Carquinyolis de festucs i llimona

3 carquinyolis tapete
Sempre és una sorpresa veure totes les receptes recopilades amb aquests reptes de Memòries d’una cuinera, perqué hi ha tanta varietat com participants, poques vegades es repeteix una recepta..
Aquesta vegada participo amb els ingredients que tenia per casa: una bossa de festucs que em van regalar i les llimones del llimoner de casa.
Sempre intento utilitzar productes d’aqui, com per exemple aquests altres carquinyolis que vaig fer amb avellanes, on a més a més està explicat en format de tutorial.
Collage pot de vidre carquinyolis
Ingredients:
  • 60 grams de mantega
  • 220 grams de sucre
  • 1 culleradeta de postre d’extracte de vainilla
  • 1 cullerada sopera de ratlladura de pell de llimona ecològica
  • 4 ous ecològics (3+1)
  • 335 grams de farina
  • 1 culleradeta de postre de llevat en pols
  • 1/2 culleradeta de postre de bicarbonat
  • 150 grams de festucs pelats (sense closca, sense pell i sense sal)
carquinyolis copa cava 2
Elaboració:
1. Batre la mantega, els sucre, l’essència de vainilla i la ratlladura de la pell de llimona en un bol fins que estiguin ben mesclats.
2. Afegir 3 dels 4 ous de la llista dels ingredients, i afageix-los d’un en un fins que quedin integrats.
3. Al damuns tamisar-hi la farina, el llevat en pols, el bicarbonat i els festucs.
4. Amasar fins aconseguir una massa homogenia, cobrir amb film transparent i deixar reposar a la nevera durant 1 hora.
5. Precalentar el forn a 180º C.
6. Retirar la massa de la nevera i dividir-la en dues parts.
7. Estirar cada massa fins a donar-li una forma de tronc rodó d’uns 30 cm de llargada cada un.
8. Traspassar cada massa a una safata de forn folrada amb paper vegetal i pintar la superficie amb 1 ou batut al que li haurem afegit una cullerada sopera d’aigua.
9. Coure al forn durant 20 minuts o fins que la superficie es comenci a daurar. (Els temps són aproximats i varien en cada forn..)
10. Retirar la safata del forn i deixar-hi reposar les masses durant 10 minuts.
11. Baixar la temperatura del forn a 160º C
12. Passats els 10 minuts, tallar la massa en talls d’1cm de gruix i tornar-los a deixar escampats per la safata de forn folrada amb paper vegetal.
13. Tornar a enfornar i coure durant uns 15 minuts més, o fins que la massa quedi seca i cruixent.
14. Retirar del forn i deixar refredar els carquinyolis damunt una reixeta.
Font: Women’s Weekly
I si els festucs tenen closca i pell?
  • Caldrà treure la closca i pelar-los.
  • No hem d’utilizar festucs processats amb sal
  • Hem d’utilizar festucs naturals
  • Per pelar-los cal passar pel procès de “blanquejar”:
    1. posem aigua a bullir.
    2. Quant arrenca el bull hi tirem els festucs sense closa.
    3. Deixem bullir 3 minuts.
    4. Retirem del foc i escorrem.
    5. Els submergim en un bol amb aigua freda i glaçons.
    6. Ara ja els podem pelar. Veureu el fàcil que ara és pelar-los.
    7. Desprès d’això hem de deixar assecar els festucs unes 24 hores abans d’utilitzar-los en qualsevol recepta, perque sinò deixaran anar aigua.
carquinyolis copa a prop

carquinyolis copa cava

Carquinyolis paperina dreta

Carquinyolis pot de vidre

Collage paparina carquinyolis

Paperina a prop

Llauna de carquinyolis
Aquesta setmana ha estat molt especial. Hi hagut una munió de sentiments que han traspassat la pantalla. Sou fantàstics! Gràcies per ser tan especials.

24 comentaris:

  1. Té molt bona pinta. No coneixia els carquinyolis, ho faré algún dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En serio? Si en venen x tot Catalunya!

      Elimina
    2. Son molt facils de fer, anima't a fer-los, en serio!
      Un peto guapa!

      Elimina
  2. Glòria, llevo detrás de hacer estos dulces muuuucho tiempo. Son parecidos a los biscotti italianos, ¿no? La verdad que después de ver los tuyos me voy a decidir a hacerlos!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es curiso porque para mi que son iguales.. cosas que tiene el Mediterraneo!

      Elimina
  3. ole ole!! quina bona pinta! ja veig que no sóc l'única que ha fet carquinyolis amb el que tenia per casa! jajajajajaja. M'emporto les dues receptes pel recull! petonets gupa

    ResponElimina
  4. Se ven deliciosos!! Mira que me encantan, pero nunca los he hecho y siempre que voy a mi italiano preferido me llevo una caja!! Tendré que intentarlo!!
    Besos guapaa!!!

    ResponElimina
  5. Ha sido una propuesta estupenda la que nos han hecho este mes ¿verdad? me encantan :) me encanta que utilices tantas cosas de la tierra, ese limonero tuyo me tiene loca jajaja pero lo que más me gusta hoy es el pañito ¡que bien que nos vayas enseñando tus cositas!!!
    Feliz fin de semana!!!!

    ResponElimina
  6. ¡... mmm... qué cosa tan rica, esto me encanta!. Veo en tus fotos la búsqueda constante: la luz, la composición, el color y consigues unas imágenes ¡preciosas!. Un besote.

    ResponElimina
  7. Que bons!!El toc de la llimona els hi va perfecte!! Petons

    ResponElimina
  8. Aquests festucs els deu fer especials...quin sabor més bo que li tenen que doar.

    Un petonet

    ResponElimina
  9. Una combinació molt original M.Glòria. Han de ser deliciosos!!!!
    Ptns

    ResponElimina
  10. Ai, és que no ser quin pot agafar, tots els semblen boníssims!!!
    Feliç cap de setmana, bonica!

    ResponElimina
  11. M'apunto el truc per pelar els festucs. La veritat és que fa una mica de ràbia haver de pelar fruits secs, i totes les idees que em facilitin la tasca, són benvingudes ;)
    Els carquinyolis es veuen deliciosos.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Al final resulta que no som tan diferents dels avis i fem receptes amb el que tenim per casa, genial!
    Amb el teu permís agafem les dues receptes.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  13. No soy mucho de carquiñolis, me parecen unas galletitas demasiado duras para mi gusto, con eso de la doble coccion, pero a ti te han quedado espectaculares y las fotos preciosas.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  14. Qué delicia, mmm, deben estar buenísimos!!!

    ResponElimina
  15. Deben ser exquisitos Gloria, además con limones de tu casa, que lindo.
    Adoro los pistachos, que ricos son.
    Besos.

    ResponElimina
  16. Me gustan muchísimo, y más con tus limones :) Las fotos se ven muy cálidas apetece sentarse a tomarse un te contigo. Un besazo

    ResponElimina
  17. Ja feia molts anys que no veia carquinyolis, la meua iaia sempre en tenia en casa quan era petita... que bons i quants records! els teus t'han quedat molt be i segur que amb la llimona estan bonissims.

    ResponElimina
  18. Me encanta esta receta, son muy parecidos a unos italianos que hay creo. Yo este mes no he llegado. A ver si para el mes siguiente me organizo. Por cierto ese paño me encanta. Me tienes que enseñar como hacerlo. Bss

    ResponElimina
  19. Llego a tu blog a través del de Luisa, me quedo aquí a seguir tu buen hacer, felicidades.

    ResponElimina
  20. Que buena pinta! he probado los de Poblet y me gustaron mucho, nunca he probado a hacerlos, a ver si me animo con tu receta! Por cierto, imagino que festucs son pistachos, le he preguntado a mi marido y no tiene ni idea, menudo catalán está hecho, jeje. Un besote!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria