Tarta de Xocolata i Taronja Confitada



Irresistible.

Ràpida.

Fàcil.

No hi ha altre paraula per descriure aquest postre.



No sé pas què té el gust de la taronja que convinada amb la xocolata resulti tant temptadora.





Les fortes ventades d'enguany ens ha portat d'una manera inevitable a fer conserva amb les taronges, així que tenim el rebost ple de taronja confitada i de melmelada de taronja que al llarg de l'any aniran treient el cap per aquest aparador del blog.








Per saber com confitar la taronja pots llegir-ho en aquesta recepta d'aquí, en la qual en comptes de pelar la taronja per confitar-ne només la pell, caldrà tallar rodanxes d'1 cm de taronja i seguir el mateix procediment.

O bé seguir aquesta altra recepta d'aquí on haureu de substituir les rodanxes de llimona per rodanxes de taronja.

Així que per aportar una mica de novetat, avui us explico com confitar les taronges a la thermomix:

  • 600 grams d'aigua
  • 600 grams de sucre
  • 3 taronges ecològiques tallades a rodanxes d'1cm

Elaboració:
  1. Omplir el vas amb l'aigua i el sucre.
  2. Posar-hi el cistell amb les rodanxes de taronja.
  3. Coure: 30 minuts+Varoma+velocitat 2
  4. Acabat el temps retirar el cistell i deixar escòrrer i refredar la taronja (sense treure-la del cistell) durant uns 30 minuts.
  5. Tornar a introduir el cistell al vas i tornar a programar: 30 minuts+varoma+velocitat 2.

Ús: Si es vol utilitzar d'immediat, deixar escòrrer i refredar les rodanxes de taronja confitada.

Conservació: Guardar l'almívar i les rondanxes de taronja confitada dins d'un pot de vidre tancat que podem esterilitzar. Per saber com fer-ho consulta aquí.




Ingredients per la base de la tarta:
  • 32 galetes del tipus Oreo (sense el farcit)
  • 2 cullerades soperes de sucre
  • un pessic de sal
  • 85 grams de mantega fosa


Elaboració de la base de la tarta:
  1. Pre-escalfar el forn a 180º
  2. Fondre la mantega i reservar.
  3. Al robot triturar tots els ingredients de la base fins a quedar com molles.
  4. Extendre les molles per damunt d'un motlle de base desmontable folrat amb paper vegetal. Fixar bé a la base i a les parets. (És igual que quedi irregular perquè li dona un aire més natural).
  5. Coure al forn durant 20 minuts.
  6. Retirar del forn i deixar refredar dins el mateix motlle.



Ingredients pel farciment de xocolata:
  • 340 grams de xocolata negre
  • 1 pessic de sal
  • 200 ml de nata

Elaboració del farcit:
  1. Ratllar la xocolata dins un bol i afegir-hi un pessic de sal.
  2. Escalfar la nata sense parar de remanar fins que vulgui començar a bullir. Retirar del foc.
  3. Abocar dins el bol amb la xocolata i remanar fins a dissoldre tota la xocolata.
  4. Deixar refredar una mica.
  5. Abocar dins la tarta i deixar acabar de refredar a la nevera durant 30 minuts.





Montatge:

Un cop el farciment està fred, escampem les rodanxes de taronja confitada pel damunt.






Afanyeu-vos a acabar-vos el primer tros que us serveixin, perque voldreu repetir...






Gràcies Carles, Inda i Andrès per aquestes magnífiques taronges confitades.

Sabeu que tot el que em doneu, d'alguna manera us és retornat.

Perque la materia no es destrueix, es transforma...
 ; )





Aprofito aquesta entrada per felicitar al meu pare, a tots els Joseps i Josepes.





Amb aquesta recepta participo al concurs Mossegades. En podeu consultar les bases aquí.

Au! Voteu-me!

-Si és que us ha agradat la recepta-

A partir del dia 21 de març!




Per a totes aquelles coses que,
malgrat passar de llarg,
sempre deixen esgarrapades
en algún racó de l'ànima.

-Jaume Marin-



17 comentaris:

  1. Carai, quin senyor pastís! Queda molt acolorit, amb la taronja sencera! Petons

    ResponElimina
  2. La xocolata, el que mana a la cuina; la taronja, l'oposicio. Ves per on, elles s'entenen.
    Bona setmana.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Quin ensurt! em preguntava i la reflexió? i és que ja m'estic malacostumant. Però ja ha quedat una mica compensat pel fragment del final del Jaume. Com sempre unes fotos genials i una recepta que fan ganes de provar-la. Una abraçada i que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
  4. Mmmmmm, deliciós, Glòria!!!!
    Bona setmana, bonica!

    ResponElimina
  5. Menuda tarta guapa, impresionante, es que la combinación de chocolate y naranja nunca falla. Te ha quedado preciosa y tiene una pinta deliciosa. Qué bonito cuando dices que todo lo que te dan, lo devuelves transformado... porque no hay más que ver lo que has hecho con estas naranjas, un poco de harina, chocolate y mucho cariño y dedicación ¡una tarta maravillosa!. Suerte en el concurso. Un beso y buena semana.

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  6. Aquesta barreja es per perdre el sentit!!xocolata i taronja...la bomba!!un petonet

    ResponElimina
  7. De la materia t'ho discutiria, però que la energia només es transforma i no es destrueix n'estic molt més segur. La energia positiva, es clar :)

    ResponElimina
  8. Los chocolateros dicen que esta mezcla es grandiosa, así como el chili-choco. Yo no lo puedo decir porque de chocolates nada de nada.
    Las naranjas confitadas si que me gustan, son una delicia, como un caramelo.
    Mucha suerte en el concurso!

    ResponElimina
  9. Té una pinta fantàstica, perfecte pels xocoadictes!
    La combinació de la xocolate i la taronja, és perfecte.
    Bona setmana!

    Petons

    ResponElimina
  10. Només veure el pastís ja he pensat amb la meva mare. És ideal per a ella, li xifla la xocolata i li encanten les taronges confitades. Quina millor manera de fer-la feliç...
    Petonets bonica

    ResponElimina
  11. Com sempre se'm fa la boca aigua amb les teves receptes i...amb les teves fotos!!!
    Sublim!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Noia,
    Si el meu marit veu aquest post em farà confitar sacs i sacs. Però quina bona manera de fer-ho. Em quedo amb ella.
    Ens truquem aviat no?
    Nani

    ResponElimina
  13. Me encanta la naranja confitada y combinada con chocolate ummmmmm esta receta es sencilla, látima no tener termomix. Y seguro que las naranjas son de las de verdad, con taaaaaaaaaaaanto sabor ¡que rico!!!

    ResponElimina
  14. Hola bonica!
    Trobo que es un pastís molt primaveral, aquest color dona alegria, és molt viva!!! No he confitat mai taronja però ho faré amb unes que tinc tipus sanguina, penso que també quedaran molt be. La barreja xocolata y taronja es deliciosa de totes les maneres. ja pensaré que fer amb les que confiti.....
    Petonetssssss.

    ResponElimina
  15. No sé què dir-te. Veig les teves fotos i aquest meravellós pastís, i...em quedo amb cara de "mona" i sense paraules.
    Si fos un Pokémon voldria evolucionar i ser com tu!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. Mª Gloria quin pastís!! magnifica combinació la taronja i la xocolata.
    Una abraçada.
    Chus

    ResponElimina
  17. Hola, quina gracia em coincidit amb las taronges confitades, aquestes teves tenen molt bona pinta i en aquet pastís de xocolata genialsssss , ens anem veien...petonets.

    ResponElimina

Totes les visites al blog són apreciades.
I tots els comentaris que deixeu són una mostra del vostre pas per aquí.
Tots i cada un dels comentaris són llegits i rellegits varies vegades, perque tots ells són molt importants: són una mostra de la vostra opinió i de que aquest racó és viu.
En la mesura del possible els comentaris són contestats i procuro tornar la vostra visita que tant m'alegra.
Si teniu algún dubte en especial no dubteu en escriure'm al meu correu electrònic: gourmenderies@gmail.com
Com que no cal ofendre a ningú: els comentaris ofensius seran eliminats.
No compteu amb mi per participar en cadenes, cosa que per endavant agreixo que hi hagueu pensat.
Habilito la moderació de comentaris degut a la presencia indesitjable de spam.

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria