Whole kitchen en la seva Proposta Dolça pel mes de maig ens invita a preparar un clássic de la cuina francesa, Clafoutis.
Una recepta molt fàcil de fer, rapidíssima de preparar i que accepta totes les varietats de fruites!
Es prepara en uns 5 minuts, i es cou en 40 minuts de forn.
Ingredients:
- 500 grams de cireres sense pinyol
- 60 grams de farina
- 80 grams de sucre
- 1 pessic de sal
- 3 ous a temperatura ambient
- 200 ml de llet
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 20 grams d’oli d’oliva
- sucre llustre per espolvorejar
Elaboració:
- Anar al tros a collir les cireres. És dóna per vàlida l’opció de comprar-les!
- Rentar les cireres i assecar-les bé. Treure el pinyol. Per fer-ho hi ha un despinyolador molt pràctic que vénen a les botigues d’estris per fer menjars o bé en alguna ferrateria. És el mateix que s’utiliza per treure els pinyols de les olives.
- Pre-escalfar el forn a 210º. Untar amb mantega l’interior d’un motlle refractari.
- Omplir la base del motlle amb les cireres.
- Barrejar la farina, sucre i el pessic de sal.
- Posar en funcionament la batedora (kitchen aid) i afegir els ous, un darrera de l’altre.
- Quant estigui ben integrat afegir la llet, l’oli i l’extracte de vainilla.
- Seguir batent fins que tota la mescla estigui integrada i homogenia.
- Omplir amb la massa els motlles. La massa és líquida, i això farà que a l’omplir els motlles, les cireres flotin a la superfície.
- Coure durant 40 minuts. Tapar la superfície amb paper d’alumini si veiem que la superfície es torra massa.
- Deixar refredar uns 10 minuts i espolvorejar amb el sucre llustre.
- Servir calent o fred.
La recepta d’avui la dedico a la meva estimadíssima àvia que avui fa 91 anys!!!
Segur que ja la coneixeu perquè és a qui dedico el blog sencer, i la vàreu veure fent donuts aqui.
I aqui cosint, l’activitat que més hores la manté ocupada:
Per la meva àvia, que és la cirereta més dolça!
Recepta inspirada en el llibre La cocina de los postres de l’Editorial Blume.
Desitjo que us hagi agradat i
que passeu una molt bona setmana!
fantasticcc....!!! y la teva avia...super!
ResponEliminaMe encanta! Tu abuela es un sol! Y esos miniclfoutis, mmmmmm que ricos!
ResponEliminaYo también lo hice de cerezas, está muy rico!
ResponEliminaBesos
¡QUÉ DELICIA DE CLAFOUTIS Y LAS FOTOS ME HAN ENCANTADO!, no me extraña que hayan quedado los moldes asi de limpios. ¡Qué suerte tener esta abuela, qué alegría!, te pareces a ella. Un besín guapa.
ResponEliminaMoltes felicitats a la teva avia, que aquestes ocasions són les més importants del món.
ResponEliminaI un clafoutis hi posa la cirereta, es clar :)
Ostres, però com tens temps de fer tantes coses??? Deus dormir poc, no? :)
ResponEliminaM'encanten les fotos de les cireres, t'han quedat precioses! Es veu que vas millorant ;)
Felicitats a la teva àvia i un petó per a tu!
Hola!
ResponEliminam'acaben de portar uns 5 kilos de cireres... ja se, a prt de melmelada que en faré amb elles!! Felicitats a l'àvia!!!! Petons
Jeje, lo siento pero esta vez el postre es secundario porque tienes una abuela guapísima y con una cara de buena que no se aguanta. Yo quiero estar tan guapa o casi con 91 añazos. Tomaaaaaaaaaaaaaaa.
ResponEliminaUn besito pa tí y uno muy grande para la Yaya. ;D
Hola guapa!!
ResponEliminaFelicitats i molts de petons per la teva àvia!!
Molt xula la foto amb les cireres a les mans (l'has feta abans de llegir el tip fotogràfic d'avui?? o és casualitat??)El teu clafoutis fa moolt bona pinta.
Jo tenc a l'editor de fotos editant la meva. Mira quina hora és i jo sense penjar la recepta...ufff...em falten hores!!
Esper que tot estigui anat bé. Ànims!
Glòria, que wapa la teva avia, tens molta sort de tenir-la amb tu.
ResponEliminaEl couflis aquest, juas, juas, juas, es que no se pronunciar-lo, molt bo, Un petonet ben dolç per tu, per l'avia i la mare i el pare.
M´agradat molt tot plegat...i el motlle sense la clafoutis també, je, je, je.
ResponEliminaTe ha quedado muy bueno.
ResponEliminaUnas fotos preciosas de tu abuela.
Besos
Tota una delícia !!!!!!!
ResponEliminaL'última foto em fa una mica de pena, però sempre es pot repetir ;-))
Ah, moltes felicitats a la teva àvia!!!!
Petonets
Mmmm...que rico!!
ResponEliminaOhhhh quin àvia més mona tens!!!! ho sento m´he fixat primer amb l´àvia, moltes felicitas i segur que ha gaudit del postre genial de la seva neta!!!! petons.
ResponEliminaque bien que tienes a tu abuela contigo. Que estupenda para 21 añitos, pues besos de mi parte. Por cierto el clafoutis estupendo. Y las fotos estupendas. Bss.
ResponEliminaQuines ganes m'estan agafant de preparar aquestes postres! Les cireres es veuen precioses, acabades de collir. Segur que la teva àvia se sent ben orgullosa que li dediquis aquesta recepta tan bona. No hauria dit pas que tingués 91 anys! Es veu una dona molt eixerida i té sort de poder seguir cosint. MOLTES FELICITATS per aquest 91 tan ben portats!!!
ResponEliminaSalutacions!
La Taula d'en Bernat
Caram! Quina requesta la meva àvia!!!
ResponEliminaDe fet tinc un tresor amb ella. Però els vostres comentaris em recorden que vosaltres sou el meu tresor particular.
Una abraçada ben forta per tots vosaltres,
Mglòria
Hola!
ResponEliminaM´ha agradat en format petit, de dues o tres cullerades. Apa quina avia mes eixerida que tens!
Petons
Es un postre tan fácil de hacer y tan rico que quien no se anima¡¡, además con esas fotos tan bonitas menos aún ... Ahhh no quiero olvidarme de felicitar a tu abuela, 91 años no se cumplen todos los días, disfruta de ella.
ResponEliminaBesotes
Felicitats a la teva àvia!!
ResponEliminaEl clafoutis és tan bo! I així en format individual, perfecte!
Petons!
Una delícia!! el clafoutis i les fotos!
ResponEliminaFelicita la teva àvia de part nostra!
Ei!!! T'acabo de veure al blog de la Su! Mira que a Internet tot se sap, al final, jeje! Espero que t'ho passessis molt bé i fessis moltes fotos. La càmara és nova nova o és la que has estat fent servir a l'Atelier? Ai, mira que sóx xafardera :P
ResponEliminaTe han quedado genial en versión individual! Un besito:)
ResponElimina