Per mi l'aperitiu és imperdonable els diumenges. Trobo que fa diumenge!
Però no sempre cal anar a parar al típic apertiu de patates chip amb olives farcides d'anxova (si us plau!), sinò que també està bé preparar apertitius alternatius i més vegetals com aquest que us porto avui en motiu de la publicació conjunta de Ventanas Verdes.
Com ja sabeu, Ventanas Verdes va nèixer amb al filosofia de promoure l'alimentació saludable basada en productes sotenibles. I en concret, aquesta carbassa és una de les peces que m'arriba setmanalment en la meva cistella ecològica tota la tardor fins casi entrat l'estiu.
Habitualment faig crema de carbassa, però vaig pensar que seria bo començar a buscar alternatives a la carbassa per no acabar aburrint la crema. Així que ara no no més la faig com a piscolabis, sino que alguna vegada la faig fregida, la poso per fer truites, lassanyes... imaginació i ganes de probar coses noves fan que la cuina del dia a dia es converteixi en un àpat especial.
La recepta d'avui és tan fàcil de fer... que em pregunto com és que encara no l'hagues fet abans!
Ingredients:
1 carabassa
3 alls
farigola fresca
sal i pebre
oli d'oliva
Elaboració:
1. Pre-escalfar el forn a 180º
2. Pelar la carbassa i tallar-la longitudinament en talls no molt gruixuts.
3. Forrar amb paper vegetal una safata pel forn. Escampar els talls de carbassa de manera que no es toquin entre ells.
4. Esparcir pel damunt la sal, l'oli, els 3 alls filatejats i la farigola fresca. Amanir amb un bon raig d'oli d' oliva.
5. Coure durant 40 minute o fins que es comença a daurar.
Si vols guardar-te la recepta en CATALÀ pulsa aqui.
Si quieres guardarte la receta en ESPAÑOL pulsa aquí.
Per servir aquest piscolabis de forma original et recomano que preparis paperines de diari folrades amb paper vegetal.
Si t'estimes el teu cor, no deixis de tastar aquesta recepta i passa a veure les sorprenents receptes que han preparat la resta de companyes de Ventanas Verdes, que podeu visitar al nostre blog pulsant aqui.
Los chips de caloabaza no los he probado, esta noche los hago mezclados con los de boniato. Seguro ue están deliciosos.
ResponEliminaEres rápida :)
Un millón de besos
M'agrada aquesta manera original de preparar i menjar carabassa. Te molt bona pinta i calentet te que ser un aperitiu de diumenge. M'agrada ¡¡¡
ResponEliminaUna abraçada, Agustí Cangrejo Grande
Doncs molt bona idea per fer xips de diumenge! Per a mi també són indispensables, i si podem cuidar-nos millor! A més, aromatitzades amb herbes les fem digestives. No coneixia Ventanas verdes, ara me n'hi vaig, a fer-hi una ullada! Gràcies per compartir.
ResponEliminaA casa meva també sempre fem aperitius dominicals, és un costum arrelat. M'agrada aquesta versió de piscolabis, molt sana i gustosa. Una abraçada
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUmmm boníssims!!!!!! a casa els diumenges també fem l'aperitiu i els xips de carbassa i moniato sempre desapareixen.
ResponEliminaLa foto és preciosa.
Petonets maca
Se ven deliciosos y esas fotos en las manos ya sabes que me enamoran. Bss
ResponEliminaHorno y tomillo en nuestras recetas, me encanta la presentación!!!! el otro día me preguntabas por un freebie o como se diga y tu tienes el blog lleno de ellos jajaja Quiero buscar direcciones para compartir ;)
ResponEliminaManda el enlace de tu receta al grupo please!!!!
Muak!
Que maravilla de fotos Gloria, me vuelven loca, sobre todo la última!!
ResponEliminaLa receta deliciosa,ideal para picotear además de ser un picoteo muy sano!!
Besotes guapa!!!
Riquíssim! Jo l'any passat, o l'altre, ara no ho recordo, vaig fer xips de carbassa, també boníssims.
ResponEliminaGràcies, guapa!
Que bona feta d'aquesta manera...ho provaré ven aviat...petons
ResponEliminaBueno, yo ya lo dije, la calabaza al horno con aceite de oliva es un manjar para mi, tu lo has hecho más elaborado y más rico, tengo que probarlo asi.
ResponEliminaUna delicia amiga y mil gracias por el dato para conservar las calabazas, lo haré sin falta!
Besos.
Aquest xip jo el faig fregit...és menys saludable...però és un petit antull (je jeje)
ResponEliminaL'hauré de probar de fer al forn amb farigola!!!!
Ptns
òstres! només havia provat de fer amb moniato, ho haurem de provar, segur que agrada!!
ResponEliminaGlòria, ets un crack per tot. Per la recepta, per les fotos, per l'aperitiu del diumenge,...A mi m'agrada molt fer el "vermutillu" que en diem a casa. Un dia el farem plegades...
ResponEliminaNani
Creo que me voy a animar. No salgo del típico puré (que por cierto me encanta) así que gracias guapa por esta propuesta tan sana y que promete ser una delicia.
ResponEliminachips de calabaza para el aperitivo del domingo, ¡así seguro que retomas el lunes con muy buen ánimo!
ResponEliminalos chips de verduras en el horno son una de mis asignaturas pendientes, a ver si me pongo con estos
Esto va seguro a los aperitivos de los domingos y para cualquier día, qué cosa tan rica, los había hecho de boniato y de patatas también pero de calabaza no. Esto hay que hacerlo. Un besote,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Jo he fet una cosa semblant amb moniato.
ResponEliminaGràcies per la idea!!!!
Petons,
Olga
M'apunto a la idea!
ResponEliminajo no era mlt amiga de la carbassa, xo desde la Recepta dl 15 q m'encanta la crema i m'han agafat ganes d provar nous plats amb ella!
M'apunto la teva idea!!
ptns!!
Los chips de calabaza son deliciosos y para una cena, muy acertados tambien.
ResponEliminaLas fotos preciosas.
Bss
Virginia "sweet and sour"
Mai he tastat la carbassa d'aquesta forma. Prenc nota!
ResponEliminaPetons
Unas fotografías realmente preciosas de un piscolabis sano y delicioso, me ha encantado la entrada!
ResponEliminaHola guapa!!!!!Doncs mira que es fàcil i bo aixó!!Les fotos són xulisimes!!!!molts petonets
ResponEliminaHola Gloria. Yo creo que internet me está jugando una mala pasada. Tan pronto no recibo la publicación de nuevos post a los que estoy suscrita, como observo que no aparecen mis comentarios en las entradas de ciertos blogs. No lo entiendo. Bueno, me ha parecido genial tu entrada. Muy original. Tanto la receta como las dos fotos con el cucurucho. Geniales. Muchos besos.
ResponEliminaMGlòria, fets al forn??? M'encanten!!!
ResponEliminaVeig que la paperina va triomfar, però aquest contingut és més original, jejej.
PTNTS
Dolça
Una recepte més que haig de provar...gracies¡!
ResponEliminaPetó
Oh qué rico! Estos chips de calabaza tienen una pinta irresistible. Tienen mi nombre en mayúsculas!!!!!!
ResponEliminaBesos.
Hola Glòria, m'encanta el teu bloc! quines fotos!!!
ResponEliminaAquest cap de setmana vam anar al portaventura, i com que era lúltim dia de halloween ens van regalar les carbasses que tenien escampades per tot el parc, tinc una carbassa gegant, i la teva recepta m'ha semblat una bona proposta per fer! petonets!
Gemma
Glòria, aquesta recepta és fantàstica !! L'hivern passat ens hi vam aficionar a la crema de carabassa i aquesta idea de fer-ho com a aperitiu em sembla genial...
ResponElimina1 petó
Me encanta el color naranja en la comida, Glòria. Suelo hacer unos chips de batata y la calabaza horneada es un manjar que adoramos en casa. Qué rico, por favor...
ResponEliminaA mí también me gusta hacer el aperitivo los domingos, sobre todo si estoy en casa. Se encarga Marc, mientras yo preparo la comida.
Besitosssssssssssss
Molt bo, avui ho he tastat per dinar. Sencill pero amb molt sabor.
ResponEliminaGràcies per compartir
Un petonet