Pastís de formatge lleuger i pinya

_DSC1476titol






Una versió d’aquest pastís el vaig tastar el cap de setmana que vaig anar al restaurant El Taller de l’hotel Siuranella a Siurana, del Priorat, per cel·lebrar el meu aniversari acompanyada de família i amics.
Va ser tota una experiènica pel meu paladar! I vaig gaudir tant del cap de setmana gastronòmic que l’Anaïs em va regalar aquesta senzilla recepta que jo tristament he adaptat per tots aquells, que com jo comencen a pensar que és possible menjar bé precindint d’aliments nocius per la nostra salut, i encara em falta molt per aprendre!
No és que aquesta recepta fos poc saludable, el que passa es que intento controlar el pes vigilant què menjo i fent exercici, la qual cosa em porta a renunciar certs plaers del paladar per d’altres a llarg termini: complir anys amb salut.

_DSC1465

També he d’aclarir que aquest no va ser pas el meu pastís d’aniversari, sino que va ser una tarta de trufa farcida d’una mousse.. bé, no us dic més per què no en guardo cap imatge i se’m fa difícil expressar el que el paladar recorda.

_DSC1467

La recepta es prepara sobre un llit de trossets de pinya. Però l’avantatge del formatge cremós admet tota varietat de fruites, i ara mateix em ve al cap que els gerds que tinc congelats haguèssin sigut una bona alternativa.

_DSC1483recepta

Ingredients per a 8 terrines:
- 600 grams de formatge cremós light (substituible per tofu cremós)
- 100 grams de sucre (susbtituible per panela –he d’experimentar-la!)
- 200 grams de llet descremada (substituible per llet vegetal)
- 4 ous ecològics (insubstituibles!)
- 8 rondanxes de pinya i més si es vol fer servir per decorar (subsituible per qualsevol altra fruita)
Elaboració:
1. Posar tots els ingredients dins la thermomix o turmix (excepte fruita) i triurar per barrejar bé.
2. Trossejar la pinya i distribuir-la al fons de cada terrina.
3. Abocar-hi la barreja triturada.
4. Si es vol es pot decorar la superfície amb una rondanxa de pinya.
5. Coure al forn calent a 180º, durant uns 40 minuts i en acabar deixar gratinar 5 minuts més (tot depén una mica de cada forn)
6. Servir calent.

_DSC1470

_DSC1475

Si vols tastar els plats gloriosos del Taller de Siurana: vine!
I si vols aprendre a dels teus àpats més saludables, apunta’t al curs que fa l’Heva, la teva salut se’n veurà bonament afectada!
Curso Kireii cocina con S

Si voleu conèixer una mica més Siurana, properament us ensenyaré fotografies d’aquest preciós poblet i contornada.

10 comentaris:

  1. ¡¡¡FELIZ CUMPLEAÑOS GUAPÍSIMA!!!, que cumplas muchos muchos más, que este año nuevo te traiga muchos regalos maravillosos y que tengas siempre buena salud. La receta me ha encantado. Besotes.

    ResponElimina
  2. que tartita más rica, me la tomaba sentada en tu sofa, hablando un ratito, no te parece? Bss guapa.

    ResponElimina
  3. Iratxe guapa! Ya hace unos meses que fue mi cumple, pero hasta ahora no lo he recordado con esta receta que va ligada con la proxima que publicaré.

    Luisa: cuando tu quieras! Ya lo sabes.

    ResponElimina
  4. Ostres quina cosa mes bona!!! A casa ens encanta el pastis de formatge... i aixi, individual i amb la "sorpresa" de la fruita... mmmmmm... m'has fet venir salivera!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  5. Gloria un pastelito tremendo, me encanta tu versión sanota, así también me apunto yo.
    Y eso que mataría por un trozo de esa tarta de trufa aunque no la veamos.
    Besos Esther

    ResponElimina
  6. Soc molt de pastis de formatge i molt de postre individual, ja ho tinc tot!!! petons

    ResponElimina
  7. Pensé que había sido tu cumple y no nos habías dicho nada!! Felicidades atrasadas, el próximo año seguro que no se pasa ;) Yo me apunto a la tertulia yo me como la piña y vosotras el queso :) Un besote y a cuidarse ♥

    ResponElimina
  8. Gracias mi niña, eres un sol ♥
    Yo tambien me apunto a ese sofa con charlita jejeje y si Ana no se come el queso ya estoy yo allí para acabar con él ¡Muak!

    ResponElimina
  9. Ana y Heva, el sofa es grande y cabemos todas. Y para vosotras prepararé algo bien sano y tolerable!
    Besos chicas!

    ResponElimina
  10. Ui, que n'ha de ser bo. Fixa't, m'encanta la pinya i no l'utilitzo mai a la cuina. Ara em ve a la memòria la crema catalana amb pinya.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria