Iogurt d'avellanes {Ventanas Verdes}








Aquest mes a Ventanas Verdes ens hem plantejat el repte de preparar iogurts a casa. I a més a més comptem amb una nova col·laboradora: es diu Gretel, i el seu blog es tant nou que encara ni l'ha estrenat, o es decidirà estrenar-se amb ventanas verdes?

I amb les propostes d'avui trobareu receptes de iogurts de totes les varietats: de llet de vaca, de llet de cabra, de vegetals... De fet algunes de les preparacions -com la meva- no pot rebre la denominació de iogurt ja que no és ben bé un producte làctic amb totes les de la llei, així que més aviat l'hauriem d'anomenar com a producte fermentat.





La recepta original d'aquest preparat d'avui me la va passar la meva estimada Ana. La seva recepta original està feta amb anacards.
Jo no podia faltar aquest preparat amb fruits secs! I simplement he substituit les anacards per les avellanes.
Segurament repetiré la recepta però aquesta vegada la faré amb avellanes torrades, que per mi tenen un gust irrestistible! tant que el gelat d'avellana és el meu preferit!

Ingredients:
  • 300 grams d'avellanes
  • 150 ml d'aigua filtrada o mineral (jo en vaig haber d'afegir més fins a obtenir una consistència més cremosa)
  • 3 pessics de lactobaccilus acidophilus (de venta en farmacies i herbolisteries)
  • 3 pessics de sal marina
  • el suc d'1 i mitja llimona
Elaboració:
  1. Deixar en remull les avellanes un mínim de 30 minuts.
  2. Escòrrer i triturar junt amb l'aigua mineral i el lactobaccilus acidophilus.
  3. Tapar amb un drap i deixar fermentar tota la nit a temperatura ambient.
  4. L'endemà afegir la sal i el suc de llimona. Barrejar bé i guardar a la nevera dins de recipients tapats fins el dia següent perque acabin d'adquirir la textura de iogurt.
Vull deixar clar que amb aquesta preparació no s'aconsegueix mai un iogurt. Jo he recorregut al títol a propaganda falsa, com molta de la que ens volen vendre. El simple fet d'afegir el lactobaccilus acidophilus a la preparació aconsegueixo enriquir-lo per afavorir la meva flora intestinal.





Crec que poc o molt totes repetirem l'experiència de preparar iogurts a casa.
Us animo a passar a veure la resta de propostes -clica aquí- ja que s'expliquen moltes coses interessants sobre els preparats làctics i fermentats, com per exemple com fer-los sense iogurtera (sí, no cal que truquis a la mare per preguntar-li si encara conserva la iogurtera dels anys 70).





L'entrada d'avui la vull dedicar a la Mar, farmacèutica que ens ha estat assessorant sobre els lactobaccilus acidophilus. Merci, guapa!




19 comentaris:

  1. Glòria, preparar iogurts per mi és un gran repte. Jo els faig naturals amb 1 ioguts, 1 litre de llet i dues cullerades de llet en pols. Queden boníssims! Però no surto d'aquí, no aconsegueixo fer-lo de fruites, doncs l'aigua que porta la fruita quna fermeta a la iogurtera es separa i es fan capes. Aquest teu és ben especial. Hauré de comprar això que dius a la farmàcia o dietètica, tot i que crec que això no solucionarà el problema de l'aigua de la fruita. De totes les propostes també m'ha agradat molt la del iogurt de soja. El provaré de fer.
    Gràcies bonica, aquest mes m'ha agradat molt la vostra proposta!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Esta molt be voler experimentar i si el resultat son coses bones i saludables encara més. Com jo no tinc iogurtera un cop que vaig voler fer iogurts de soja, faig fer servir un truc, que encara que era millorable, no va anar malament del tot. Vaig fer servir una mini nevera de camping i vaig posar un pot d'aigua quasi bullint tapat, i els pots de iogurt tot a dins fins l'endemà. Be, ja dic que l'experiment era millorable... Petons.

    ResponElimina
  3. Me encanta que hayas escogido la avellana como la base de tu "yogur" vegetal, y es que yo también adoro su sabor! El helado de avellana es de mis favoritos, pero hace años que no lo pruebo por mi intolerancia a la lactosa...
    Sólo de pensar en el sabor de tu yogur se me hace la boca agua :). Y qué textura tiene! Fantástico.

    Un abrazo

    ResponElimina
  4. No se si será un yogur en todas reglas como tu dices, pero me parece una propuesta estupenda. Además tiene una pinta estupenda. Bs guapa.

    ResponElimina
  5. Hola mi niña, ha sido una sorpresa ver tu publicación, la esperaba para este fin de semana, me alegro que la final hayas podido a pesar de que los ojos se cerraran :)
    Irresistible, tengo que probarlo, a ver si consigo unas buenas avellanas. Besos linda y gracias por tenerme cerca

    ResponElimina
  6. Que rico, pues nunca lo he probado...otro para hacer...cuanto trabajo me estais dando las ventanas verdes...je je.....besos

    ResponElimina
  7. Ese yogurt tiene que ser hasta pecado de lo rico que debe estar, jajaa, pero la puesta en escena es de lo más, me vuelven loca esos tonos, que chuladas las tapas y cucharillas!!
    Un amor de post, como tu!!
    Besotess

    ResponElimina
  8. Té una pinta extraordinaria. No n'he fet mai, però amb els consells que esteu donant, no tardaré en fer-ne. petons

    ResponElimina
  9. Querida Gloria, me acabas de tentar.
    Es que yo no suelo tomar helados, pero si insisten puedo decir que mi preferido es el de pistacho, entonces pensando en lo que has escrito creo que debería Hacer un jogurt con pistachos, hasta podria luego preparar un frozen :).
    Cuando te refieres a pellizcos, cuanto es en realidad?, es que me ha sobrado un sobrecito con los bichitos y quiero utilizarlo con tu receta.
    Gracias por tu entrada, que belleza de Fotos!

    ResponElimina
  10. Bunica!!!! doncs no seran iogurts, però a mí em sembla que tenen una pinta de lo més bona!!!! les avellanes m'encanten, així que m'ho emporto cap a casa!!! un petonet

    ResponElimina
  11. Me encanta como te han quedado, a lo mejor el sabor es más intenso con las avellanas tostadas pero seguro que tal y como lo has preparado has ganado en nutrientes, cada reto te superas Gloria :)
    PD no puedo irme sin decirte lo monos que son los botecitos y las cucharas jajaja

    ResponElimina
  12. ^O^flipo colors...... per on començo......
    Els potets!!!! ho sento, ja se que primer és la recepta, però els potets m´han enamorat quina cucada amb les tapes de colors. La recepta!, no es iogurt i la seva consistència al menys a la vista sembla de mousse, i más picat la curiositat! i poses sucre? vull dir per menjar-los... he llegit la recepta varies vegades, m´agradat molt. Petonets bonica!

    ResponElimina
  13. Hola Gloria.
    M'ha encantat aquesta recepta del iogurt d'avellanes. Al principi pensava qe era de strattacciela, però després m'he fiat bé en aquesta preciosa foto i ja he vist que no. A originalitat no et guanya ningú .. i es de després les fotos són remendamente precioses ..
    Gràcies a tu he pogut conèixer l'existència de ventanas verdes, i conèixer oltes altres receptes de iogurts casolans. Jo tinc una iogurtera, i la pobra no dóna a vast. Ara tinc moltíssimes receptes per variar!!
    Glòria, a l'enllaç que dius per conèixer la resta de propostes no surt res. Llàstima doncs m'interessava saber com podien fer-se també sense utilitzar la iogurtera ...
    Un petó i fins aviat.

    ResponElimina
  14. Siguin iogurts o no tenen pinta d'estar boníssims aquests potets. I em sembla que estic amb tu... amb avellanes torrades immillorables!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Que buena idea lo del yogurt de avellanas! Nos encanta! Sería una merienda perfecta! Saludos 'especiados'

    ResponElimina
  16. Els iogurts fets a casa tenen un punt especial, suposo que ser artesanals. A mi em recorden al moment de fer pa. T'han quedat fantàstics.
    Petons

    ResponElimina
  17. Oh, MGlòria, quina recepta més bona! L'altre dia vaig beure llet amb avellanes i em va semblar excel·lent. Em van dir que el seu gust boníssim era degut a haver emprat avellanes torrades. Per això penso que aquest iogurt també será bonísssim!!!!
    Les fotos, com sempre, una meravella!
    Petons

    ResponElimina
  18. Y gracias a tí por informarme de algo que le daba vueltas, investigaré. Me ha sorprendido tu información y dejado embelesada tu presentación. Te cuento. Más besos.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria