Galetes d'avellana amb gelat de xocolata La Fageda



Com moltes vegades haureu vist, recorro a les avellanes per fer els postres. Com ja sabeu visc en una zona on es cultiven les avellanes, per tant en tinc molt a l'abast, però també perqué m'encanta el seu gust!
Precisament ara mateix ja s'estan acabant de recollir les últimes avellanes, i rés millor que les avellanes acompanyades del gust de la xocolata: tota una gormanderia!






La inspiración per fer aquestes galetes ha vingut en record dels fabulosos bufats que es fan a Vendrell.
Els seus ingredients base només són les clares d'ou, el sucre i les avellanes torrades i picades. Doncs la recepta que avui us porto és una adaptació d'aquest típic dolç vendrellenc.


Aquest cop he utilitzat les galetes com a continent pel fabulos gelat de xocolata amb trossets de xocolata de la casa La Fageda. Encara tinc pendent una altra recepta amb els seus gelats, però tot arribarà!








La recepta és molt senzilla de fer.


Necessitem:
  • 1 terrina de gelat de xocolata amb trossets de xocolata de La Fageda
  • 600 grams d'avellanes torrades, pelades i picades
  • 500 grams de sucre
  • 4 clares d'ou







I la seva elaboració és molt fàcil:

  1. Pre-escalfar el forn a 180º. Folrar amb paper vegetal la base d'una safata.
  2. Barrejar les avellanes amb el sucre.
  3. Afegir les clares d'ou d'una en una fins a integrar. Queda una massa densa i que costa de treballar, però només cal que els ingredients quedin ben barrejats.
  4. Posar la massa dins una màniga pastissera i fer munts de massa d'uns 5 cm de diàmetre damunt el paper vegetal i deixant un espai entre ells.
  5. Coure durant uns 20 minute o fins que veiem que les galetes ja són cuites.
  6. Retirar del forn i esperar a que es refredin força damunt la mateixa safata de cocció per evitar que es trenquin al separar-les del paper vegetal quant encara estan calentes. Així doncs, passada una estona ja es poden traspassar a una reixeta per acabar de refredar.
  7. Un cop fredes ja es pot montar el sandwitx amb el gelat de xocolata.

Conservació: les galetes es conserven molt bé durant força temps dins una caixa de llauna. Aconsello montar el sandwitx al moment de servir, encara que es poden congelar ja montats.









Espero que us hagi agradat la recepta d'avui, que és molt simple, deliciosa i sorprenent per un berenar de final d'estiu, ara que encara són calurosos.







Clica aqui per guardar la recepta en català.


Clica aquí per guardar la recepta en espanyol.


11 comentaris:

  1. Aquestes galetes tenen una pinta genial, i el gelat és boníssim, resultat favorable segur! petons

    ResponElimina
  2. A mi me pasa lo mismo, la combinación de avellanas y chocolate me encanta, aunque por aquí no se cultivan :(
    Ya sabes cuanto me gusta hornear galletas y si son así de sencillas más!
    Feliz fin de semana!!!

    ResponElimina
  3. Tenen molt bona pinta!! La combinació es perfecte!

    ResponElimina
  4. ¡¡¡Otra deliciosa receta!!!. A mi me encantan las avellanas, tienen un sabor y un aroma únicos, y qué decir de la combinación de chocolate y avellanas... ¡riquísima!. Hace un par de días me comentó una amiga nutricionista que deberíamos comer unas 4 avellanas diariamente con el desayuno, que son muy buenas. Me llevo tu receta. Besotes,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  5. Que delicia de galletas, dan ganas de llevarse más de una!!
    Las fotos una preciosidad y el enlace a la receta en castellano una chulada, me encanta!!!
    Besotes guapa!!!

    ResponElimina
  6. me encanta hacer galletas. La verdad que la avellana para esta queda genial. Y con ese helado de chocolate quedará increíble. Bss guapa.

    ResponElimina
  7. Oh, qué buenas!!!! Una combinación esta infalible. Seguro que están riquísimas. Y las fotos, muy entrañables :)
    Besos.

    ResponElimina
  8. Glòria,
    Diuen que aviat baixaran les temperatures i engegarem el forn. Aquestes galetes cauran segur. Quina llepolia més bona...
    Nani

    ResponElimina
  9. Una gormanderia amb forma de sandvitx! Felicitats Mglòria!

    ResponElimina
  10. Interessant proposta. M'encanta la combinació de xocolata i avellanes.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria