Un cop més arribo amb un postre elaborat a partir d’un gelat de LA FAGEDA.
Totes les varietats que he tastat fins ara m’han agradat molt.
I la versió de iogurt natural amb la seva excepcional cremositat és ideal per acompanyar amb una fruita àcida. Així que he agafat unes quantes llimones de l’hort que junt amb la gelatina de llimona confereixen a la tarta una textura especial, i sobretot ideal per transportar ja que la gelatina ajuda que el gelat no es fongui tan ràpidament.
Les calors d’aquestes últimes setmanes i una apatia que s’apoderat de mi, han fet que durant aquest mes d’agost sembli que hagi estat de vacances… de fet he aprofitat per acabar unes quantes peces de mitja que tenia a mig acabar.
Per decorar el pastís he confitat unes quantes llimones, i per fer-ho he necessitat:
- 3 llimones
- aigua
- 300 grams de sucre
- 1 pessic de sal
I es fa així:
- Rentar la pell de les llimones
- Tallar a rondaxes les llimones i treure els pinyols.
- Posar en una cassola i cobrir amb aigua. Quan arrenqui el bull abaixar el foc i coure durant 15 mintus.
- Escòrrer i repetir el pas 3.
- Escòrrer i afegir 250 ml d’aigua, el sucre i el pessic de sal. Quant bulli abaixar el foc i deixar coure durant 20 minuts.
- Retirar del foc i guardar en un recipient de vidre junt amb l’almíbar.
- Deixar escòrrer i secar les rodanxes que utilizarem per decorar la tarta.
I per elaborar la tarta necessitem:
- 200 grams de galetes
- 80 grams de mantega
- 2 terrines de gelat de iogurt LA FAGEDA
- 1 paquet de gelatina de llimona
- les rodanxes de llimona confitada
Elaboració:
- Triturem les galetes junt amb la mantega
- Estenem la massa de les galetes a la base d’un motlle rodó desmontable d’uns 30 cm de diametre. Reservem al congelador durant unes 2 hores.
- Atemparem el gelat a temperatura ambien fins que ens sigui fàcil manipular-lo, i l’escampem amb l’ajut d’una cullera pel damunt de la base de galeta. Guardem al congelador entre 2-4 hores.
- Preparem la gelatina de llimona i l’escampem per damunt del gelat de iogurt i guardem al congelador fins que es quatlli.
- Al servir decorem amb les rodanxes de llimona confitades.
Espero que aquesta recepta tan fàcil de fer us sigui del vostre agrat.
Fins aviat
(o això espero!)
Que bo ha de ser! m'agraden molt els iogurts la fageda, per mi els millors!
ResponEliminaXD Gloria, tu si que haces que mi día sea mejor, es que entrar en tu blog es como si me diera en la cara una brisa de aire fresco y hoy con aroma a limón!!
ResponEliminaQue colorido más bonito has puesto en estas fotos, me encanta la composición y esa tarta está para meter la cuchara!!
Ummm, deliciosa!!
Besotes mi reina!!!
Te molt bona pinta y una presentaciómolt bona!
ResponEliminaGlòria,
ResponEliminaUn pastís deliciós per aquesta èpoa de l'any.
El teu blog és una alegria per a la vista.
Bon cap de setmana,
Nani
Me encanta los cítricos y si son de vuestro limonero tiene que ser una delicia, así si que se puede confitar sin preocupaciones :)
ResponEliminaTe has hecho esperar pero vienes con una receta espectacular y una presentación muy cuidada ¡felicidades! y ¿que es eso que has acabado estos días?¿nos lo enseñarás? jijiji
Besitos ¡feliz fin de semana!!!
Hola guapa, ¡es una receta única, pero qué cosa tan ricaaa, mira que hacer una tarta con helado... QUÉ RICO, qué textura... y el sabor!. FANTÁSTICA. Un besote.
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Una tarta de lo mas refrescante y unas fotos y presentación preciosas, como nos sueles acostumbrar.
ResponEliminaEl puntito de los limones confitados superespecial para la presentacion y el sabor.
Bss
Virginia "sweet and sour"
Glòria, si hay algo que me fascina de tus posts, aparte del buen gusto que tienes, es lo que te los curras... Es que no son posts al uso, son joyas blogueriles. Chapeau, guapísima!
ResponEliminaPor cierto... eso de una tarta de yogurt limón me encanta... La quiero!!!!!!!
Besitossssssssssssssss
Hola guapetona, pasaba por aquí para enseñarle a una amiga tu tarta, y se ha quedado boquiabierta, además coincidimos con Laube en que tus entradas son especiales porque son preciosas, se ve el cariño que le pones a cada una con tus fotos y tus fondos escritos. Ya me contarás cómo los haces. Un besote,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Gloria, qué buenísima pinta. Tiene que estar riquísima, y me encanta la edición que has hecho. Un beso.
ResponEliminaAcabo de disfrutar y emborracharme de limón con tu entrada. Es pura frescura y placer.Besotes.
ResponEliminaAcabo de volver a conectarme después de una temporada sin internet, me iré poniendo al día....
Mas besotes.
Mglòria de nou enhorabona per la recepta i la seva presentació. Un pastís molt atractiu i prometedor ;) Ara ens en fem ressò!
ResponElimina