Codonyat a la taronja i nous

























Com ja vàreu veure aqui, amb els codonys que vam anar a buscar al mas, hem fet aquest exquisit codonyat:







El codonyat m'ha agradat sempre. Però aquesta versió, m'ha sorprès: quant ja una cosa m'agrada, difícilment una versió penso que la pot millorar.

D'entrada apareix el gust del codonyat de sempre.
De cop et trobes els trossets cruixents de les nous.
I al final de forma inesperada apareix el gust de la taronja, deixant a la boca el seu agradable regust.










Ingredients:

  • 3'5 quilos de codonys
  • 2'450 de sucre
  • el suc d'una llimona
  • el suc d'una taronja
  • la ratlladura d'una taronja
  • nous









Elaboració tradicional:

  1. Trossejar els codonys retirant els pinyols interns però sense pelar.
  2. Trencar les nous.
  3. Posar a coure els codonys junt amb el sucre, els sucs dels cítircs i la ratlladura dins una olla gran, durant unes 3 hores i anar remenant amb un cullera de fusta.
  4. Un cop cuit, triturar i afegir les nous.
  5. Omplir els motlles.



Elaboració amb la thermomix:

(per cada 500 grams de codony)
  1. Triturar tot junt (excepte les nous) durant 30 segons a velocitats progressives 5-7 i amb l'ajut de l'espàtul·la.
  2. Baixar el que hagi quedat per les parets i programar 20 minuts a temperatura 100º, velocitat 5.
  3. Tornar a programar 10 minuts a temperatura 100º, velocitat 5, però aquest cop sense tapar amb el cubilet per permetre l'evaporació.
































Pst! Sí els motlles tenen formes decoratives, són un bon regal per les festes de Nadal, i més enguany en que les ratllades es fan notar a totes les cases i qui més qui menys apreciarà enguany molt més un regal d'elaboració cassolana!   ; )


Judit, la recol·lectora i model.
Andres, el chef i cuiner.
Elena i la Carme, les chefs i gourmets 
Lluís, el degustador i llepa dits.
Jo, l'estilista i fotògrafa.




Desprès de fer-lo i haver-ne menjat, tots us convertireu en uns llepa dits  ; P



16 comentaris:

  1. El año pasado hice un monton,este aun no hice pero ya tengo encargados mis membrillos. Esta receta tiene una pinta genial y esas fotos preciosas.

    ResponElimina
  2. Doncs t'ha quedat amb una pinta... deliciosa!!Segur que la taronja li dona un gust molt particular i bo. Petons

    ResponElimina
  3. Ja la tenim aquí!!!!! Glòria, si aquest any en faig ja pots estar segura que faré aquesta recepta, és genial!!! Taronja, llimona i anoooooous!!!! Sius-plau! això ha de ser boníssim!!!
    Moltes gràcies!!!
    Que passis una molt bona setmana!

    ResponElimina
  4. Wowwwwwwwwwwww... Glòria, no sabía que fueras a hacer el dulce de membrillo así. Me parece muy original y, chiquilla, las fotos son una maravilla. Parece que el dulce lo haya hecho un antepasado tuyo.
    Muchos besitossssss

    ResponElimina
  5. Carai, aquest codonyat ha de ser un delicatessen d'aquelles que fan somniar... i si darrere hi ha un equip d'experts professionals com el vostre ja no té ni preu!! Fantàstica recepta, i diferent a la tradicional! Petons

    ResponElimina
  6. A casa hi ha un que es torna boig pel codonyat...igual és un bon regal.

    Petó

    ResponElimina
  7. Quina versió més original de codony!!! q bo!

    petonets

    ResponElimina
  8. El codonyat encara és una recpeta que fa ma mare... mentre pugui, deixaré que sigui així, li queda boníssim! Una abraçada!

    ResponElimina
  9. aquest any ja he fet codonyat!!! es magnific per mejar amb moltes coses, es molt versàtil. T´ha quedat genial i les fotos ja no parlem, semblen bodegons! Petonets

    ResponElimina
  10. Hija del amor hermoso, que fotos más bonitas!!
    Me he quedado pegada a la pantalla!!
    Eres una artista, me encantan y ese dulce está tremendo!!
    Yo lo hice, pero no me cuajó como para cortar, pero untado está de vicio también!!
    Besotes guapa!!!

    ResponElimina
  11. Preciosas las fotos, Gloria. Siempre logras darles un aire pelín vintage o antiguo muy peculiar. Ahora veo dónde han acabado tus membrillos. Genial. Un besazo.

    ResponElimina
  12. Felicitats Mglòria pel teu blog i les teves entrades, intentarè ben aviat fer aquesta recepta de codonys

    ResponElimina
  13. Muy chulo el post Gloria y seguro que riquisimo el membrillo ummm yo tambien ando ya pensando en regalos homemade :)
    Un besote!!!

    ResponElimina
  14. Hola bonica!!Que bonissim aquest codony....dolçet i amb troçets cruixents!!Deliciós!!petonets

    ResponElimina
  15. Estic d'acord amb tothom..aquest codonyat ha d'estar bonísim!
    Jo tambè me'l apunto! i les fotos...com sempre, impresionanats!

    ResponElimina
  16. M.Glòria, estic fent el codonyat!!!! Hi vas posar moltes anous? quina quantitat més o menys?

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria