Tutorial MACARONS


0912170491


Per a 36 macarons (72 plaques)
Ingredients per la massa:
  • 150 grams d’ametlla en pols
  • 150 grams de sucre glacé
  • 55 grams de clara d’ou pasteuritzada = BOL 1
  • 5 grams de colorant alimentari
Ingredients per la merenga italiana:
  • 150 grams de sucre convencional
  • 37’5 grams d’aigua mineral
  • 55 grams de clara d’ou pasteuritzada = BOL 2

Elaboració:
  1. Agafar dos bols i pesar-hi la clara d’ou. Tapar la superfície amb film transparent, fent-hi talls longitudinals de 2cm. Pierre Hermé explica que ell utilitza les clares envellides, i per envellir-les només cal guardar aquests bols a la nevera durant una setmana.
  2. Preparar la màniga pastissera amb una boquilla Wilton 2A o qualsevol altra del nº11, i les plaques de forn amb el paper sulfuritzat i a sota la plantilla per reomplir els macarons.

[DSCF6849blog[5].jpg]

  1. Tamisar el sucre glasé i la pols d’ametlles (amb thermomix 30 segons a Velocitat 3, i a mà tamisar en un escorredora metàl·lica). Reservar.
  2. Colorejar les clares del BOL 1 . NOMÉS posar el colorant sense barrejar i abocar-lo SENSE BARREJAR al bol reservat de les ametlles i el sucre glasé tamisat.
  3. Preparar el MERENGA ITALIÀ (jo l’acostumo a preparar amb la thermomix, però si vols saber com fer-lo de manera tradicional prem aqui.)
    1. Posar el sucre convencional i l’aigua al vas per preparar l’almívar: 10 minuts+VAROMA+Velocitat 2. Reservar.
    2. Sense rentar el vas posar la PAPALLONA i afegir-hi les clares del BOL 2: 3 minuts+velocitat 3 1/2
    3. Amb la màquina en marxa i a la mateixa velocitat anar incorporant l’almíbar reservat i calent (si s’ha refredat, escalfar 30 segons al microondes) a fil molt prim.
    4. Un cop incorporat l’almíbar batre: 6 minuts+velocitat 3 1/2
  4. Esperar que el merenga italià estigui a 50º per retirar del robot.
  5. Amb l’ajut d’una espàtula abocar el merenga italià al bol amb les clares d’ou i les ametlles tamisades amb el sucre glasé.
  6. Barrejar amb compte des del centre cap a les vores MENTRE es donen voltes al bol. Quant la massa brilla ja està llesta i tindrà l’aspecte d’una massa mucosa.
  7. Omplir la màniga pastissera, i a uns 2 cm de la placa i en posició vertical prèmer lleugerament per fer sortir la massa. Reomplir damunt el paper sulfurtizat els cercles que es transparenten com a guia de macaron. Deixar de pressionar i fer un moviment molt lleu cap endavant mentre es dóna un quart de volta. Omplir de massa tots els cercles de la plantilla.

[DSCF6855blog[6].jpg]
  1. Per retirar les bombolletes que es formen a la superfície de la massa: posar un drap de cuina doblegat damunt el taulell. Alçar la safata uns 5 cm i deixar-la caure suaument damunt del drap ( o donar cops suaus).
  2. Aixecar un cantó del paper sulfurtizat i retirar la plantilla.
  3. Deixar resposar la massa un mínim de 30 minuts a Tª ambient perque formi una escorça a la superfície. Per comprovar que l’escorça sigui sòlida: tocar amb el dit la superfície. És correcte si la massa no s’enganxa al dit.
  4. Pre-escalfar el forn a 180º+TURBO, i quant sigui calent posar les safates de forn i coure uns 12 minuts. AL MINUT 8 obrir i tancar ràpidament la porta del forn. Ho tornem a repetir AL MINUT 10. Això permet sortir el vapor i deixar els macarons cruixents. (VIGILAR PERQUE LA SUPERFÍCIE DELS MACARONS NO S’HA DE TORRAR. Al meu forn els coc amb menys temps!)
  5. Retirar les plaques del forn i repenjar-les damunt del taulell. Estirar el paper de forn de tal manera que deixarem refredar els macarons amb el paper sulfuritzat damunt del taulell.
  6. Desmotllar els macarons freds amb les mans: un per un, i deixar-los boca amunt per poder farcir amb el farciment escollit.
Conservació: es poden guardar a la nevera durant 48 hores, i també es poden congelar.
L’ideal és guardar els macarons fets durant 24 hores a la nevera, i 2 hores abans de degustar treure’ls de la nevera.


0912170489


Font: Macaron, Pierre Hermé

Sense dubte, més que un llibre, és una joia. Us recomano que el compreu, per que si us agraden els macarons, aquest llibre n’és la bíblia. Molítssimes receptes, i totes clarament explicades... en francés - però jo no sé francés!!!

18 comentaris:

  1. M'encanten, però les tres vegades que he intentat de fer-los ha estat un fracàs total, diferents receptes però sense éxit, a veure si aquesta recepta serà la definitiva ;-) Gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Bon dia guapa!
    Els macarons són una de les meves receptes pendents, però mai trobo el temps per fer-los. A veure si després del teu super tutorial m'animo, ja et contaré...
    Petonets, i molts d'ànims!

    ResponElimina
  3. Te quedaron divinos, da gusto verlos y de momento me conformo con eso, demasiada liada para un postre que no me chifla.
    Besos.

    ResponElimina
  4. me ha encantado este tutorial Gloria. Quiero repetir mis recetas y lo hare con este tutorial. Te han quedado estupendos. Bss.

    ResponElimina
  5. Hola bonica, durant aquest mes no sé si ens veurem, les fotos del macarons de colors són teves?? WWWWUUUAAAUU!!!!
    Quina pinta!!!
    Com sempre em sorprens, un petó molt fort wapa.

    ResponElimina
  6. Et felicito per l´entrada, de veritat. Els macarons consten molt de fer i ara segur que perdo la por. Gràcies.

    ResponElimina
  7. que interesant! els tinc que tornar a fer!! m'encanten a part de ser tan bonics!
    petonets

    ResponElimina
  8. Moltíssimes gràcies! Una recepta pendent a la qual li tinc molt de respecte.
    A veure si amb aquest meravellós tutorial m'animo a fer-los que són tan macos...
    Petons

    ResponElimina
  9. Mmmmmm, a ver si me animo a hacerlos!!! oye, y si no sabes frances... como te lo montas??? Besitos.

    ResponElimina
  10. Però és que tu ho saps fer tot, MGlòria! Confitures, gelats, macarons... no hi ha res que se t'escapi! I molt maques les fotos, per cert :)

    ResponElimina
  11. Wow !!!!....Quiero Hacerlos...pero parece dificil!!!!
    Te salieron barbaros!!

    ResponElimina
  12. Mira que n'arriben a ser de bons els macarons. Per a mi sens cap mena de dubte em quedo amb els de xocolata. Només n'he fet un cop i hauré de repetir aviat.....

    ResponElimina
  13. Ho expliques tan bé. Està tan ben il·lustrat que hauré de provar de fer-ne.Enhorabona per la teva tasca, Glòria!

    Maria Antònia de

    www.bojosperlacuina.com

    ResponElimina
  14. Què macos!!! no els he fet mai, creia que era molt difícil, però amb les teves explicacions crec que m'atreviré!!!
    Petonsts

    ResponElimina
  15. ¡Me muero de envidia...! Te han quedado preciosos y me imagino cómo tienen que saber! Lo he intentado una vez y fué un fracaso total, al final quedaron como tortitas planas, eso si, comestibles , pero....
    Es que son preciosos......,...................................

    ResponElimina
  16. la perfección hecha macaron!!!!!! yo aún no me he lanzado a hacerlos, pero ya caerán!!

    muchísimas gracias por tu visita y tu comentario!

    El traductor de google me viene de perlas para enterder todas tus entradas, qué bien. Oye, ya veo en las fotos que haces el relleno de los macarons también en color, podrías explicar de qué consiste!

    Muxus!

    ResponElimina
  17. Ains que todavía no me atrevo con ellos...tendré que probar algún día, a ver si me salen!
    Besitos!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria