Poma {Propòsits saludables amb Ventanas Verdes}





Poma, naturalment.
Sobretot si és ecològica!
Però encara que no sigui ecològica, no hi ha rés més senzill i saludable que menjar-se una fruita per postres o berenar.
I és que sota el lema de "propostes saludables" a Ventanas Verdes hem volgut enfocar el mes de gener amb un menú desintoxicant per si durant les festes nadalenques els excessos van ser presents, o simplement per si volem fer un reset nutricional.









Tots els blogs van plens de receptes deleitadores, de receptes més senzilles i de més elaborades. Però estic segura que la gran majoria no preneu cada dia aquests suculents plats i postres.

Al meu dia a dia hi ha molt present la verdura, els llegums, els peix, els ous, el pa, l'oli, la fruita, en detriment de les carns (tret d'algun dia) i tots passant per una cocció suau i poc elaborada.

I l'exercici que cada dia intento que sigui més una realitat en la meva vida, malgrat el que em costa trobar una estona per mi.







Amb la poma, o qualsevol altre fruita faig un tribut a la vida senzilla.
No cal que ens compliquem massa l'existència en les coses.
La vida en sí és senzilla.
Per mi viure és sentir.
I busco estimació amb tot allò que faig. És la meva filosofia de vida.







Així que menjar de postres una poma no representa cap esforç.
Encara que si presentem la fruita a taula amb una forma divertida, fa que ens la mengem amb molt més de gust!
Aquest estri pelador i que dona forma d'espiral a la poma me la deixat el meu amic Divori. Ell és una apassionat dels "xismets", i a casa seva no hi pot faltar un estri com aquest!
I la lletera amb la tassa vermella les vaig trobar a TAC'S manufactures, a què és preciosa d'aquest vermell intents?







Al final, la materia no es destruiex, sino que es transforma.
De la mateixa manera que nosaltres seguim evolucionant com a persones.





Recordeu que podeu veure el menú complert de Propostes Saludables de Ventanas Verdes aqui.

Quines són les teves postres preferides?

O no hi queda mai lloc per les postres?




22 comentaris:

  1. Fantàstic, aquest post. Molt creatiu... i unes fotos espectaculars. 'One apple a day keep de doctor away'... he he. Petons

    ResponElimina
  2. Que maravilla ese aparatito para pelarla y cortar!!!! Preciosas fotos!

    ResponElimina
  3. Que chisme tan gracioso te han prestado Gloria, seguro que a los niños les enredaba más de una vez para que despues se comieran la manzana. Me han encantado la lechera y la tacita y tus composiciones ¡claro!
    Feliz día mi niña :))

    ResponElimina
  4. ¡Qué fantástica entrada!, por sencilla, por reivindicar un alimento tan rico, fácil de comer y de buen precio, como la manzana y por estar divinamente presentada, ¡qué estilismo tan cuidado!, me encanta la manzana -por supuesto- y todos los cacharros. ¡PRECIOSA TODA!. Un besote,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  5. L'aparell de pelar les pomes, genial!! Sempre dic que hauria de tenir una cuina més gran...Petons.

    ResponElimina
  6. Eso para pelar las manzanas me ha gustado mucho. Que bonita entrada, que rica manzana y que fotos. Bss

    ResponElimina
  7. Quina entrada més canyera! Fantàstica proposta, fotos i esperit!! :)

    ResponElimina
  8. Una entrada tan bella como tu!!
    En la sencillez está lo extraordinario y esta forma de presentarnos la manzana dice mucho de ti!!
    Ese utensilio es una joya, pa ti pa siempre eh??
    Mi postre perfecto es el helado, da igual de lo que sea, siempre me deja un buen sabor de boca, la fruta la tomo entre horas!!
    Besotes corazón!!

    ResponElimina
  9. Ohhh aquest aparatet el volia jo per fer unes patates que tinc, el trobo tant i tant genial. La poma preciosa hauràs corregut fent les fotos eh? ja ja, ho has banyat la poma en llimona.:)))) Petons

    ResponElimina
  10. Quiero todas tus fotos!, amiga, te he echado de menos!, me he acordado mucho de ti, ya te escribiré.
    He comida mucha fruta de temporada, higos, melocotones, melones, sandias. La manzana la dejo para cuando regrese a casa, me encanta tu propuesta, sobre todo la frase que dice "un tributo a la vida sencilla", adorable.
    Besos!

    ResponElimina
  11. M'has deixat........."parada de pedra"!!! (com dirien Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries).....
    Quina meravella......
    Petons!
    Olga

    ResponElimina
  12. Fantástica entrada, creo que ninguna de nosotras habría presentado de una manera tan sencilla y elegante una manzana. Enhorabuena, por las fotos y el estilismo, sigue evolucionando así. Un besote

    ResponElimina
  13. Fantástica entrada, Glòria! Tens raó que no mengem cada dia les coses que es publiquen al blog, ja a vegades per poc saludables si en mengessim cada dia, i per poc econòmic. Jo útlimament cuino molt senzill, i a vegades no tinc gaires recursos per publicar, perquè, a qui li interessa una crema de coliflor com la que vaig fer ahir amb coliflor, patata, aigua i un raig d'oli? Doncs la penso publicjar, jajaja! estava deliciosa i potser pot ajudar a algú per donar-li una nova opció per fer la cuina més saludable i econòmica!
    M'encanta la teva entrada d'avui, el 'xisme' aquest i la lletera, fantàstica!
    Jo la fruita fa temps que no la menjo en el àpats, quasi mai de postres. Vaig llegir que fermenta i jo tenia molts de problemes de diarrees a primera hora del matí i sembla que menjant-la fora d'àpats ho he solucionat una mica. Menjo dues peces quan em llevo, al cap d'una hora i mitja o dues faig el meu esmorzar d'entrepà i llavors entre l'entrepà i el dinar acostumo a menjar-ne una altre, o sinó a l'hora de berenar. També he de dir que els meus matins són molt llargs i em llevo a les 6 i dino a 2/4 de 4.
    Bé, guapa, un comentari ben llarg avui, no?
    Una forta abraçada i segueix així, amb aquestes propostes tan bones, fàcils, econòmiques i saludables (mira si en té de coses la poma!) que jo et vaig seguint els consells.
    Petonets!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  14. Gloria, ¡Cuanto tiempo! Vaya fotos. Me han encantado. El pelador de manzana es total. Qué gozada. Un besazo.

    ResponElimina
  15. Que preciosidad de fotos¡¡¡¡ Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  16. Sempre amb aquestes fotos tan boniques i aquestes paraules tan ben dites. Hem tornat a coincidir amb la idea de les pomes, saps, jo preparo una entrada, no copio, eh?

    ResponElimina
  17. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up and also the rest of the website is also really good.


    my site - how to buy a car
    Also visit my web page - buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

    ResponElimina
  18. Quina maquineta més xula!!jo en vull una!!jejejeje. petons

    ResponElimina
  19. No me fastidies que tienes una maquinita para pelar manzanas y otras frutas... jajajajajajaja Qué gracia, Glòria!!!!
    La manzana no es mi fruta preferida, la verdad, pero es sanísima. Incluso para la dentadura! En casa, por suerte, comemos mucha fruta, mucha verdura, poca carne (no veas mi último post... ;) ), pocos dulces (no veas el penúltimo post) y bastante pescadito...
    Las fotos preciosas... para variar
    Besitos

    ResponElimina
  20. M'he enamorat del xismet!!!
    I com no, de la blocada, que com sempre enganxa per les fotos i per la manera com ens ho expliques.

    Com portem les ventades per les terres riudomenques?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  21. Aqui en Polonia hay un montón de variedades de manzanas, que saludable para el invierno! Me gusta tu escaparate rojo, muy apetecible...Bss

    ResponElimina
  22. Com m'agraden les teves fotos, son una passada de maques i a sobre ens portes artilugis estranys ;-)
    vaig estar a punt de comprar-m'he un pelador d'aquests, però al final ho vaig deixar, és maquíssim.
    Petonets maca

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria