Com fer gelats amb la Thermomix


DSC_5885.NEF

Ingredients per la base:
  • 4 clares d’ou
  • 500 de nata amb un 35% de materia grassa
  • 150 grams de sucre glass
  • 100 ml d’aigua
  • 4 rovells d’ou
Com elaborar la base del gelat?
  1. MONTAR LES CLARES a punt de neu. Papallona+6 minuts+V3. Reservar la nata. Escurar bé el vas però no cal rentar-lo.
  2. MONTAR LA NATA. Papallona+V4+ temps: fins que es monti. Reservar la nata. Retirar la papallona del vas.
  3. PREPARAR un ALMIBAR poc espés. 6 minuts+100º+V2.
  4. FER unes NATILLES clares: afegir els rovells a l’almívar que tenim al vas i programar 90º+V4+8 minuts
  5. Quan la natilla estigui freda AFEGIR LA NATA MONTADA: 3 segons+V3.
  6. Amb l’ajut d’una forquilla INCORPORAR LES CLARES d’ou a punt de neu.
Amb aquest procediment elaborem una recepta bàsica de gelat, que a partir d’aqui podem enriquir per elaborar els diferents gustos.


Com congelar?
  1. Un cop freda la base de gelat o enriquida, posar dins de cubiteres, o bossa de fer glassons.
  2. Deixar congelar. Millor un dia per l’altre.
  3. Abocar els glassons de base congelada al vas de la thermomix i triturar. Programar: 3 minuts + Velocitat progressiva fins a 10 + remenar amb espàtula.
Servir el gelat dins de copes o conos de galeta.
A partir d’aqui queda la vostra imaginació per descobrir nous sabors (de violeta, rosa, llimona, martini..) i decorar el gelat (arrebossat amb cacahuet triturat, fideus de xocolata, salsa toffee…)

Bon profit!

En els següents dies us ensenyaré a fer gelats de moltes altres maneres!
ShabbyBlogsDividerI

10 comentaris:

  1. Molt interessant!!! agafo apunts!!! petonets i bon CDS

    ResponElimina
  2. Molt bé, la teoria està molt bé...
    Peròòòòò i el gelaaaat???
    De que era?? estava bó?

    Ayy petita meva!! es broma, ara el tens de fer (el tutorial) per les que no tenim "aparatejos"
    Un petonàs dels més grans!!!

    ResponElimina
  3. Creo que en vez del 100mm, mi próxima adquisición será la termomix ;D
    Me encantan las ilustraciones Gloria!

    ResponElimina
  4. Ains... jo m'hauré d'esperar a les altres maneres que no tinc la maquineta. De totes maneres, com sempre, gràcies!! Petons i bon finde

    ResponElimina
  5. Ja havia llegit al blog de la Gemma (La cuina de casa) això de congelar el gelat en porcions petites i després triturar-les. Molt més fàcil que haver d'estar pendent de remenar cada dos hores!
    Jo no tinc TM, però espero tenir promte la KA i l'accessori de gelats em tenta molt i molt!
    PS: Al punt 1. se t'ha col.lat una errata: el que s'han de reservar cón les clares, no la nata ;)

    ResponElimina
  6. IRENE: Uins! tens raó.. si es que no sé pas on tinc el cap!!!

    En els proxims dies us explicaré a fer gelats amb la KA i de manera manual! i seguidament a fer receptes!!!

    ResponElimina
  7. desde que la tengo no me falta. Bss.

    ResponElimina
  8. Més claret no es pot posar... :))

    ResponElimina
  9. Estoy tan enganchada a los helados ( me parece uno de los grandes descubrimientos de la humanidad) que me compré una heladora y creo que ya lo he amortizado.
    Gracias por la receta, promete.. Seguiré atenta a próximas entregas. Besos.

    ResponElimina
  10. I love the effective info you supply in your reviews . I am going to bookmark your weblog in addition to visit yet again at this place recurrently. I'm somewhat convinced I am going to learn a lot of new objects just at this place ! Best of good luck for the next!

    As a final note , allow me thank you for your tolerance with my English as (I'm persuaded you have figured this by now,), English is not my chief tongue as a result I am using Google Translate to form out how to compose what I genuinely mean to write down .

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria