Ja sé que aquestes alçades de mes de desembre esteu tots més pendents de les festes nadalenques que no pas per cap altra cosa més.
Jo avui us porto una tatin. Varies vegades em sembla que he comentat que és una de les meves preparacions preferides. Però avui us la porto amb una paladar agredolç fruit del matrimoni entre les figues i la cansalda.
Si ve les figues són de final d'estiu, aquesta recepta -com moltes d'altres- havia quedat en la carpeta de pendents... I és que els últims mesos se m'acumulat feina que ara a finals d'any vull deixar enllestida, i a tot no hi arribo : (
Probablement no sigui dificil trobar figues fresques en algun mercar, doncs aquests dies surten fruites d'estiu per tot arreu per tal d'omplir les nostres taules de nostàlgia.
D'altra banda jo no sóc partidaria d'aquesta comercialització, i dintre de les meves prioritats està en comprar productes de temporada i de producció local sempre que puc. Així que si aquesta "tarta" et fa goig i et vols esperar al punt óptim de les figues, guarda la recepta per fer-la el pròxim estiu.
Per veure la recepta en català pulsa aquí.
Para ver la receta en español pulsa aquí.
Amb el ritme que porto de publicar possiblement la pròxima publicació sigui per felicitar-vos les Festes i l'entrada a l'any nou. (Això si em dóna temps en preparar el que tinc pensat!)
Desitjo que aquesta recepta us hagi agradat i que algun dia la inclogueu dins d'un sopar informal acompanyat d'una bona amanida de brots frescos amanida amb un oli aromàtic.
La receta tiene una pinta estupenda. Las fotos están fantásticas.
ResponElimina☾ °☆ ★ ° :. * . • ○ ° ★ . * .
* . ☾ °☆ FELIZ ★ ° ☆ ☾ °
* ● ¸ . ☾ °☆ NAVIDAD ★ :. *
☾ °☆ ¸. * ● ¸ . ☾ °☆ ¸. *☾ °☆
http://juegodesabores.blogspot.com.es
Como de rica tiene que estar pr favor, me encanta. Gloria unas fotos preciosas, besotes
ResponEliminauna buena y atrevida combinacion que unido a tus fotos hacen una entrada deliciosamente buena
ResponEliminapeto
Hija mia, me dejas petrificada mirando la pantalla, la tarta espectacular, pero es que esas fotos son preciosas, me encanta cada plano, bellísimas!!!
ResponEliminaTodavía no he practicado con las texturas, todavía estoy luchando con los blancos y la nitidez, jajaaa!!!
Enhorabuena mi artista!!
Besotesss
He hecho trampa, Glòria, porque no tenía ni idea de lo que era cansalada y eso que le he preguntado a Marc, pero él tampoco sabía. Qué pedazo de combinación!!!!! Yo quieroooooo.
ResponEliminaA mí también me queda alguna receta pendiente perdida en alguna carpeta, pero me da ahora una pereza ponerla... jejejejeje
Besitosssssssss
Saps que vaig estar apunt de fer una tatin semblant, en temps de figues? Abans les figues no m'agradaven gens, però aquest any les he redescobert, i mira, ara m'agraden, i buscant receptes vaig trobar una tatin semblant, però al final va quedar per fer, me les vaig menjar directament, jeje. T'ha quedat genial!!!
ResponEliminaSaps que tinc una tetera semblant que era de la meva àvia! És de porcellana, bé, el que abans en deien porcellana (dels pobres), que no ho era sinó que eren metàl·liques. Bé, està foradada del fons però la tinc al menjador com un tresor. De la meva àvia paterna en conservem molt poques coses, es pot dir que va morir amb lo posat, no tenien res, però aquesta tetera la recordo perquè quan jo era petita ella hi guardava la malta.
Bé, records molt bonics per mi.
Una forta abraçada, guapa!
M'he quedat.......bocabadada!!! Quina preciositat de fotografies que fas!!!
ResponEliminaEl dolç ha de ser....exquisit!!
Petons,
Olga
Llàstima que ja s'hagin acabat les figues perquè aquesta tatin és per fer-la ara mateix!! Quina bomcinació, amb cansalada!mmmm M'encanta. Unes fotos precioses.
ResponEliminaMare meva quina tatin tan bona...i les fotos son genials...molts petons
ResponEliminate ha quedado estupenda y las fotos ni te cuento. Bss
ResponEliminauau! la trobo magnífica.
ResponEliminaJo en faig una de ceba confitada, figues i foie que me la recorda. Aquesta també la tastaré!!!
PTNTS
Dolça
Tiene que estar buenísima. La verdad es que los higos son una garantía de éxito en cualquier plato. Al menos para mí.
ResponEliminaSe ve absolutamente maravillosa, pero las fotos si que me han enamorado!
ResponEliminaBesos amiga.
Que combinación más original, una tatin deliciosa y las fotos espectaculares.
ResponEliminaPetons i Bon Nadal.
Nenaaaa quines fotos més i més maques, no puc llevar la vista d´elles, semblen quadres...són perfectes. La coca ha de ser deliciosa...quines mans tens!! :)
ResponEliminaUn petonet
Acabo de descobrir el teu blog a través de Sabores & momentos i m'encanta! Especialment aquesta recepta! "copiada" ;)
ResponEliminaFins aviat!
Recepta espectacular
ResponEliminaFotografies meravelloses
Però el poema de records que eu sabut transmetre NO TE PREU
Molt bones i dolces FESTAS de la teva botiga amiga
Mobles Cambrils
¡Has mezclado higos y panceta! Mira que eres original...Como siempre he disfrutado paseando entre los ingredientes y las imágenes. Un fuerte abrazo y feliz navidad.
ResponEliminaUna recepta genial ¡¡¡
ResponEliminaUs desitjo un Bon Nadal i un Feliç Any Nou
Un abraçada, Agusti Cangrejo Grande
Com van les festes? finalment he pogut posar un comentari, vaig molt enfeinada. Sembla molt bo i adequat pel setembre. Bon Any
ResponElimina