Com fer gelats amb la Kitchen Aid

DSC_5878.NEF

  1. Emmagatzemar el bol al congelador un mínim de 15 hores.
  2. Preparar la crema base del gelat i deixar refredar a la nevera unes 6 hores.
  3. Montar la geladera:

KA accessoris geladera

Aquestes són les parts de la geladera de la Kitchen Aid: Pala per remanar el gelat, Adaptador que permet fer girar la pala, i el bol.



Adaptador geladera KA


L’adaptador té dues parts marcades amb la lletra A per un costat i amb la lletra B per l’altra banda. Cal acoplar aquest dispositiu per la cara A amb les Kitchen Aid del model Artisan. Aqui sota us ensenyo com col·locar l’adaptador:


Adaptador a la KA


Després posem la pala al bol.


DSC_5877.NEF


Abaixem el braç de la geladera i movem un mica la pala perque s’adaptin les dents de l’adaptador amb les dents de la pala, tal i com es veu a la fotografia d’aqui sota:


DSC_5876.NEF



4. NO ABOCAR LA CREMA BASE: primer de tot hem de posar en funcionament la KA a velocitat 2. Si aboquem la crema base abans de posar en funcionament la KA ens trobarem que la crema base es gelarà de cop i no de manera uniforme i trencant els cristalls de gel, objectiu pel qual utilitzem la geladera de la KA.

5. Abocar el gelat a la geladera fins aconseguir la consistència desitjada (de 20 a 30 minuts). Quant el mesclador comença a lliscar i fa soroll, significa que el gelat ja està fet. Una altra manera fàcil de veure-ho és perquè es veu que la natilla orginal s’ha convertit en una massa més espessa i en consitència de gelat semi-desfet.

6. Retirar el gelat de la geladera (NO UTILITZAR CAP UTENSILI METÀLIC) i guardar al congelador dins un tupper. Deixar acabar de congelar durant 4-6 hores per acabar de tenir la consistència habitual.

7. Retirar el tupper del congelador una estona abans de servir per degustar en el punt óptim de gust pel paladar.


Consells:
  • El bol gelador no rentar-lo MAI dins el rentavaixelles.
  • Deixar el bol gelador sense mullar fins que assoleixi la temperatura ambient. Aleshores procedir a netejar-lo a mà amb aigua i sabó neutre.
  • Esbaldir molt bé per retirar tota resta de sabo que entorpiria el gust del gelat, i assecar bé.
  • Tornar a desar dins els congelador per tenir-lo a punt per quant vulguem fer un altre gelat!

RECEPTA BASE:

Ingredients:
  • 1 vaina de vainilla
  • 300 ml de llet
  • 4 rovells d’ous grans
  • 100 grams de sucre
  • 300 ml de nata per montar
Elaboració:
  1. Tallar per la meitat la vaina de la vainilla. Rascar el seu interior per extreure les llavors.
  2. Posar la llet en un cassó junt la vaina de vainilla i les llavors. Posar a bullir.
  3. Quant bulli retirar el cassó dels fogons i deixar infusionar durant 30 minuts.
  4. A part batre els rovells d’ou i el sucre en el bol de la KA amb el batedor de varetes a velocitat 6 fins que s’espessi i enfosqueixi.
  5. Tornar a posar a bullir la llet que hem deixat infusionant, colar i afegir al bol de la KA on hi ha els rovells batuts. Batre-ho tot a velocitat 4 fins obtenir una mescla homogènia.
  6. En un cassó net abocar el contingut del bol de la KA i coure a foc lent, remenant continuament fins que espessi i s’adhereixi en la part posterior d’una cullera de fusta. (Amb adherir no em refereixo en que s’ha d’enganxar perque s’ha cremat, sinó que comença a tenir cos, es comença a formar tipus crema catalana, i és per això que s’adhereix al revers d’una cullera).
  7. Colar aquesta crema en un plat o bol, i tapar a tocar de la superfície amb film transparent perque no faci crostra. Guardar a la nevera.
  8. 24 hores després, el preparat ja estarà prou fred per poder començar a fer el gelat a la geladera de la KA.
Com us vaig dir en l’entrada posterior (com fer gelats amb la thermomix), a partir d’aquesta recepta base podem fer tantes variants com gustos volguem!!!

Pròximament us ensenyaré a fer gelats de manera tradicional, sense batedores KA ni thermomix!


Fonts: Kitchen Aid el libro de cocina, i manual d’instruccions de la geladera

I ara: A FER GELATS!!!
ShabbyBlogsDividerM

9 comentaris:

  1. Jo també la tinc blanca!!!! però la geladora encara no la tinc, l´has comprat per internet? per què la faría servir molt!!!!Petonets!!!

    ResponSuprimeix
  2. Ostres, jo encara no m'he decidit a comprar-la, no se si realment val la pena ni sé quin preu té.
    Gràcies pel pas a pas.
    Petonets

    ResponSuprimeix
  3. nena!!!! que jo no tinc tantes coses al Bolet!!! espero que una de les receptes sigui manual!!!! ;P petonets guapa

    ResponSuprimeix
  4. Ostres, just estic pensant aquests dies quins accessories comprar-me quan em compri la KA, i de l'accessori de gelats en tinc dubtes. Tu el fas servir sovint, o és una d'aquestes coses que només s'utilitzen de tant en tant? I ja té prou potencia el caxarro? La pala es veu una mica de plàstic...

    ResponSuprimeix
  5. Quina màquina més bonica que tens.
    em faràs un super-gelat personalitzat, per mi???
    Es tot un repte!!
    Juas,juas, juas,,,,

    ResponSuprimeix
  6. La Kitchen Aid serà la meva següent compra-capritxo-necessitat. I mes despres de descobrir el teu blog......un imprescindible visitar!!!!

    ResponSuprimeix
  7. Hola noies! Quin goig rebre les vostres visites i comentaris!
    Tenir la Kitchen Aid geladera és un "capritxo" però que resulta molt pràctic!
    Totes les receptes de gelat es poden fer de manera manual o tradicional com dic jo, i propèrament us explicaré com fer gelats de manera tradicional.
    La KA i la TMX ens simplifiquen la feina, i el seu resultat és d'una cremositat extraoridinaria, resultat professional i a la vegada artesà.. no me n'arrepenteixo per rés del món d'haver-me-la comprat. Me la vaig comprar a Enjuliana, i em van respondre molt bé en tots els tràmits (pagar, enviament..). La única cosa que heu de tenir en compte al comprar la geladera es veure si us hi cap al congelador i tenir previst posar 24h abans de fer el gelat la geladera al congelador. Fer gelats també implica tenir lloc al congelador per guardar els tuppers dels gelats!
    No és gens difícil de muntar la geladera, jo simplement us ho he fotografiat perque a vegades una imatge val més que mil paraules a l'hora de muntar-ho, però és senzill-senzill!
    Espero haver respost els vostres dubtes, i torneu a preguntar el que desitgeu, que si sé la resposta us al diré.
    Una abraçada ben forta,
    Mglòria

    ResponSuprimeix
  8. que pena que no tengo la Ka, pero me falta poco. Esta en mi lista de pte. bss

    ResponSuprimeix
  9. Avui he descobert el teu blog i m'ha encantat, així que em quedo de seguidora. Un besote!!

    ResponSuprimeix

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria