano preparar les carxofes amb guants per evitar tenyir-te la pell).
  3. Bullir les carxofes amb l'aigua, 1 cullerada de farina i la sal, durant uns 12 minuts. Un cop cuites retirar les carxofes i deixar-les escòrrer, i reservem el caldo de la cocció.
  4. En una paella amb olí sofregir la ceba fins que sigui transparent. Afegir una cullerada de farina i remanar constantment fins que vegeu que tot lliga i agafa una mica de color.
  5. Afegir el caldo de les carxofes, i quant arrenqui el bull afegir-hi les cloïsses i el julivert.
  6. Deixar que les cloïsses s'obrin.
  7. Un cop obertes les cloïsses, afegir les carxofes i deixar fer un curt xup-xup.
  8. Mentrestant daurar l'ametlla filatejada a una paella amb calenta amb una mica d'oli. No parar de remanar fins aconseguir el color desitjat.
  9. Fregir els fesols amb oli, fins que quedin una mica daurats i cruixents. Afegir a la cassola amb les carxofes i les cloïsses.
  10. Servir calent i amb l'ametlla filatejada pel damunt, i una llesca de pa de cereals integrals.

Elaboració amb la thermomix:
  1. Posar l'aigua i una cullerada de farina al vas i escalfar: 12 minuts+Varoma+Velocitat 2
  2. Posar les carxofes preparades (punt 1, apartat anterior) i programar: 20 minuts+Varoma+Velocitat 3. Un cop cuites retirar les carxofes a una cassola, i reservar a part el caldo de la cocció.
  3. Afegir oli (uns 45-50 grams) i la ceba: tallar 4 segons a velocitat 5, i desprès coure 7 minuts+varoma+velocitat 1.
  4. Afegir una cullerada de farina i coure: 4 minuts+100º+velocitat 2.
  5. Afegir el caldo de coure les carxofes, la sal i programar: 10 segons+velocitat 4
  6. Afegir les cloïsses, i coure: 3 minuts+100º+gir a l'esquerre+velocitat cullera.
  7. Afegir-ho a la cassola.
  8. Seguir el punt 8 de l'anterior apartat.


Aquest plat constituiex un plat únic, ja que incorpora: proteïnes, hidrats de carboni, verdura i fruita seca.






Bon profit!
Recordeu passar per Ventanas Verdes i visitar les altres propostes!

  



21 comentaris:

  1. Mi niña sólo con ver el puchero se me hace la boca agua y eso que no me gustan las judias, pero estas me las comía seguro y sobre todo hoy que necesito algo calentito. Y con las alcachofas me conquistaste :) Un beso enorme ♥

    ResponElimina
  2. mmmme m Glòria petita... vinc a dinar!!!!

    Jo aquest platet el faig però sense els fesols. Provaré de posar-n'hi !!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Que pintaza tiene, si hasta yo me las comería jeje
    Muy bien Gloria, cada día te creces más =)
    Un besote!!!

    ResponElimina
  4. Donem les carxofes com vulguis. M´encanten,. Avui les has preparat de una manera molt interessant i completa.
    Mil petons

    ResponElimina
  5. Hola!, :)
    No deja de sorprendeme la mezcla. Fessols con almejas si que las he comigo, y también las almejas con las alcachofas, pero ni se me había ocurrido mezclar las tres, y mucho menos aún aderezarlas con las almendras. Un plato único rebosante de sabores y texturas muy interesante, y además rebosante de calcio!. Me encanta!

    ResponElimina
  6. Holaaaa maca!!!! ja estic a la teva super finetra verde que te quiero verde!!!!
    Un plato pel fred, sa i lleuger, llire de greixos i que pot gaudir de la cullera de bon gust. Unes fotos xulis xulis, això si.... un vinet blanc fresquet aniria de perles!!!. Petonarro, que aviat t´el dono in person!!! jaja

    ResponElimina
  7. Ai, aquest em fa mal de veure-la! Mirar i no poder menjar és greu. M'agrada, m'agrada.
    Un petonàs princesa,
    Nani

    ResponElimina
  8. Qué deliciosa combinación, perfecta, se ve un platazo. Enhorabuena!!!

    ResponElimina
  9. Quan veig els teus plats, els teus paraments, les teves fotografies.....veig la perfecció.
    Què bons que han de ser aquests fesolets.......mmmmm....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. Me vuelven loca las alcachofas, qué delicia de plato! Buenísimo, saludable y rico en calcio, no se puede pedir mucho más :). Es una receta súper completa y apetitosa, ya la tengo bien guardada.

    Un abrazo

    ResponElimina
  11. uuuuauuu buenísimo!!!!! me encantan las legumbres, las alcachofas, todo!!!!!

    ResponElimina
  12. Un plat revisitat que pren un aire artístic.
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Una combinació perfecte!! tots els ingredients són molt bons i fàcils de trobar!!

    ResponElimina
  14. Siempre me sorprenden tus propuestas. Por ahora se pueden comprar alcachofas ya que están bien baratas, aunque siempre les tengo recelo por el hecho de que me queden duras.
    Me parece un plato laborioso pero valdría la pena el esfuerzo, me lo quiero preparar!
    Besitos amiga linda.

    ResponElimina
  15. M'encanten els estofats i les llegums, però sobretot les carxofes i les cloïsses. Amb aquest plat em fas feliç segur!!!!!
    I quines fotos!!
    Ens veiem demà a TGN!!!!
    petonets
    alba i jordi

    ResponElimina
  16. Glòria, com pot ser que no t'hagués trobat ja? m'acabo de donar un tomet i per aquí em quedo! Encantada d'haver-te conegut ahir i espero poder coincidir en altres trobades! un petó des de Lleida! per cert, que la cassoleta fa molt bona pinta!!!!! ;-)

    ResponElimina
  17. Quina meravella de plat, aquests son els que m'agraden ! Quan vulguis me'n pot preparar un, ja ja ja

    Una abraçada.

    ResponElimina
  18. Això promet...... ja et dire com ens ha quedat

    ResponElimina
  19. Mmmmmm, magnífica combinació !! Un plat complert i delicios

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria