Panellets i Tots Sants






Avui dia de Tots Sants és dia de panellets. I encara que molts de vosaltres ja us els heu menjat, jo us porto avui la recepta ; P




Ingredients per a 6 persones, 30 panellets:

  • 200 grams de sucre
  • la pell ratllada d'una llimona ecològica
  • 1 culleradeta d'extracte natural de vainilla
  • 30o grams d'ametlles mòltes
  • 50 grams de patata o moniato cuit i fred
  • 120 grams de pinyons
  • 1 ou batut
Elaboració (s'inicia la nit anterior):
  1. Barrejar el sucre, les ametlles, la pell de la llimona i l'extracte de vainilla.
  2. Aixefar la patata i barrejar-la amb la mescla anterior.
  3. Reservar dins un recipient tapat, i guardar a la nevera durant un mínim de 12 hores (aprofita per descansar tu també)
Elaboració (el següent dia):
  1. Pre-escalfar el forn a 180º.
  2. Posar els pinyons en un plat i deixar preparat a la vora el plat amb l'ou batut.
  3. Fer boletes de la massa, rebossar-les primer ou i desprès amb els pinyons (informació proporcionada gentilment per La Cuinera).
  4. Deixar damunt safata de forn folrada amb paper vegetal.
  5. Coure 10 minuts i gratinar 2 minuts.
  6. Retirar del forn i deixar refredar damunt reixeta. Compte! Cremen i són tous!
  7. Un cop freds guardar dins de llauna o pot hermètic, ...i amagar!




I sí, 4 panellets és tot el què ha quedat d'ahir...




I per si us ho heu preguntat, el cofret és buit... És una sucrera!!!

Tot i que en el dia d'avui hi ha un record molt present pels que estimem i enyorem.


17 comentaris:

  1. ajjajajajajaja ets monisima!! els panellets molt bona pinta, si senyor!!
    Al final t'han quedat de luxe!
    Un petonás bonica, y avere si veig el cake de carbassa! ;)

    ResponElimina
  2. Hola maca!!! Jo aquest any no he fet cap, no se perquè però ahir varem fer la castanyada a casa tranquilets amb unes quantes castanyes comprades al carrer, quatra panellets d´un forn molt bo i un sopar en familia tranquilet. Bon cap de setmana...per cert fora d´uns de xocoata i taronja de morir de bons, la resta tots de pinyons...ummmm!

    ResponElimina
  3. Els panallets fantástics, el ram es una verdadera preciositat i las fotos........sense paraules...... Tot es poc.
    Mil petons

    ResponElimina
  4. Me encantan los panellets. Y la presentación que nos regalas es totalmente deliciosa. Besos.

    ResponElimina
  5. Geniales te ha quedado, cómo me gustan...
    Un beso.

    ResponElimina
  6. Hola Gloria corazón, Manu, a la que veo ahí arriba y a la que le mando un saludo enorme, me ha hablado maravillas de tí y puedo comprobar in situ que no se equivocaba ni un ápice. Me suscribo a tus recetas para no perderme absolutamente nada de lo que publiques. Un saludo Gloria.

    ResponElimina
  7. Un secret... jo no n'he fet!!

    Deliciosa i delicada l'entrada... com sempre

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Les teves fotos m´enamoren, sempre em passa el mateix...em quedo una estona atontada mirant-les i després ja puc llegir les teves paraules...Com sempre tot perfecte! Un petonet estimada amiga, MJ

    ResponElimina
  9. Quines fotos més boniques, Gloria! I el panellets... segur que molt bons! Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  10. Bon profit! A casa quasi que ja no en queden, tot i que jo no me'n menjo més que 2 o 3.
    Molts petons.

    ResponElimina
  11. Si els panellets eren com les fotografies.....devien ser ben deliciosos!!!! Jjejejje...jo sí que m'havia en el cofret......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  12. Mai un panellet havia lluit amb tant de glamour!!! Quines fotos més boniques, un 10 per l'atrezzo castanyada estilosa!!!

    ResponElimina
  13. Venir aquí és quedar-me sense paraules (després et queixes que estic callada). Nena, ets la meva nineta dels blogs...
    Nani

    ResponElimina
  14. Ni un panellet he tastat aquest any. T'ho pots creure? No tinc perdó...
    No t'hauran sobrat? :)
    Petons!

    ResponElimina
  15. Me estoy poniendo al día con tus entradas. Que rico, Xd. Bss

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria