Sopa freda de Carbassó {NatuChips i Taller Balance de Blancos}





Ara que és temporada de carbassons, a casa no falta aquesta sopa que servida freda és el millor entrant refescant per tonificar el cos i permetre acollir un segon plat!





Ingredients:

  • 750 grams de carbassó ecològic
  • sal, pebre i nou moscada
  • 1 formatget light (del tipus Caserio o la Vaca que ríe)
  • 1 litre d'aigua
  • 1 ceba
  • 1 all
  • oli d'oliva
  • 1 bossa de NatuChips de tomàquet, formatge i orenga
Elaboració tradicional:

  1. En una paella amb una mica d'oli sofregim l'all trinxat i la ceba picada fins que aquesta es torni transparent. Aboquem dins una olla.
  2. Afegim el carbassó, la sal, el pebre, la nou moscada i la meitat de l'aigua.
  3. Deixem coure uns 20 minuts.
  4. Ho triturem.
  5. Afegim la resta de l'aigua i el formatget.
  6. Tornem a fer arrencar el bull i deixem coure uns 10 minuts més.
  7. Tornem a triturar i deixem refredar.
  8. Un cop està a temperatura ambient la guardem a la nevera.
  9. Per servir, decorar la sopa amb NatuChips d'Snatt's.

Elaboració amb la thermomix:
  1. Posar 45 grams d'oli al got de la thermomix, afegir la ceba tallada a quarts i l'all. Trossejar 8 segons a velocitat 5. Seguidament programar: 12 minuts a temperatura Varoma, velocitat 3 1/2.
  2. Afegir la meitat de l'aigua i triturar 40 segons a velocitat 7.
  3. Afegir el carbassó, la sal, el pebre, la nou moscada i la resta de l'aigua.
  4. Coure 20 minuts a 100º i velocitat 1.
  5. Acabat el temps, retirem el vas de la thermomix i la destapem per ajudar que  baixi la temperatura. Al cap d'una estona ja podem triturar 40 segons a velocitat 7.
  6. Afegim el formatget i couem a 90º durant 5 minuts.
  7. Ho deixem refredar a temperatura ambient abans de guardar a la nevera.
  8. Servir fred acompanyat per decorar de NatuChips d'Snatt's.





Segons el fabricant, els NatuChips d'Snatt's són un aperitiu a l'estil patata chip però elaborat amb cereals, soja i patata. A l'estar cuits al forn fa que continguin un 70% menys de materia grassa que les chips tradicionals.  Cal esmentar que estan lliures de gluten.

Els fan de diversos gustos: 
  • de tomàquet, formatge i orenga
  • barbacoa (properament us mostraré una recepta)
  • i de formatge i espècies







El dissabte 6 de juny, per fi vaig poder abraçar a la meva amiga Luisa de Cocinando con mi Carmela, i conèixer personalment a la Raquel de Los Tragaldabas i la resta de companyes de Cuquin Magazine: la Clara i l'Olga. Al Miquel Angel, el director de la revista ja el coneixia d'un altre event, em va acompanyar al llarg del trajecte fins a Barcelona.

El motiu: el taller presencial de Balance de Blancos, a la botiga oficial de Green Gate a Barcelona, Verde Mandarina, regentada per la esplèndida amfitriona Bàrbara.
Aquest taller presencial és essencial per tots aquells que volen aprendre en el maneig dels paràmetres de la càmara, aprendre de tècnica per ser creatius i també sobre estilisme culinari. Es pot demanar més?

Però això no és tot, ens hi vam reunir un equip de bloguers... pufff! No sabria descriure... perque a la majoria les coneixia i en sóc seguidora, però desprès d'una setmana en que els wapp del grup que hem creat treu fum: ja considero unes persones afins!
Ara només em cal advertir-vos de qui són, perque si teniu l'honor de coneixer-les, la gresca està garantida.

També vull agrair al chef Jordi Cruz, tot i que jo no vaig anar a la inaguració de la nova botiga de Tescoma a Barcelona, el "cachondillo" que ens ha portat, i que em nombrat patró del nostre grup de wapp. Ei, Jordi: (amb tots els meus respectes) a l'octubre tornarem a Verde Mandarina a repetir curs de Balance de Blancos, estaria bé que passessis a explicar-nos algun truc gastronòmic i conèixer a les teves fans. 

Si passeu pels seus blogs, i el de les professores podreu fer-vos una idea més clara del curs, contemplar la bonica botiga de Verde Mandarina i saber més coses de la inaguració de la botiga de Tescoma a Barcelona.

I per acabar us deixo una imatge del dissabte al taller de Balance de Blancos:



-Foto cedida per Luisa Morón-


Us han agradat el dos bols? Són de Verde Mandarina.

Us agradaria fer aquest taller de fotografia presencial? Mira aquí.

La textura de les fotografies pertany a TBCP.






16 comentaris:

  1. Qué be que ho van pasar, això s'ha de repetir. Hem de tastar aquesta sopa freda, té una pinta deliciosa. Besos

    ResponElimina
  2. Jo també vuy ser com tu......
    Quina entrada mes remarca. Els vols eran de las escapadas que feias a la botiga?
    M' entusiasma la foto de la cullera..... PRECIOSA!!!
    Millons de petons

    ResponElimina
  3. Glòriaaaaaaaaaaaaaaaaa, qué descuidada te tenía. Bueno, a ti y a todos los blogs que... m'agradan molt. Y tendría que venir más, porque ha sido ver esa cuchara de la primera foto y... pfffffff . Es de Glòria.
    Salgo de vacaciones y de viaje a Menorca, pero estoy bobeando, haciendo tiempo... y lo que más me gusta: deambular por sitios bonitos.
    Y esa sopa me ha resultado curiosa. jejejejeje
    Petons i petonets

    ResponElimina
  4. Vaja una entrada més sucosa, Mglòria. Una recepta molt refrescant i què amb aquesta calor bé molt de gust. M'han agradat molt els bols i ja m'han fet venir ganes de conèixer aquesta botiga. Tampoc coneixia aquestes xips de soja. Un descobriment darrere un altre. Gràcies per compartir tantes coses bones amb nosaltres. Una forta abraçada, guapa.

    ResponElimina
  5. Aquesta sopa freda es veu deliciosa! i les fotos precioses, ara veig perqué et vas escapar del curs, aquests bols son presiosos!!
    Molt contenta d'haver-te conegut Glória, m'encanta el teu blog :d
    fins aviat

    ResponElimina
  6. Molt xulos, els bols!! I la recepta també! Vam rebre natur chips i els que em van agradar més són els d'orenga. Els tornarem a menjar! petons

    ResponElimina
  7. Que bonic, Glòria, les teves paraules fan venir 'enveja', jeje! Esteu i sou totes guapíssimes, un grup molt bonic. A veure si algun dia jo també puc participar en alguna trobada o curs (el tema curs em fa unes dentetes, jeje, però de moment vaig d'autodidacte!). Bé, que m'encanten aquestes entrades, veure-us totes i tots així de feliços i somrients!!! Moltes gràcies!!!
    I la sopa, de les meves preferides, de les primeres que vaig aprendre a fer quan encara era adolescent i treballava en una casa cuidant uns nens, on hi tenien una gran cuinera al servei de la casa. Crec que d'allí va sortir tota la meva passió per la cuina.
    Bé, guapa, que passis un molt bon estiu, i m'agrada veure't de nou amb noves entrades al blog!
    Una molt forta abraçada!!!

    ResponElimina
  8. Van tan bé aquestes sopes amb aquestes calors. Una altra per a fer.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Una delicia de sopa que amb la caloreta que tenim va molt be! Els bols, preciosos! Un peto

    ResponElimina
  10. Aquesta crema és de les preferides de casa nostra!!! Com al meu marit no li agrada el formatge, canvio el Caserio per 1Tranchete i 1/2.....
    Per cert....el bol...m'encanta!!!
    Petonets des de la Ribera d'Ebre!!!!
    Olga

    ResponElimina
  11. Va ser un dia molt especial, és cert...i penso que d´aquest curs sortirà una cosa molt gran ;)...per ara un bon grapat de wassaps hahaha.
    La recepta ha de ser ben bona i nena les fotos són espectaculars! ets una artista.
    Petonets, MJ

    ResponElimina
  12. Pasamos un día genial. Ya sabes que me gustaría haber estado más tiempo charlando pero fue imposible. Para la próxima. Bss.

    ResponElimina
  13. Hola Glòria,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  14. Bona proposta! I unes fotos precioses!

    ResponElimina
  15. Gloria bonica!! M'encanta tot! La sopa y la crónica!!em va encantar coneixet! Tan de bo rns retrovem totes ben aviat!
    Un petonás!

    ResponElimina
  16. La crema de carabassó és una de les meves predilectes i tal com molt bé expliques, és ideal per a l'estiu ben fresqueta. Les fotos i com les edites són tan o més fabuloses que la recepta !
    1 petó

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria