Arròs inflat amb fruita {Ventanas Verdes}







L'amfitriona d'aquest mes a Ventanas Verdes ha estat l'Ana, qui ha proposat com a tema: aliments rics en ferro.

I sembla mentida dels molts aliments que hi ha rics en ferro deixant a banda les carns vermelles, les quals s'aconsella el seu consum com ocasional degut a la seva relació amb les malalties cardiovasculars, motiu pel qual avui us en volem fer ressó a Ventanas Verdes perque amplieu el vostre punt de vista a l'hora d'escollir els aliments que integraran un menú.

Per ajudar-nos a tenir presents aquests aliments trobareu moltes i diferents propostes entre les integrants de Ventanas Verdes, i de búsquedes per internet, ja que descobrireu que el ferro està present en molts dels productes de consum diari, és a dir, estan al nostre abast i només cal tenir en compte certes recomanacions per potenciar la seva absorció.

Però hi ha un problema amb el ferro: al ser un metall pesat el nostre organisme necessita ajuda per absorvir-lo adequadament. Així que productes com la llet bloquegen la seva absorció, i en canvi la vitamina C l'afavoreix. Tampoc és el mateix prendre el ferro en dejú que junt amb el menjar...

Així que cal estar atens a la manera en com ens mengem els aliments rics en ferro per treure'n el màxim profit.




Jo avui us porto un plat molt senzill: un esmorzar dedicat integrament a l'absorció de ferro.
En canvi la recepta és una mica més laboriosa però sobretot pel temps que cal invertir (cal dir que mentre el forn fa la feina d'assecat jo no m'estic asseguda davant el forn... Sinó que aprofito per fer altres coses!)

INGREDIENTS per 4 persones

  • 1 litre d'aigua
  • 150 grans d'arros integral
  • 250 grams d'oli de girasol
  • 5 albercocs secs i trossejats per persona
  • Un grapat de festucs per persona
  • 1 kiwi per persona
  • Servir amb llet d'arròs





ELABORACIÓ DE L'ARRÒS

  1. Posar a bullir l'aigua en una olla.
  2. Quant arrenqui el vull tirar l'arros i deixar coure 5 minuts més del que indica com a recomenable el fabricant (cal que l'arros quedi ben cuit!). Mentrestant prescalfar el forn a 100
  3. Passat el temps, escòrrer i passar l'arròs per sota raig d'aigua freda. Tornar a deixar escòrrer bé.
  4. Escampar l'arròs damunt safata de forn folrat amb paper vegetal i deixar 2 hores abaixant el forn a 80.
  5. Passat el temps retirar l'arròs del forn i escalfar l'oli de girasol en una olla.
  6. Fregir per tandes l'arròs: just el tmeps en que vegis que esclata i s'infla (no més d'un minut i no deixar que es torri).
  7. Un cop fred l'arròs el repartim pels bols.




COM PELAR ELS FESTUCS (no caldria perque és fibra extra!)
  1. Treure la closca
  2. Posar a bullir aigua.
  3. Abocar els festucs sense closca i deixar que bullin uns 3-5 minuts.
  4. Retirar del foc, escòrrer i posar els festucs dins un bol amb aigua freda i glaços.
  5. Ara es pot retirar la pell sense dificultat.
  6. Escampar els festucs damunt una reixeta coberta amb paper per deixar que s'assequin bé abans de servir.

ACABAT DEL PLAT
Repartir els albercocs i festucs pels bols i remanar.
Pelar i tallar a rondanxes el kiwi i posar-lo al damunt del bol.
Bon profit!



16 comentaris:

  1. Nunca he hecho arroz inflado, es super original. Te quedó riquisimo. Un besote

    ResponElimina
  2. Molt bona informació nutricional a banda de la recepta. Un post ben útil :)

    ResponElimina
  3. Sí que és elaborat, però és que no ho val, per cuidar el nostre cos? M'encanta això de buscar les propietats nutricionals dels aliments i mirar com en podem treure més profit. Has fet una il·lustració fotogràfica genial, llàstima que no es pugui catar! Perquè amb l'explicació de la recepta ja es veu que aquest arròs és una recepta laboriosa, feta amb amor segur!! I boníssima, mareta! això ha de ser deliciós! Petonets, guapa. I felicitats!

    ResponElimina
  4. Hola Gloria! Que buena receta! Te ha quedado riquisimo!
    un beso
    Lety

    ResponElimina
  5. UAAAUUUU!! No se per on comencar .....perque las fotos....son com tu. Dolces i amb energía. Las has clavat!!
    Amb quan al plat....super original per totes bandes.
    Mil petons

    ResponElimina
  6. Arroz inflado. me ha parecido una idea súper original. Que rico se ve. Bss guapa.

    ResponElimina
  7. Que rico!Preciosas fotos:)Saludos y gracias por visita

    ResponElimina
  8. Hace poco hablaba con una amiga de la elaboración del arroz inflado, del industrial no del casero, y me hablaba de altas temperaturas mientras que yo recordaba del viaje a Vietnam que nos hicieron una demostración de la parte en la que se infla en el wok... tengo que probarlo, parece sencillo y además te ha quedado espectacular ¡gracias por la receta!!!
    Muak!!!

    ResponElimina
  9. el arroz inflado es algo que siempre he tenido curiosidad por hacer, ¡estupenda contribución!

    ResponElimina
  10. Mira!!! Ja tenim l'arròs inflat aquí... veig que objectiu acomplert ;-) . És força entretingudet de fer però ha de ser deliciós,
    gairebé ens has fet una explicació de visita al nutricionista.
    PTNTS
    DOlça

    ResponElimina
  11. Deliciós, bonica, com les fotos, plenes de llum i il·lusió! M'agraden! Desitjo que estiguis molt i molt bé!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  12. TInc tendencia a estar baixa amb ferro i no mejo gaire carn vermella, aixi que la recepta em va genial! Te una pinta increible. Petons!

    ResponElimina
  13. No m'hagués imaginat mai que a casa es pogués fer arròs inflat!!!!!
    El parament de la taula......espectacular!!!!!
    Petonets i bon cap de setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
  14. Deliciosa recepta! Original, sana i perfecta.
    Petons!

    ResponElimina
  15. I la meva princeseta del pèsol, del pesolet, fent unes fotos que em fan un enveja que no puc explicar! Una recepta dolça com ella i un blog que no vegis.
    Una recepta deliciosa. Tindrem oportunitat de compartir-la?
    Un petonàs,
    Nani

    ResponElimina
  16. Uy fa dies que no passo per la teva cuina i aquesta recepta la trobo deliciosa, m´agrada molt la combinació d´ingredients...i les fotos, i els utensilis son d´allò mes xuli xuli!!!! Petonassss

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria