La primera vegada en vaig menjar per esmorzar en una casa d’una senyora menonitte a Philadelphia, mentre feiem amb un grup d’amigues una sortida per les contrades dels amish per aprendre i aprofundir en el seu art en patchwork. Si us agrada el patchwork i voleu conèixer com viuen els amish us pot interessar fer el viatge. Per més informació clica aqui.
Aleshores, la crumble em va sorprendre molt… cada mati la taula estava plena de delicies (i un cafè aigualit) però aquell matí una sorpresa extra ens esperava a la taula: una crumble de fruits vermells si no recordo malament.
Em va semblar un postre molt laboriòs, i mig en part per no trencar l’encant d’aquell mati a la taula, no n’he preparat mai cap fins avui.
Per contra m’ha sorprès que amb rampoines del rebost, i poca estona es pot aconseguir aquest postre senzill i deliciós! Verdaderament deliciós!
La gràcia de Ventanas Verdes és adaptar les receptes a les màximes caraterístiques ecològiques i dietètiques, així doncs com que les maduixeres de casa tot just comença a transformar la flor en fruit, m’he decidit a utilitzar unes peres que com a fruita d’hivern ja estan a punt de deixar el relleu a la fruita de primavera. I una barreja de nous: nous de la cistella ecològica, nous de casa, i nous que m’han regalat!
Ingredients per a 6 terrines de crumble:
- 6 peres
- 100 grams de farina integral
- 60 ml d’oli d’oliva
- 70 grams +3 cullerades soperes de sucre moreno
- 1/2 culleradeta de canyella en pols
- un grapat de nous per terrina
- una mica de ametlla en pols
- un pessic de sal
- 2 cullerades soperes de suc de taronja natural
1. Pelar la pera, i tallar-la a daus petits.
2. Posar la pera en un cassó al foc junt amb les 3 cullerades de sucre moreno, el suc de taronja i el pessic de sal.
3. Remanar i deixar coure fins que les peres es tornin un mica més toves. Retirar del foc i reservar.
4. En un bol gran barrejar la farina, el sucre, la canyella, la pols d’ametlla i les nous trossejades. Quant està tot ben barrejar s’hi aboca l’oli i es remena fins que quedi una massa grumosa.
5. Montar les terrines: al fons de la terrina hi posem les peres. I al damunt hi escampem la massa grumosa fins que ho cobreixi per complert.
6. Escalfar el forn a 175ºC.
7. Quant el forn és calent hi posem les terrines a mitja alçada.
8: Deixar coure durant una hora, i a la última part del temps posar-hi el gratinador per ajudar a daurar la superficie i que així quedi més cruixent.
(Heu d’anar en compte quant obriu el gratinador, i que no us passi com a mi, que m’agraden les coses torradetes, i el gratinador sembla que no s’encen i quant tornes a mirar… s’ha socarrimat!)
Sempre queda l’opció de rascar o retirar els trossos més cremats…
I ara ja sí, presento el llistat de participants junts amb el número que els hi correspon per ordre de comentari. Us avanço que tots heu encertat de quin llibre es tractava:
1. Caterina Gornals Miralles
2. Anniki
3. Miss Migas
4. Kako
5. la Gemmota
6. Cocó
7. Xisca
8. Miquel
9. Bon Tiberi
10. Virginia
11. Sonia soniars
12. Nina Designs
13. Chez Silvia
14. Pili
15. Cocina de color lila
16. Recetas Alergicos SIN trazas
17. Mar Rguez Suarez
18. Lara
19. Sara brownie
20. Cósima
21. María José
22. Davantal de sucre
23. Gloria
24. Vilka
25. Petitesilvine
26. Gemma
I el guanyador és:
Enhorabona! Em posaré en contacte amb tu per què em donis les teva adreça postal per fer l’enviament del llibre.
MOLTES GRÀCIES A TOTS PER PARTICIPAR!
Ara només falta passar pels blogs de les meves companyes per veure quina ha estat la seva preparació amb crumble:
Pues que decir que te ha quedado genial. Además has utilizado el aceite por la mantequilla, ya sabes mientras más sana mejor. Bss
ResponEliminaYa te echabamos de menos Gloria!!! una deliciosa combinación :) y unas fotos preciosas!!!
ResponEliminaUn besote
Deliciosas peras y siempre pasan desapercibidas, me gusta que hays usado peras que están a punto de desaparecer de los estantes de la frutería para dar paso a otras variedades. Esta mañana te echaba de menos, pero yo se porqué ;) Un trocito de este crumble no nos habría venido mal para desperezarnos, verdad? Oye ese viaje del que hablas tuvo que ser fantástico, toda una experiencia, tienes que contarme. Un besito
ResponEliminaQue interessant aquest viatge!!! Miraré l'enllaç.
ResponEliminaJo no he fet mai cumbre ni n'he menjat mai, i sembla realment bo. M'anoto la recepta.
Unes fotos precioses!!! com sempre, jeje;)
Una abraçada, guapa!
Este es para nota, eh glória?
ResponEliminaUn crumble delicioso. Enhorabuena tambien por tu premio del Evento Photo Blog, unas fotos preciosas
ResponEliminaGlòria, qué delicia... Ya veo que hoy ha tocado crumble y éste tupo de peras me parece delicioso. Nos gustan mucho als peras. Y las fotos me han encantado...
ResponEliminaPor cierto, felicidades a la ganadora del libro!!!!! Ohhhhhh, qué suerteeeeee.
Besitos y besotesssssssss
Tiene una pinta deliciosa y muy crujiente, ¡y las fotos te han quedado preciosas!
ResponEliminaUn besito.
Hola guapa, ¡delicioso crumble!, a mi me chiflan, me parece un postre fantástico para cualquier época del año, me gusta en invierno calentito y en verano, acompañado con una bola de helado de vainilla... mmm... yo lo suelo hacer de manzana, fresas y alguna vez lo he hecho de pera pero el de manzana, es mi favorito. Me encantaría visitar una comunidad de amish. Tus fotos me encantan. Besines.
ResponEliminaGràcies, guapa!
ResponEliminaEls comentaris han arribat tots dos perfectament.
Les fotos són fetes amb una reflex de carret (de fet l'any '94 encara no teníem el digital, jeje), i les he portat a digitalitzar a un laboratori. M'encanten com han quedat, l'aire vintage que tenen.
Fantástica tu crumble, no he probado de peras pero estoy segura que todas me gustan.
ResponEliminaMe parece super curioso hacerla con aceite y más si es de oliva, pero debió quedar rica, se ve deliciosa.
Felicidades a la ganadora!
Besos.
Me gusta tu receta. La primera vez que yo probé un crumble fué en Irlanda, en los típicos viajes para aprender inglés. Ya entonces tenía afición por la cocina porque no paré hasta que la gente de la casa en la que vivía me enseñara a hacer un crumble. El tuyo tiene una pintaza. Muchas gracias.
ResponEliminaQué delicia!!! No la he probado nunca con peras y no sé por qué, siempre la hago con manzanas, así que la próxima probaré, esas peras tienen una pinta estupenda!! La guardo!!!
ResponEliminaBesitos y enhorabuena a la ganadora!!!
MGlòria, que bo que ha de ser aquest crumble de peres!!
ResponEliminaM'encanta el cake stand! On el vas comprar? :p
Petons
Mmmm...que rico el crumble! Me encantan este tipo de postres! Y las fotos buenísimas!
ResponEliminaOh! de peres no la he menjat però no hi haurà problema m´agraden totes ja ja!!! una opció també deliciosa:)) petonets i felicitats a la guanyadora!!!
ResponEliminaGloria, que crumble más rico. Yo de peras lo hago mucho, me encanta la pera cuando pasa por el horno, ahora mi siguiente paso será desterrar la mantequilla como has hecho tu ;-)
ResponEliminaTiene que ser impresionante unir un viaje y un hobby.
Besos Esther
¡ENHORABUENA POR EL PREMIO DEL EVENTO PHOTO BLOG!. Un beso.
ResponEliminaEnhorabuena a la ganadora!!!
ResponEliminame encantan los crumbles!!
Mai he fet crumble però veient aquesta de peres que has fet, m'he d'animar!
ResponEliminaPetons
Mon
Las imágenes, el olor de la pera horneada y tu ambientación del comienzo hacen de lo mas evocadora esta entrada. Besos guapa.
ResponEliminaI'm pretty new at this place and adore the design, could you let me know me where you bought this theme? You can contact me on my e-mail…looking forward to hear from you
ResponEliminaDear new visit First of all welcome you. I can not wear contact you to tell you where to buy the blog template, for I have your mail. But if you return to read this, I say it's a design of "The Black Cat Photography", and you can contact them through your blog you can find easily in any web browser.
ResponEliminaGrans coses de tu, home. He llegit les teves coses abans i vostè és massa impressionant. M'encanta el que vostè ha arribat fins aquí, l'amor el que estàs dient i com ho diu. Vostè ho fa entretingut i que encara es fan per mantenir l'elegància. No puc esperar a llegir més de vostè. Això és realment un gran bloc.
ResponElimina