Pastís Salat de Xocolata amb Mores {i Mercat de Mercats}







Potser no és massa correcte que sigui jo mateixa la que digui que aquest pastís de xocolata sigui tremendament exquisit... però es que ho és!

La part de fora durant la cocció esdevé cruixent, i la part interna cal que quedi untuosa, a mitja cocció, per tal d'assaborir la seva textura fondant al paladar.

Salat? No. Però com que està fet amb mantega salada, li dóna aquell punt de contrast que intensifica el gust de la xocolata.

El volia acompanyar d'una salsa de vinagre... però potser ja us resultaria massa estrafolari..., així que l'acidesa de les mores comprades al Mercat de Santa Caterina en ocasió de la presentació de les Tapes del Mercat de Mercats 2013 la setmana passada, crec que lliguen força bé amb el gust de la xocolata untuosa.



Si voleu veure algo més sobre la presentació de les tapes del Mercat de Mercats cliqueu aquí i aquí tota la informació sobre aquest esdeveniment gastronòmic que no et pots perdre!










Ingredients:
  • 3 ous ecològics
  • 125 grams de sucre
  • 100 grams de farina
  • 200 grams de xocolata amb un 70% de cacao
  • 125 grams de mantega salada
Elaboració:
  1. Batre els ous i el sucre.
  2. Afegir la farina i batre fins a integrar sense grumolls.
  3. Pre-escalafar el forn a 200º
  4. Fondre la xocolata trossejada i la mantega al foc, remanant constantment i a foc baix sense deixar que arribi a bullir o coure's. Un cop fos apartem del foc i deixem referdar una mica.
  5. Incorporem a la massa reservada. Preparar el motlle untant les seves parets amb oli.
  6. Coure entre 15-20 minuts. L'aspecte del pastís serà per fora cuit i algo torrat, però si puxem el centre el punxo ha de sortir amb massa enganxada.
  7. Retirar del forn i deixar refredar completament abans de desmotllar.
  8. Servir amb mores escampades pel damunt.




17 comentaris:

  1. Ohhhhh i ohhhhh segur que delicios fet amb mantega salada,! Ho probarem! Petons maca.

    ResponElimina
  2. Simplement deliciós!!! Ben fàcil i una pinta tremenda. Haig de provar receptes amb mantega salada. Deu donar-hi un toc ben especial.
    Petonets bonica

    ResponElimina
  3. estoy seguro que es sublime en boca con esta combinacion y la sal ayuda a ser mas sabroso
    Bss

    ResponElimina
  4. Aixó ha de estar extremadament bo. Ho faig o no ho faig? heus aquí la qüestió
    Petons

    ResponElimina
  5. Extremadament exquisit, tu ho has dit! quina pintassa i quines fotos tan boniques!

    una abraçada guapi

    ResponElimina
  6. Aixo es per mi...xocolata en estat pur
    ja t hi dire si es exquisit
    un petonet

    ResponElimina
  7. Una delícia de pastís i de fotos. Alguna vegada ja n'he fet algun coc amb mantega salada i el resultat és excepcional. Aquest teu és una provocació!
    Una abraçada ben forta estimada Glòria.
    Nani

    ResponElimina
  8. Mmm... un pastís per a xocaddictes de veritat! I és veritat que el punt de sal és un potenciador del sabor. Boníssim!

    ResponElimina
  9. Gloria, me parece que tiene que estar buenísimo. Lo de la mantequilla salada me encanta. He probado los bombones con sal gorda y estaban buenísimos. Por cierto, a mi me hubiera encantado que hicieras la salsa de vinagre. Seguro que iba genial. Y las fotos son increíbles. Enhorabuena. Besazos a montones.

    ResponElimina
  10. Repeteixo, que no ser què ha passar, jeje!
    Ara mateix deia a un altre blog que avui només faig que veure receptes amb mores, jeje, però és que m'encanten, venen a mi! Una recepta realment sorprenent, diferent, deliciosa, i les fotos precioses!!! Me la guardo, qualsevol dia la faig, perqué m'agrada!!!!
    Ah! tornen els codonys, ja n'he vist a mercat! Repetiré la teva recepta, a veure si em surt una mica menys compacta que l'any passat, però era deliciós, fins fa ben poc n'he menjat. Moltes gràcies!!!!
    Que tinguis una molt bona setmana, guapa!

    ResponElimina
  11. Fantàstic pastis. M'agrada el toc de la matega salada, li ha de donar un punt molt bo. Ho haurem de tastar!
    Petons

    ResponElimina
  12. A mi m'encanten aquests cotrastos i m'agrada fer servir mantega demi-salée, però aquí no n'he trobade de bretona que és molt bona.
    En quan a la untuositat en francès en dirien un moeulleux i resulta molt agradable, jo en tinc una recepta i et puc dir que costa trobar el punt, el teu sembla perfecte.
    Com hi faria una mossegada m'agrada tan la xocolata!
    Una altra recepta per a fer! Petons.

    ResponElimina
  13. Mira, del Mercat de Mercat no et diré res més que em va agradar matinar i compartir-ho amb tu i amb els altres, però això que has fet és una gran provocació, però molt GRAN!!!!! Ara em veuré obligada a copiar-te'l... si us plau... quina cosa més bona :-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Quina delícia!!!!! Com diu la Dolça......és molt provocador!!
    Va ser tot un plaer compartir la diada de Mercat de Mercats amb tots vosaltres!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  15. Quina delícia!!!!! Com diu la Dolça......és molt provocador!!
    Va ser tot un plaer compartir la diada de Mercat de Mercats amb tots vosaltres!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. ¿Todavia no estás por aquí? estarás trabajando, luego vuelvo pero así ya he visto este bizcocho que no se porque se me había escapado (no te creas que no vengo ;P)
    Besotes ♥

    ResponElimina
  17. Quina delicia! Te ha quedado fantastico Gloria! Y las fotos son super bonitas!
    un beso
    Letizia

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria