Consome Vegetal amb Pasta fresca Nadalenca {Menú Nadal Ventanas Verdes}



S'acosta Nadal i ja comença a ser hora de pensar què cuinerem en aquests dies especials de festes.
Com ja sabeu, des de Ventanas Verdes volem oferir una alimentació sobretot saludable, on els plats vegetarians, vegans, ecològics o equilibrats formin part de la nostra alimentació.

Per això us portem avui un menú nadalenc en el que hem intentat preparar un plat vegetarià un altre de no vegetarià però que sigui el més saludable possible:








No hi ha dia que m'agradi més que aquestes festes a les que et reuneixes al voltant de la taula per compartir amb la família el goig d'estar junts.
El que no m'agrada d'aquests dies es que sovint quedes tan tip que desprès de menjar casi ni pots articular paraula a la sobretaula.
Amb la nostra proposta us assegurem una digestió lleugera, aliments saludables a la vegada que un menú festiu.
Us atreviu a millorar les tradicions?




Si un plat no pot faltar a taula el dia de Nadal és el caldo amb galets.
M'agrada a l'hivern començar els plats amb sopes o cremes de verdures i a l'estiu amb gazpatxos. Trobo que alleugereixen els àpats.
Així que us proposo preparar un consomé vegetal, a preparar si és possible amb verdures ecològiques.
Per això m'agradaria que tinguèssiu en compte la proposta de La Tavella: el regal solidari.


CONSOME VEGETAL (per a 4 persones)

Ingredients:
  • 1 col petita (200 grams)
  • 1 pastanaga (100 grams)
  • 1 tros d'api (100 grams)
  • La part blanca d'1 porro (100 grams)
  • 1 ceba petita
  • 1 tomacó petit
  • 1200 ml d'aigua
Elaboració tradicional:
  1. Netajar i trossejar totes les verdures.
  2. Afegir a l'olla amb aigua bullent i coure durant 30 minuts.
  3. Escòrrer les verdures i guardar el caldo per bullir desprès la pasta.
Elaboració amb thermomix:
  1. Netejar i trossejar totes les verdures: 4 segons a velocitat 4.
  2. Afegir l'aigua i coure: 30 minuts a 100º i velocitat 1



PASTA FRESCA

De color vermell (campana):
  • 200 grams de farina integral d'espelta ecològica
  • 2 ous ecològics
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • un pessic de sal
  • 1 cullerada de postre de pebre vermell dolç
De color verda (abet):
  • 200 grams de farina integral d'espelta ecològica
  • 1 ou ecològic
  • 20 grams d'espinacs ecològics (pes cuit)
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • un pessic de sal


De color groc (estrella):
  • 200 grams de farina integral d'espelta ecològica
  • 2 ous ecològics
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • un pessic de sal
  • 1 cullerada de postre de curry
Per l'elaboració tradicional consulta aquí.
Elaboració amb thermomix:
  1. Posar al vas de la thermomix els ingredients per odre de la llista.
  2. Amasar: 15 segons a velocitat 6 i desprès 2 minuts a velocitat espiga.
  3. Deixar resposar la massa 1 hora tapada amb film transparent.
  4. Estira la massa per la màquina de fer pasta i amb els talladors de galeta fer-ne la forma.
Coure la pasta al caldo vegetal. El temps de cocció variarà depenent de lo gruixuda que deixis la pasta. Jo no la vaig estirar gaire per por que se'm trenquessin les figures (numero 4-5, uns 7 minuts de cocció).

Conservació:
- el caldo es guarda bé 3 dies a la nevera
- la pasta fresca un cop feta es pot deixar assecar 1 hora i guardar per consumir també en 3 dies o bé congelar dins de bosses.



Amb la massa que em va sobrar vaig fer tallarines.

I aquest és el resultat final de la pasta abans de coure:










No ompliu els plats amb gaire pasta (5 o 6 per plat) perque al ser pasta grossa s'ompliria massa el plat. Així es com queda:



I aquest el resultat final esperat:


Recordeu passar per Ventanas Verdes per poder veure la resta de propostes per un Menú de Nadal ben saludable!


22 comentaris:

  1. Una propuesta estupenda Gloria. Bss

    ResponElimina
  2. Segueixo amb el OHHHHHHH. Oh a tot, a la pasta, al consomé i..... a las FOTOS!!!!!!!
    Milions de petons

    ResponElimina
  3. Mare meva nena!! quina bona pinta fa tot!! quines fotografies mes maques!! A mi em sembla molt be fer mes plats vegetarians, si no sembla que sense carn no poguem fer un ápat!!
    En fi bonica, bon Nadal!! ;)

    ResponElimina
  4. que bella la pasta! quedó preciosa! y la sopa tiene muyyy buena pinta. un besooo

    ResponElimina
  5. quina cucada de pasta Gourmanda!!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Que bo aquest consome i presentat amb aquesta pasta ho trobo perfecta i original. Petons maca!

    ResponElimina
  7. OOOhhh!!! Quina passada!!! Quines ganes que tenia de tornar a gaudir d'un plat dels teus i de les teves fotografies!!! El brou ha de ser molt bo....la pasta de la sopa també i.....les fotos.....cuidades fins a l'últim detall. Ets autèntica!!!
    Petons, Glòria!!!
    Olga

    ResponElimina
  8. M'ha encantat! Aquesta pasta sí que és nadalenca, quina monada!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Que gran trabajo has hecho Gloria!!! y que fotos tan lindas, hay una tapadera por ahí que me recuerda a una de mi madre (no sé si todavía la tiene) vintage total jeje Me encanta tu propuesta ¡Dulces sueños!!!

    ResponElimina
  10. Adoro las sopas, quién lo diría, siempre las odié. Por lo general las consumo a diario, me encanta y no necesito más.
    Este consomé vegetal es muy sencillo, seguro está muy rico y reconfortante. El trabajazo se lo lleva la pasta, que belleza como adorna, te has lucido mi querida Gloria.
    Besos!

    ResponElimina
  11. Hola bonica!!!!!! que tal tot?? jo de mudança i sense temps per es!!! :(
    Quines fotos més boniques, i el caldito ha de ser bonissim eh!!!! Qina feinada fer la pasta!! pero t'ha quedat genial...el tallador d'estrella de nadal es moníssim, jo no paro de fer galetes amb ell!!!! jejejeje
    Molts petonets...i si no parlem que passis un bon Nadal!!!

    ResponElimina
  12. ¡absolutamente precioso!
    me ha encantado la idea, y te quedó genial. Las sopas son una manera estupenda de empezar una cena, y si además la adornas con esa pasta, ¡éxito seguro!

    ResponElimina
  13. Al final te has lucido Gloria, qué maravilla de receta! Es de lo más original, muy vistoso y muy saludable, además de que tiene que estar riquísimo, por supuesto :). Me ha gustado mucho, muchísimo.

    Un abrazo

    ResponElimina
  14. El que et deia, una guapada d'escudella! el consomé sembla genial, jo m'estic rumiant seriosament això de la panera de La Tavella, i la pasta, mare meva, la pasta!! QUina cucada de formes que has fet, i de colors i tot! darrere d'aquestes fotos s'hi veu una feinada i molta, molta... il·lusió! Un petó, guapíssima!

    ResponElimina
  15. Enhorabona pel menú i la presentació Glòria, com sempre ens encanta! I moltes gràcies per donar-nos un cop de mà :) Una forta abraçada i bones festes!

    ResponElimina
  16. Enhorabona pel menú i la presentació Glòria, com sempre ens encanta! I moltes gràcies per donar-nos un cop de mà :) Una forta abraçada i bones festes!

    ResponElimina
  17. Seria una bona opció, però a casa meva és impossible tots esperen l'olla i el seu escorregut!
    Ho tindré en compte per una altra ocasió. Petonets nadalencs.

    ResponElimina
  18. Que bonito post!!!
    Pues soy italiana y me encanta la pasta :) y me ha encantado tu propuesta!
    Felices fiestas!
    Besos

    ResponElimina
  19. ¡Guauuu! He disfrutado por este paseo que nos regalas. Delicioso post. Desde la idea hasta el cuenco vacio. Felices Fiestas guapa, disfruta con los tuyos. Y los mejores deseos para 2014, síguenos deleitando con tu encantador mundo.
    Gracias por tu comentario-regalo de Navidad, has conseguido emocionarme.

    ResponElimina
  20. Que fotos Gloria.. son <3 y el plato en si me encanta.. muy buena propuesta.. Que pases unas felices fiestas guapa.. Un petonet!!!

    ResponElimina
  21. I needed to thank you for this fantastic
    read!! I definitely loved every bit of it.

    I have you bookmarked to check out new stuff you post…

    Also visit my weblog Green products

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria