Diagonal Granny Square {una manta i un poema}



Fa dies que no torno a publicar...

I es que volia fer moltes coses per Setmana Santa, però va ser cosa d'arribar la Pasqua i haver de disminuir el meu ritme de les activitats degut a una indisposició que al llarg de tota la setmana m'ha deixat descol·locada.

Passada la febre i tot plegat, avui he decidit tornar al blog però aquesta vegada us vull ensenyar una de les meves mantes teixides a ganxet.

Enrere han quedat les labors fetes de mitja d'aquest hivern, que tot i que estan fotografiades, ara ja les trobarieu fora de lloc, així que probablement fins a la pròxima tardor no les publicaré.





La manta que avui us porto és molt senzilla de teixir.
Fins hi tot diria que si atreveixi aquell qui agafa un ganxet per primera vegada, ja que simplement consisteix en teixir un petit bloc de granny square -del qual trobareu múltiples tutorials de com fer-lo per  youtube- i que a l'hora de cosir vaig unir en franges en diagonal.

Malgrat la seva simplicitat no creieu que es teixeixi ràpidament... però crec que no hi ha labor més viciosa que el ganxet.
En concret aquesta manta la vaig començar a teixir en un viatge per la Pantagonia. I tinc una amiga que cada estiu arriba dels seus viatges en rulot amb una manta nova!

Així que només es tracta d'escollir unes llanes amb uns colors us resultin ben atractius!




Una manta ens dóna caliu quant ens asseiem al sofà a fer vida contemplativa.
Una manta ens dóna comfort quant no ens trobem bé.
Una manta ens dóna escalfor quant tenim fred.

Cadascú tindrà els seus motius, així que ¿t'animes a teixir la teva manta?





I per acabar, un altre poema d'en Jaume Marin:

Vull cridar
a tots els vents,
que avui
crec en la vida,
que crec
en l'embruix càlid
de l'amor,
crec
que la tendresa
és la nostra millor arma,
i que crec,
sobretot,
en la llibertat
de viure
i d'estimar.


19 comentaris:

  1. Te quedó preciosa, enhorabuena!!! Ya tienes una preciosa manta para disfrutar de tus tardes de sofá y lectura...

    ResponElimina
  2. Un poema preciós com la teva manta. Te'ns raó quan dius que és una afició que enganxa. Jo fa poc en vaig acabar una, també amb el sistema de quadres, que és molt bo de treballar, doncs pots dur la labor a tot arreu i ocupa molt poc. Fins i tot algun cop havia pensat en anar fent mentre vaig en transport public, però al final, m'ha fet vergonya. Ultimament em decanto per la llana d'alpaca DROPS, doncs té una caiguda estupenda. Pot ser ja coneixes la seva web de patrons, val la pena visitar-la. Per si de cas aquí la tens:
    http://www.garnstudio.com/lang/es/kategori_oversikt.php. Ara a gaudir de la manta!!! Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Que poema más bonito!! Me encanta y la manta es divina, hace tiempo que quiero hacer una así!! Son tan cariñosas..., me encantan las fotos, yo quiero tu don, que de una manta bella salen fotos así de hermosas!!
    Besotes guapa!!

    ResponElimina
  4. Em sembla preciosa aquesta manta i m'ha fet venir el desig de fer-ne una... però la veritat no tinc temps i no vull agafar un "vici" mès...
    Però tant les fotos com la manta em semblen precioses!!!!!

    ResponElimina
  5. molt bonica la manta i el poema! :)

    ResponElimina
  6. Gloria, qué colores! Es preciosa. Una mantea de ese tipo, y hecha a mano por una persona durante tanto tiempo y con tanto cariño, es lo mejor que se puede tener. Es un regalo valioso porque encierra mucha ternura, muchas horas de dedicación, y mucho de una misma. Tu manta es preciosa. Guárdala como oro en paño. Algún día significará muchísimo para otra persona. Tiene mucho de tí. Besitos.

    ResponElimina
  7. Glòria!!! Mitja no ser fer però... saps que ganxet si!!! o almenys en sabia, no ser si és com anar en bicicleta que mai s'oblida. El ganxet és un record que m'uneix a la meva àvia Francisqueta, me'n va ensenyar de petita. Miraré això dels tutorials que dius, a veure si faig una mica de memòria. Ja me n'has fet venir ganes, jeje!
    Gràcies, guapa, la manta és preciosa, m'agraden molt els colors, i els poemes una delícia!
    Gràcies de nou per compartir-ho!
    Petons i que tinguis una molt bona setmana, i desitjo que estiguis recuperada del tot!
    Muakis!

    ResponElimina
  8. És una manta preciosa!! M'agrada que ho hagis compartit amb nosaltres...
    Petons

    ResponElimina
  9. Mira per on...fa uns dies vaig entrar a revisar el teu blog pensant que com feia dies que no sabia de tu, pot ser no había vist la teva última recepta.......on és la MG? ja ja.
    Y mira veig que tens tan bones mans per cuinar com per a les labors, preciosa manta colorida!!! petonets maca!

    ResponElimina
  10. Me gustó tanto esa mantita la primera vez que te la ví en Flickr que yo tambien tejí una con colores vistosos y unida en diagonales ♥

    ResponElimina
  11. Amiga,
    Val lapena que tardis en publicar si quan ho fas tens aquesta delicadesa excepcional. Què seria de la vida sense colors...
    Nani

    ResponElimina
  12. I pensar que la meva mare se'n va fer untip de fer aquests quadres que ara en dieu granny,(quina mania de rebatejar les coses en anglès, no trobes?), coixins, cobre-llits, mantetes, de tot. això sí eren uns altres colors, però mamare té un cobre-llit en verds preciós.Jo no n'he fat mai gaire de ganxet, no he passat de la cadeneta. En vista de l'èxit potser m'hi hauré de tornar a posar. Li hauré de dir a la meva mare.
    La teva és quasi per menjar-se-la, com un caramel. Preciiosa.

    ResponElimina
  13. Cómo me gusta ver tu esencia en el blog. LOVE U

    ResponElimina
  14. Espero que ja estiguis millor i ben recuperada. La manta, una cucada, m'encanta. Saps, s'assembla a una bossa de platja que em varen regalar també feta a ganxet però amb tires de plàstic de bosses d'escombraries de colors. És la sensació cada estiu!!!
    Petonets bonica

    ResponElimina
  15. ¡ARTISTA, PRECIOSA!. Un besote gorrrdo,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  16. Que preciosidad!!! me encantaría saber hacer ganchillo, pero soy bastante desastre :( un beso

    ResponElimina
  17. Te ha quedado preciosa. Has utilizado una mezcla de colores especialmente acertada. Me encanta.

    ResponElimina
  18. Me encantan los colores Gloria, eres una artista. Yo he comenzado una pero estoy perezosa, solo debo llevar diez cuadrados y la veo tan lejana...
    Me ha encantado
    Besos guapa

    ResponElimina
  19. Te ha quedado muy linda muy bien mezclados los colores ...mamá también tejía estupendo,abrazos y abrazos.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria